Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора

Плевен

Мнения: 1 364
Ей сега ми се пресече супата  Crying or Very sad Много ме е яд, не понасям пресечена супа  Twisted Evil Не че има нещо на вкусовите й качества, но само като я погледна и ми е гадна.Скоро не ми се беше случвало.А уж махам белтъка на яйцето и застройвам с кисело мляко и жълтък.По малко наливам в млечно-яйчената смес от супата докато се изравни температурата и накрая връщам обратно в тенджерата.И на секундата се пресече. #Cussing out
Бъркам ли някъде  Thinking ?Кажете вие как избягвате пресичането   chef
Цитирай

Германия

Мнения: 899
На мен винаги ми се пресича, каквото и да правя. Затова сипвам прясно мляко, вместо стандартната застройка.
А ако сега много те дразни - пасирай всичко и я направи на крем-супа.
Цитирай

София

Мнения: 399
Аз правя друга застройка и никога не се пресича. Ето я:
1 яйце, 1 с.л. брашно, 1 ч.ч. кисело мляко.
Всичко се разбива, слага се на котлона да се сгъсти, добавя се към супата по стандартния начин.

Изглежда по-сложно, но е много бързо и при подгряване на супата по-късно не се пресича.
Цитирай

София

Мнения: 114
Аз правя друга застройка и никога не се пресича. Ето я:
1 яйце, 1 с.л. брашно, 1 ч.ч. кисело мляко.
Всичко се разбива, слага се на котлона да се сгъсти, добавя се към супата по стандартния начин.

Изглежда по-сложно, но е много бързо и при подгряване на супата по-късно не се пресича.

И аз слагам тези неща, но ги разреждам със студена вода и ги добавям студени в супата. Никога не ми се пресича.
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Ей сега ми се пресече супата  Crying or Very sad Много ме е яд, не понасям пресечена супа  Twisted Evil Не че има нещо на вкусовите й качества, но само като я погледна и ми е гадна.Скоро не ми се беше случвало.А уж махам белтъка на яйцето и застройвам с кисело мляко и жълтък.По малко наливам в млечно-яйчената смес от супата докато се изравни температурата и накрая връщам обратно в тенджерата.И на секундата се пресече. #Cussing out
Бъркам ли някъде  Thinking ?Кажете вие как избягвате пресичането   chef

Явно, не си сложила достатъчно от супата в застройката и течността е била още доста студена. Просто доливай повече от супата и когато решиш да излееш застройката обратно в тенджерата, дръпни тенджерата от котлона, за да не ври супата! И повече не я вари.

ПС. Аз пък много обичам да пресичам супите с яйце само!
Цитирай

Targovishte

Мнения: 262
Аз правя друга застройка и никога не се пресича. Ето я:
1 яйце, 1 с.л. брашно, 1 ч.ч. кисело мляко.
Всичко се разбива, слага се на котлона да се сгъсти, добавя се към супата по стандартния начин.

Изглежда по-сложно, но е много бързо и при подгряване на супата по-късно не се пресича.

По същият начин правя и аз ВЕЧЕ  Mr. Green Доскоро не правех супи въобще, понеже не ставаха застройките никога, откак я научих тази, нямам никакви проблеми, аз добавям и лимонтозу на върха на кафена лъжичка, слага се на котлона и докато се появат мехури махам, за да не се сгъсти от брашното.
Цитирай
Аз правя друга застройка и никога не се пресича. Ето я:
1 яйце, 1 с.л. брашно, 1 ч.ч. кисело мляко.
Всичко се разбива, слага се на котлона да се сгъсти, добавя се към супата по стандартния начин.

Изглежда по-сложно, но е много бързо и при подгряване на супата по-късно не се пресича.
По същия начин я правя откакто готвя, а стажът ми никак не е малък. Сместа слагам на котлона, като добавям и от супата 2 - 3 черпака, затоплям почти до завиране и изсипвам в тенджерата да заври. Няма грешка!
Цитирай

Mediterraneo

Мнения: 18 356
На мен пък не ми пречат пресечените супи  Wink Когато не съм в настроение за такава- пасирам и правя крем супа  Crazy По принцип правя застройката с цяло яйце и кисело или прясно мляко. Предварително ги разбивам, за да добият поне стайна Т преди да ги кютна в супичката  Very Happy
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Когато супата ми е готова я оставям малко да изстине и тогава я застройвам с яйце и кисело мляко. Никога не ми се пресича.
Цитирай


Мнения: 2 825
Моите супи винаги се пресичат  Blush
Но на нас не ни пречат, че са пресечени пак си ги хапваме.
Цитирай

Плевен

Мнения: 1 364
Нас нищо не е в състояние да ни секне апетита, но на мен лично не ми изглежда никак добре.Та затова ме е яд, че се получава така.Ще пробвам  другия път както казвате с тази смес на котлона, но ми се вижда малко пипкава тая работа  Laughing
Цитирай


Мнения: 4 340
Малко оцет при жълтъка Smile
Цитирай

Тайна, майна

Мнения: 229
Аз правя друга застройка и никога не се пресича. Ето я:
1 яйце, 1 с.л. брашно, 1 ч.ч. кисело мляко.
Всичко се разбива, слага се на котлона да се сгъсти, добавя се към супата по стандартния начин.

Изглежда по-сложно, но е много бързо и при подгряване на супата по-късно не се пресича.
Аз това го знам като "ресторантьорска застройка" - дори при повторно завиране, супата не се пресича. Иначе и моите супи не се пресичат като ги застройвам с кисело мляко и цяло яйце.
Цитирай


Мнения: 6 461
Ей сега ми се пресече супата  Crying or Very sad Много ме е яд, не понасям пресечена супа  Twisted Evil Не че има нещо на вкусовите й качества, но само като я погледна и ми е гадна.Скоро не ми се беше случвало.А уж махам белтъка на яйцето и застройвам с кисело мляко и жълтък.По малко наливам в млечно-яйчената смес от супата докато се изравни температурата и накрая връщам обратно в тенджерата.И на секундата се пресече. #Cussing out
Бъркам ли някъде  Thinking ?Кажете вие как избягвате пресичането   chef
Към жълтъка и киселото мляко винаги добавям половин супена лъжица брашно ,когато има брашно не се пресича.От толкова малко не се сгъстява супата само пречи на пресичането Peace
Цитирай

София

Мнения: 395
Аз оставям супата леко да поизстине и после я застройвам с цяло яйце и кисело мляко, не се пресича.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора