Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 17 окт. 2006, 16:27 ч.

Какво представлява беконът?

  • 603
  • 7
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 7 222
Това ми е въпроса-какво представлява бекона,от какво месо се приготвя,пушено ли е,въобще каквото се сетите.Интересува ме дали е подходящ за малки деца,та затова като ми отговорите какво представлява,аз ще си преценя дали да давам и колко често Wink.
Може и някоя рецепта да ми дадете,няма да ми е излишна Grinning.
Благодаря!

# 1
  • Видин
  • Мнения: 5 564
Мисля, че от месото от гърдите на прасчо  Laughing , което е над ребрата се прави бекона. Той е 1/3 шарено месо и 2/3 сланина. Пушено е, да и според мен хич не е подходящ за малки деца.
Е, за опитване става, но за наяждане.... Thinking. Виж за възрастни е друга работата вече  Laughing.

# 2
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
Зори добре ти е обяснила и не е подходящо за малки деца  Peace

# 3
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
  • Мнения: 3 607
Хм...защо да не могат децата да ядат бекон,  а дъртите да могат. Би трябвало да е точно обратното- детския мозък се нуждае от мазнини за да се развива, а вените на възрастните пищят от холестерола. Така, че при всички случаи не е за наяждане. А възрастните задължително трябва да тушират с червено вино Wink Не обичам сланинестата част на бекона, но имам една любима рецепта за мезе с шареното месо.
Вретенца
Пушен бекон се нарязва на правоъгълни парчета и в тях се завиват паралелепидеди( мухахаха- не се сещам за по-човешка дума Crazy ) кашкавал и се забучват с клечка за зъби за да не се развиват, запичат се в тефлонов тиган без допълнително мазнина(то само това остава де). Да ви е сладко.
Вале, и с хлебец от пекарната мммммм Mr. Green

# 4
  • София
  • Мнения: 7 222

Вале, и с хлебец от пекарната мммммм Mr. Green
Това е задължителна част,естественно Grinning.Току-що вечеряхме-сготвих яхния от грах с бекон и противно на моите очаквания стана супер-вкусно и не мазно,защото не сложих никаква друга мазнина.На мен ми е необходимо нещо за разнообразяване на вкуса на манджите отвреме навреме,а бекона днес свърши добра работа.
Вретенцата ще ги пробваме задължително...само дето не зная дали ще успея да ги "паралелепипидосам" Mr. Green.

# 5
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 283
Понякога в комбинация с нещо друго става вкусен този пусти бекон, ама леле колко е вреден............

# 6
  • Видин
  • Мнения: 5 564
В този случай не толкова мазнините са проблем, колкото пушеното месо. Защото освен че не е много полезно от гледна точка на кулинарната му обработка, е и доста тежка и трудносмилаема храна.
Иначе и аз го харесвам много пустият бекон, ама дребната за сега не му познава вкуса.

# 7
  • Мнения: 1 909
Това, което тук продават за бекон има предимно месо и много малко сланина. Но е много солено.

Последна редакция: вт, 17 окт 2006, 23:52 от 7of9

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт