Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Варна
 • Мнения: 737
„КОГАТО НЕ МОЖЕМ ВЕЧЕ ДА МЕЧТАЕМ УМИРАМЕ.”
Ема Голдмън

НЕКА ЗАЕДНО ПОМОГНЕМ НА ВАЛЕРИ ДА МЕЧТАЕ!!!

Нека се помолим и за Валери!
Неведнъж в този форум сме помагали на изпаднали в беда/болест хора, нека който има възможност може да помогне.
Валери е невероятен човек, гордея се, че го познавам! От месец юли насам той води невероятна борба за живота си!
Близките му правят всичко по силите си, за да му помогнат. Сега вече има и фондация, която цели да помогне в набирането на необходимите средства за лечението му.
Средствата се набират по сметка:
Банка: Прокредитбанк АД, клон Варна
Сметка: BG19PRCB92301012994817
Банков код: BGPRCB9230
BIC: PRCBBGSF

# 1
 • в мъжки прегръдки
 • Мнения: 3 546
Разкажи какво му е.

# 2
 • Лондон
 • Мнения: 933
Какво хубаво момче-изпълнено с живот!Кажи му да не се предава,а ние ще направим каквото можем.

# 3
 • Варна
 • Мнения: 737
В линка е голяма част от историята, а именно:

"На 08.07.2006г. в 13.30ч. на път за Златни пясъци, поради несъобразена скорост спрямо метеорологичните условия Фолксваген Голф навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в автомобила, управляван от Валери.
Валери постъпва в Многопрофилна болница за активно лечение „Св.Анна – Варна” АД с диагноза фрактура на ляв крак и травма на лакетна става. В съзнание.

Приет е в Ортопедия за лечение на бедрената фрактура. На 09.07.2006г. в 12.45ч. Валери е в тежко общо състояние, без собствено дишане, изпада в кома. Приведен е в Отделение за активно интензивно лечение със съмнение за мастна емболия.

На 19.07.2006г. е направена операция на ляво бедро.
Поради неефективно собствено дишане на 21.07.2006г. бе извършена трахеостомия.
Започната е противогърчова терапия. В продължение на 52 дена състояние в кома и непрестанна борба за живота си Валери е в съзнание и на зададените въпроси започва да отговаря с движение на устните.
Диша самостоятелно през метална трахеостомна канюла.
Започната е рехабилитация.
В следствие на дългото залежаване Валери получи множество усложнения -срастване на трахеята, увреждане на двигателната система.

Следващите стъпки за неговото възстановяване са
1. Преместване от МБАЛ „Св.Анна – Варна” до ВМА – София за подобряване на неврологичния статус и подготовка за операция;
2. Операция на трахеята поради срастване причинено от неправилно поставяне на трахеостомата в МБАЛ „Св.Анна” – гр.Варна.
3. Операция на лява лакетна става поради калциране на лакетната става и притискане на нервни връзки.
4. Рехабилитация в специализирано здравно заведение в България по указания на лекарска комисия.
5. Евентуално присаждане на стволови клетки в следствие на атрофия на кората на главния мозък. Мястото и операцията ще бъдат уточнени от лекарска комисия с водещи специалисти от България. "

Не зная какво да добавя, но това което аз зная е, че след ПТП-то Валери е бил изваден от колата чрез рязането й, той е крещял от болки, но е бил в съзнание. Приет е в болница, гипсирали са му крайниците и са го настали в стая, като не са допускали близките му. Пропуснали са да му направят скенер на глава (естествено, за да спестят скъпото изследване). Той е бил видимо добре, само е имал болежки, но е бил напълно наясно какво се е случило, контактувал е с близките си, дори е разказал какво се е случило. На следващия ден обаче той получава гърчове и изпада в кома.
След 52 дни борба, Валери отваря очи. От него момент неговите близки започват да го учат на всичко отначало - започват да го запознават със света и с тялото му, учат го да се храни, да говори. Валери е претърпял доста операции и сега благодарение на силната си воля за живот успява дори да произнася думи (но все още чрез канюлата в гърлото).
В близкото бъдеще (до месец) му предстои операция извън страната за отстраняване на тази канюла и възстановяване на гласните връзки. А след това започва подготовка за операция за присаждане на стволови клетки (също в чужбина).

# 4
 • Варна
 • Мнения: 4 819
Ще направя дарение, макар и скромно. Blush
Този младеж има много силна воля! Надявам се всичко да се развие благополучно!

# 5
 • София
 • Мнения: 2 210
Аз също ще даря възможната за мен сума днес. Изпращам много положителна енергия на това момче...Никой не заслужава подобно нещо...Моля се да се оправи и да не се предава!

# 6
 • София
 • Мнения: 2 210
Съжалявам за забавянето Sad Чак днес успях да пусна моята подкрепа за Валери. СТискам палци всичко да се оправи и това силно момче да бъде пак щастливо!!

# 7
 • Мнения: 1 174
Искрено се надявам Валери да оздравее и пак да радва всички около себе си. Ще помогна като си взема майчинските  Hug

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт