Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора


Мнения: 4 756
Отварям тази тема с идеята тук  да споделите рецепти за гозби с кисело зеленце !!Очаквам вашите рецепти ......
Цитирай

България

Мнения: 295
Зеле със свински ребърца на фурна , сарми това се сещам засега.
Цитирай

Montreal, Canada

Мнения: 1 366
Аз също не се сещам за нещо по-особенно. Еинственно, но то в никакъв случай, не е по-различно е кисело зеле с пуйка, наденица и топено сирене
Цитирай

София

Мнения: 3 550
Постно - кисело зеле с ориз.
Цитирай

близо до морето

Мнения: 22
кисело зеле с олио и червен пипер за мезенце на ракийка,к.зеле с боб,к.зеле с пиле
Цитирай

Бургас

Мнения: 2 942
Капама - правя я веднъж в годината на Коледа, когато събираме у дома родителите си и винаги става невероятна;
Пържоли с плънка от праз и гъби, завити в зелеви листа, сварени като сърми и накрая запечени на фурна - заслужих си овациите на свекъра с тия "сърми"  Flutter
Да не пропусна и обикновените сърми; боб със зеле, печено пиле във зелеви листа, варена свинска рибица в зелев сок и оваляна в подправки - страхотно мезе за червено вино  newsm40
Изобщо, у дома много се тачи киселото зелце  smile3521
Цитирай

Въпрос на гледна точка...

Мнения: 865
Пълнена кисела зелка. Беше много ефектно Crossing Arms само не си спомням как я правих. Помня че пълних с кайма, после я пеках във фурната.
Цитирай

Варна

Мнения: 732
Тепси-кебап
Необходими продукти:
свинско месо 500-600 г,
прясна неосолена сланина 200 г,
свински черен дроб – 300-400 г.
кисело зеле 1.500 кг;
1 - 2 ч.ч ориз
праз лук 100 г;
червен пипер
черен пипер
копър (семена)
сол на вкус

Начин на приготвяне:
Месото, черния дроб и сланината се нарязват на дребни парченца. Слагат се в дълбока тава на котлона със праза да се запържат. Като се зачерви месото се добавя нарязаното на дребно кисело зеле и се пържи докато омекне. Когато зелето е почти готово се добавя предварително сварения ориз, подправките и сол на вкус. Пече се в предварително загрята фурна за около 30 мин. Без да се добавя вода.

Това ни е любимата зимна рецепта в къщи. Който не обича черен дроб или сланина може спокойно да ги замени със съответното количество свинско месо. Но ако не се използва сланина трябва да се сложи достатъчно количество олио или друга мазнина, защото иначе вкусът не е същия.  Mr. Green
Цитирай

Силистра

Мнения: 618
А ялили сте баница с кисело зеле?
Цитирай


Мнения: 2 492
Кисело зеле с бял боб.....мммм
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
Е вие не оставихте нищо за мен да допълня  Laughing Имам рецепта за супа с кисело зеле:
 2-3 големи моркова
2 глави лук
1 пакет кайма
2 чаши зелева чорба
3-5 картофа
1/2 ч.ч ситно нарязано зеле
1 връзка целина
вода
подправки на вкус

Задушаваме в олио нарязаните лук и моркови. След задушаването заливаме с 3 ч.ч вода, поръсваме със сол и пускаме 5-6 зърна черен пипер. След завирането на бульона пускаме на каймата на малки топчета ( по-малки от тези за супа топчета и без брашно!) и нарязаните на ситно картофи.  След това добявяме зелевата чорба и наситненото зеле и варим до омекване на картофите. ПОследно добавяме целината за да хрупа леко при поднасяне.
Може да се гарнира и с лъжица сметана, но на мен лично не ми допада.


Тъкмо сложихме зелето миналата седмица да втасва ммммммммм


П.С: Аз съм хапвала баница с кисело зеле( и пудра захар отгоре  Sick) в ПОлша, определено не ми допадна.
Цитирай

София

Мнения: 3 387
А ялили сте баница с кисело зеле?
Това е една от любимите в къщи!Става много лесно-зелето го нарязвам и го слагам в херметическата тенджера за около 20 минути.Правя я с готови кори,като слагам по два листа-наръсвам със зелето и олио,навивам я в тавата,поръсвам и отгоре с мазнинка и пека.Изяжда се за нула време!  chef  bouquet
Цитирай

Сред звездите...

Мнения: 819
А знае ли някой как да си направиш сам в къщи кисело зеле направо в буркани без стерилизация? Ако не знаете ще Ви кажа-Рержа и осолявам зеле и го натупквам добре в буркани,така че да не остане много въждух.Затваряме капачката и след около седмица е готово.И е страхотно!
Цитирай


Мнения: 415
      А бихте ли споделили как го правите киселото зеле, какво слагате допълнително (от сорта на цвекло и т.н.) и кога като време го слагате (имам предвид в бидоните)  Smile
Цитирай

Видин

Мнения: 5 154
Постно - кисело зеле с ориз.

Ммммм, и с мръвчица става страхотно също.

Аз когато готвя кисело зеле със кокошка или свинско, първо го правя в тенджера, както си му е редът, и на следващият ден за да не ядем едно и също, хвърлям една шепа ориз в една тава, заливам със зелевата манджа и пека във фурната до готовност на ориза.
Става страхотна манджа  Laughing.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора