Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-3 от 3 отговора
Момичета откакто открих тази рецепта направо не мога да помисля за друг начин за приготвяне на пилешко.
Може да се направи само с бялото месо.
Аз го правя само с бялото месо.

3-4 пилешки гърди се нареждат в овална тавичка(на мен така ми харесва)

2 скилидки чесън- счукан
1ч.л смлян джинджифил
2 с.л. зехтин(олио)
сол, смлян черен пипер

Гърдите леко се на надупчват.Гореизброените продукти се смесват и се намазват гърдите.Добре е това да се направи 1-2 часа по-рано.
Загрявате фурната на 200 С, поставяте тавата на най-горния ред да се пече 20 мин. докато пилето позлатее.

Междувременно
25 гр. масло
25гр олио(зехтин)
Кимион семена(смлян или счукан)
Кориандър семена (смлян)или счукан)
2 глави лук- много ситно нарязани
1 средно голяма зелена чушка(пиперка- за добруджанки;)също много ситно нарязана
1 дафинов лист- натрошен
150-200 гр.кисело мляко+малко сол

Разтопете маслото+олиото.Поставете лука+чушката+подправките да се запържат -5 минути.
Свалете от огъня и смесете с киселото мляко.
Извадете от фурната и покрийте пилешките гърди.
Покрийте с фолио- печете 30 мин. на 180 градуса.
Махнете фолиото и печете още 10 минути.

Сервирайте със задушени зеленчуци или ориз.

Пишете ме ако я опитате дали ви е харесала.Ако следвате указанията - работи като часовник.За предпочитане е подправките да се счукат преди употреба, вместо да се употребяват смлени.

Добър апетит!
Цитирай

Чикаго / София

Мнения: 2 492
Извинявай за тъпия въпрос, но аз както написах съм "скарана" с готвенато, но пилешките гърди подлежат ли на някаква обработка преди това /варене/ или се слагат сурови? Embarassed  Laughing
Цитирай
surovi:) Very Happy
Цитирай


Мнения: 1 498
Сурови.Намазваш ги със сместа за да поемат аромата.После ги запичаш малко, както е указано.След това като направиш "соса" пак ги печеш под фолио, след това като махнеш фолиото- пак ги печеш. Те са крехко месо, а и пилето като цяло- не му е необходимо много.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-3 от 3 отговора