Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 103 отговора
Снощи пълних чушки с ориз и кайма и тъй като мъжът ми ги предпочита със сос, решихме да си направим. Да, ама като не знаем точно как се прави  newsm78.
Та той си пада запален кулинар и започна да импровизира.

Запържи брашно в масло, добави от водата, в която се пекоха чушките, сол, черен пипер, 1 ч.ч. кисело мляко и накрая около 50 гр топено сирене (май в това беше пиниза на соса).

Сосът стана невероятен, дори не стигна, а чушки останаха. Не знам дали има такава разновидност на белия сос, но това беше измишльотината на мъжа ми. На мен много ми хареса и затова реших да го споделя с вас.
Цитирай


В белия сос за чушките слагам 2 разбити яйца и прясно мляко.
Цитирай


Звучи страхотно сосчето, благодаря, Фифундрела  Hug
Ние таман доизядохме една тава с чушки, ама обезателно ще го пробвам!
Цитирай


аз го правя с маргарин, брашно и прясно мляко. изсипвам го в тавата при чушките и така пека.
Цитирай


Аз обичам чушките повече варени с бял сос. Не пържа. Използвам водата, в която са се варили чушките, добавям кисело мляко, 2 яйца и брашно и става супер.
Цитирай


Не. Аз не го правя така. По този начин става много мазно и тежко.
За кюфтета фрикасе и чушки правя така:

В тенждера слагам 2-3 с.л. брашно +1/2 кофичка кисело мляко- разбивам ги. После прибавям 2 яйца и тях разбивам.
Слагам тенджерата на котлона и започвам на слаба струя при непрекъснато бъркане да сипвам от водата където са врели чушките. Сипвам и бъркам, докато сипя целия сос.
Започвам да бъркам постоянно, докато  стане сос с гъстота на боза.
Махам от котлона и слагам малка бучка краве масло.
Добива невероятен аромат. Соля на вкус и малко черен пипер.
Така соса не е тежък.
Това е за средно голяма тенджера.
Ако видите, че соса става прекалено гъст, имайте готова чаша топла вода, за да разредите при самото варене.
Трудно се дава такава рецепта, защото всичко зависи от големината на тенджерата и количеството вода.

По същия начин застройвам и супи.
Цитирай


Снощи пълних чушки с ориз и кайма и тъй като мъжът ми ги предпочита със сос, решихме да си направим. Да, ама като не знаем точно как се прави  newsm78.
Та той си пада запален кулинар и започна да импровизира.

Запържи брашно в масло, добави от водата, в която се пекоха чушките, сол, черен пипер, 1 ч.ч. кисело мляко и накрая около 50 гр топено сирене (май в това беше пиниза на соса).

...

И ние снощи това вечеряхме и правих същия сос, по същия начин/мъжът ми така го обича/, обаче без топеното сирене.
Правила съм го и така както казва Mamica и също става много вкусен.

п.п. Супите и аз така ги застройвам, не обичам много много запръжките Peace
Цитирай


 FlutterДокато чушките ми се пекат в тавичката си правя отделно: разбивам си 2-3 яйца добавям брашно докато стане гъсто и после две лъжици супени кисело мляко. Чушките като станат готови вземам им водата, в която са се варили/пекли и я прибавям към получената смес. Всичкото това после го връщам в тавичката при чушките и обратно във фурната, само да клокне и това е. Идеята с топено сирене ми хареса, ще я пробвам като добавка към този ми сос. Peace Party
Цитирай



Запържи брашно в масло, добави от водата, в която се пекоха чушките, сол, черен пипер, 1 ч.ч. кисело мляко и накрая около 50 гр топено сирене (май в това беше пиниза на соса).

Сосът стана невероятен, дори не стигна, а чушки останаха. Не знам дали има такава разновидност на белия сос, но това беше измишльотината на мъжа ми. На мен много ми хареса и затова реших да го споделя с вас.
Смятам да го пробвам ,както го описваш тук Smile
Цитирай


По този начин става много мазно и тежко.
Нашият изобщо не стана мазен и тежък  Naughty, но всеки има различни критерии за мазно.
Цитирай



Запържи брашно в масло, добави от водата, в която се пекоха чушките, сол, черен пипер, 1 ч.ч. кисело мляко и накрая около 50 гр топено сирене (май в това беше пиниза на соса).

Сосът стана невероятен, дори не стигна, а чушки останаха. Не знам дали има такава разновидност на белия сос, но това беше измишльотината на мъжа ми. На мен много ми хареса и затова реших да го споделя с вас.
Смятам да го пробвам ,както го описваш тук Smile
Ще се пробва, няма как!  bouquet
Цитирай


Пфуууу,да я бях видяла тая темичка малко по-рано smile3555.Тъкмо вечеряхме пълнени чушки и нямаше да е лошо,да сменя сосчето. newsm78
Цитирай


Аз обичам чушките повече варени с бял сос. Не пържа. Използвам водата, в която са се варили чушките, добавям кисело мляко, 2 яйца и брашно и става супер.
Дай рецепта, ако ти е под ръка. Аз само за печени на фурна знам.  Wink
Цитирай


Аз обичам чушките повече варени с бял сос. Не пържа. Използвам водата, в която са се варили чушките, добавям кисело мляко, 2 яйца и брашно и става супер.
Дай рецепта, ако ти е под ръка. Аз само за печени на фурна знам.  Wink

Измивам и изтърбушвам чушките. Правя си смес от кайма, подправки и ориз. Чушките се пълнят със суровата плънка, но не се натъпкват, защото после ориза набъбва. Всяка чушка топвам в брашно, за да не изтича сместа след това, редя в тенджера, добавям вода и похлупвам чушките с порцеланова чиния. Когато оризът набъбне са готови. В една купа разбивам 2 жълтъка, около половин кофичка кисело мляко и 3-4 суп. лъж брашно. Към тази смес сипвам по малко от водата, в която са вряли чушките и бъркам непрекъснато. Връщам тази смес обратно при чушките да поври още 10-ина минути, добавям бучка масло, накрая пресен магданоз. Става супер Crazy
Цитирай


Marieta, благодаря за бързия отговор. bouquet
Цитирай


1-14 от 103 отговора