Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора

РУСЕНКА във варна

Мнения: 697
колкото пъти съм правила мусака, все не мога да й олуча заливката!!!

харесвам я плътна и дебела, а става точно обратната. как ли не съм пробвала - с мляко, без мляко, с повече яйца, с повече брашно, с набухвател и т.н. ЕЕмиии, не става и това е!  Едно време по студенстките и ученически столове 1/2 от порцията беше заливка, толкова беше дебела и страшно ми харесваше. Как става така, помогнете ми!!!

Много благодаря на всички експерт готвачи bouquet bouquet
Цитирай

Plovdiv-Sofia

Мнения: 131
С една кофичка гъсто кисело мляко и яйце
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 476
Търсачката(една от многото подобни теми) - http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=128508.msg2406318;topicseen#msg2406318  Wink

Обърни внимание на поста на doraan, това е заливката която търсиш!  bouquet
Цитирай


Мнения: 3 359
запържваш брашно, разреждаш с мляко до гъста каша, добавяш жълтъците - всичко това на слаб котлон. махаш от котлона и слагаш белтъците разбити на сняг
Цитирай

В бара!!!!

Мнения: 412
моята става божествена-мъжа ми ме кара да правя мусака два пъти в седмицата
една кофичка мляко/рядко,гъсто,без значение/ ,2 яйца, препълнена лъжица брашно
трябва здраво да гори отгоре
успех
Цитирай

В бара!!!!

Мнения: 412
моята става божествена-мъжа ми ме кара да правя мусака два пъти в седмицата
една кофичка мляко/рядко,гъсто,без значение/ ,2 яйца, препълнена лъжица брашно
трябва здраво да гори отгоре
успех
имах предвид,че си ги забъркваш хубаво тези нещица и фурната ми е на макс
Цитирай

София

Мнения: 634
Аз в моята не слагам брашно, само ми  разваля вкуса,слагам 1 кофичка кисело мляко и 3 яйца-слагам да се пече само на горен реотан,на мах и става с много хубава коричка
Цитирай

Barcelona

Мнения: 332
Аз също не слагам изобщо брашно. Една кофичка кисело мляко, 2 яйца и това е. Става пухкава, а ако ти е по-голяма тавичката или искаш да е по-дебела можеш да увеличиш дозата. И аз много я обичам заливката  Cool
Цитирай


Мнения: 240
Аз в моята не слагам брашно, само ми  разваля вкуса,слагам 1 кофичка кисело мляко и 3 яйца-слагам да се пече само на горен реотан,на мах и става с много хубава коричка
Е и аз днес така я направих.  chef Докато беше във фурната добре изглеждаше и като изстина се спльоска. Ама нещо и фурната още не мога да я разуча. Как печете вие - не вентилатор или без. Хубави си бяха едно време старите печки - вода до горе, бухва заливката, а сега и не можа да ми се запече. От две години не съм правила свестна мусака.... ууууууууу Embarassed
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 333
Към сместа с киселото мляко и яйцата може да се сложи извараи малко сода. Става много вкусно.
Цитирай

София

Мнения: 634
Аз в моята не слагам брашно, само ми  разваля вкуса,слагам 1 кофичка кисело мляко и 3 яйца-слагам да се пече само на горен реотан,на мах и става с много хубава коричка
Е и аз днес така я направих.   :chef: Докато беше във фурната добре изглеждаше и като изстина се спльоска. Ама нещо и фурната още не мога да я разуча. Как печете вие - не вентилатор или без. Хубави си бяха едно време старите печки - вода до горе, бухва заливката, а сега и не можа да ми се запече. От две години не съм правила свестна мусака.... ууууууууу Embarassed
Да не си оставила после мусаката, затворена в топлата фурна:thinking:-аз когато я забравя така и се изпотява мусаката и коричката става гадна
Цитирай


Мнения: 240
Аз в моята не слагам брашно, само ми  разваля вкуса,слагам 1 кофичка кисело мляко и 3 яйца-слагам да се пече само на горен реотан,на мах и става с много хубава коричка
Е и аз днес така я направих.   :chef: Докато беше във фурната добре изглеждаше и като изстина се спльоска. Ама нещо и фурната още не мога да я разуча. Как печете вие - не вентилатор или без. Хубави си бяха едно време старите печки - вода до горе, бухва заливката, а сега и не можа да ми се запече. От две години не съм правила свестна мусака.... ууууууууу Embarassed
Да не си оставила после мусаката, затворена в топлата фурна:thinking:-аз когато я забравя така и се изпотява мусаката и коричката става гадна
Еми - да, оставих я  Banghead  Mr. Green
Следващия път ще пробвам номера със содата, и с брашното... де да видим..
А дали не зависи и от киселото мляко - сложи от На баба?!?!?! newsm78
Цитирай
Търсачката(една от многото подобни теми) - http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=128508.msg2406318;topicseen#msg2406318  Wink

Обърни внимание на поста на doraan, това е заливката която търсиш!   :bouquet:
е с тази заливка мусаката ми става ПЕРФЕКТНА  Peace преди и аз и децата я отделяхме , но вече НЕ , всичко се уползотворява  bowuu
Цитирай

БУРГАС

Мнения: 1 543
Аз в моята не слагам брашно, само ми  разваля вкуса,слагам 1 кофичка кисело мляко и 3 яйца-слагам да се пече само на горен реотан,на мах и става с много хубава коричка
=======================================================================
И аз така я правя. chef
Цитирай

Русе

Мнения: 132
Заливката, която аз правя е подобна на рецептата дадена от doraan, но в по-големи количества. Запичам в тенджерата за малко брашното 8-10 супени лъжици и когато то си промени цвета прибавям 1 литър прясно мляко-постепенно, с разбъркване, както правиш нишестен крем. Ако бързам не запичам брашното, а директно го размивам с млякото. Прибавям 1/2 ч.л. сол и сварявам до гъстотата на крем. Оставям малко да изстине и прибавям с разбъркване 4 яйца. Когато мусаката е почети готова, но да не е суха, изливам заливката. Аз самата много обичам тази заливка и готвя мусака само заради нея. Успех, която и рецепта да решиш да опиташ! Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора