Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 19 окт. 2006, 15:54 ч.

Спешно! Ваксинален полиомиелит

 • 4 748
 • 44
 •   1
Отговори
При поставяне на жива ваксина заразиха бебчо с полиомиелит. Моля ако има родители с подобен проблем да се свържем с цел обмяна на информация.

# 1
 • София
 • Мнения: 2 258
Кога се случи това? Чувала съм, че при такъв случай трябва веднага да се тича до бърза помощ и слагат нещо като противоваксината и може да се оправи. Но да се реагира до 24ч.
Колко голямо е бебчето? На нас ни предстои реимунизация с живата ваксина и се притеснявам от странична реакция.
Дано се оправите.  Praynig
Поздрави.

# 2
 • Мнения: 212
Ох, къде е Birdie да каже какво правят в Европа при такива случаи. Ама откъде ще знае като там си ползват "убита".  Сигурно няма да ти помогна много с това, но - http://www.burgasinfo.com/more_news.php?id=7831

# 3
 • София
 • Мнения: 816
Съжалявам за случилото ви се и то много.
Надявам се нещата да се контролират и овладеят до колкото е възможно по-бързо.
Денат, просто си купете убитата полио, не е много скъпа, а и никой няма да ви откаже да я сложи, макар и да сте правили до сега живата.

# 4
 • Sofia
 • Мнения: 450
Здравейте,
направо съм ужасена!Как може да се причини това на две съвършени и здрави деца!(визирам статията от Бургас)
mamann,звинявай че се включвам без информация полезна,но ви стискам палци! Praynig
Опиши какво е станало,за да се пазят и други мами Praynig

# 5
 • София
 • Мнения: 2 258
Денат, просто си купете убитата полио, не е много скъпа, а и никой няма да ви откаже да я сложи, макар и да сте правили до сега живата.

А нали след започване с живата трябва да се продължи с нея???
Аз нямам против убитата, просто педито не ме уведоми, че има варианти, когато бяхме на 2 месеца, за това чух по-късно. Sad Също и че при имунизация с жива има риск от заразяване, не се случва често, но защо трябва изобщо  Cry ooooh!

# 6
 • Мнения: 7 552
При поставяне на жива ваксина заразиха бебчо с полиомиелит. Моля ако има родители с подобен проблем да се свържем с цел обмяна на информация.
Моля, опишете по-подробно...
Как се постави диагнозата, в какво състояние е детето сега...

# 7
 • Мнения: 7 552
На нас ни предстои реимунизация с живата ваксина и се притеснявам от странична реакция.
Ох, не е редно да се сменя вида на Полио ваксината, но ако запазите "Имовакс" за всички останали реимунизационни дози не би трябвало да има проблем. Тоест, направите останалите две, три дози с "Имовакс"

Тази орална полио, която използват коя марка е? Показват ли Ви я преди да накапят?

Иначе полиото от имунизационен щам се лекува както всяко друга полио инфекция...

# 8
 • Анкх-Морпорк
 • Мнения: 3 392
Кой постави ваксината, диагнозата, къде е детето и въобще...????
Защо смятате, че е заразено?
Именно от "убитата" ваксина в САЩ е имало стотици случаи на заразяване, защото за приготвянето й се използват диви щамове. И се пита с какви химикали ги убиват.
Живата се приготвя от атенюиран щам - който е подобен на заразния, но не е заразен.
Ползата от убитата е само икономическа. По-скъпа е,  и като се поставя инжекционно, медицинския персонал получава пари за това.
Живата се използва в места, в които има реално циркулиращи вируси, защото имунизираният с нея човек прекратява разпространението на вируса, докато имунизираният с убита е защитен, но разнася заразата.

# 9
 • Мнения: 7 552
"Именно от "убитата" ваксина в САЩ е имало стотици случаи на заразяване, защото за приготвянето й се използват диви щамове."
->Нищо подобно. При ваксинация с убитата ваксина ваксинални щамове не се излъчват чрез изпражненията!

"...докато имунизираният с убита е защитен, но разнася заразата."
->Нищо подобно!

# 10
 • София
 • Мнения: 2 258
На нас ни предстои реимунизация с живата ваксина и се притеснявам от странична реакция.
Ох, не е редно да се сменя вида на Полио ваксината, но ако запазите "Имовакс" за всички останали реимунизационни дози не би трябвало да има проблем. Тоест, направите останалите две, три дози с "Имовакс"

Тази орална полио, която използват коя марка е? Показват ли Ви я преди да накапят?

Иначе полиото от имунизационен щам се лекува както всяко друга полио инфекция...

Не се сещам коя марка е оралното полио, май не са ни показвали. Тази, която поема здравната каса е. Имаме имунизации до годинката, без реимунизации.

Как се лекува полио инфекция? Създава ли трайни поражения или може да се възстанови детето?

# 11
 • Мнения: 7 552
Да получим повече информация и тогава да коментираме подробности-да не се притеснява майката излишно...

# 12
 • Мнения: 212
Полиомиелит
Ваксината предпазва от тежко инфекциозно заболяване, често водещо до често водещо до парализа, предизвикано от групата на ентеровирусите.
Има 2 вида противополиомиелитна ваксина – жива и убита.
Живата ваксина е лесна за употреба, приема се по 2 капки през устата и се понася добре. Прилага се успоредно с ДТК на 2-ри, 3-ти и 4-ти месец и реимунозация на 14-ти, 22-24-ти месец и 6-7 години. Недостатък е, че понякога ваксиналният вирус може да възвърне своята инфекциозност и да причини парези и парализи при ваксинираните деца и техните контактни. Установено е, че те са по-чести при първата доза ваксина. В България рутинно се прилага жива ваксина.
Убитата ваксина съдържа инактивирани (умъртвени) вируси, които не могат да причинят заболяване. Имунизацията при убитата полиоваксина е с 3 дози през 1-2 месеца и 4-та доза 1 година след третата. Убитата полиоваксина е единствената ваксина за деца с нарушен имунитет, при които живата е противопоказна. При нея не съществува рискът от парализи, както е при живата. Друго голямо предимство на убитата ваксина е и възможността да бъде включена в състава на комбинирани ваксини. Тя се съхранява много по-лесно от живата, тъй като не е необходимо да е в замръзено състояние. Тази ваксина може да бъде закупена от аптечната мрежа в страната.

Материала е взет от тук -  http://www.moetobebe.net/read.php?cat=4&aid=15

# 13
 • Анкх-Морпорк
 • Мнения: 3 392
Фирмата Кейтър в Калифорния, случайно приготвя две серии от препарата, които съдържат жив вирус. В 1955 г срд имунизираните деца се появяват 79 случая на полиомиелит, заболяват 105 техни роднини и 20 деца, били в контакт. Общо 204 случая, 11 от които завършват със смърт.
Имунизациите в САЩ са прекратени. Провежда се разследване и се установява, че използваният вирус в партидата не е убит.
При убитата ваксина на Салк се използва уличен вирус, който се обработва с формалин.
Вирусът може да се запази жив, когато се намира в малки бучици, защитени от клетъчния белтък. При филтрирането явно е допусната небрежност.
.....
1956 г , Чикаго - епидемия от полиомиелит и 835 парализирани деца. Оказазва се, че 285 от пострадалите са имунизирани с с убитата ваксина на Салк. Това означава, че тя не може да предпази всички имунизирани.
Изяснен е фактът, че заболелеите не са получили 3те дози инжекции.

Убитата ваксина не може да създаде локален имунитет в червата, там, където се размножава вирусът. Тъй като тя се прилага с инжектиране, интензивно образуване на антитела се наблююдава в кръвта, но не и в чревните клетки.

Трима големи американски учени - Копровски, Кокс и Сейбин, независимо един от друг започват изследвания за създаване на жива ваксина.
 Кокс и Копровски работят в Ледерле, и успяват да създадат жив а ваксина. Използват я доброволци, но възрастни, и не е сигурно дали те нямат имунитет. През 1957 г. Ледерле прекратява дейността по проекта.
А.Сейбин използва по-прогресивен метод за отслабване на вируса. През 1995г той проверява отслабените щамове в своето семейство - двете му малки дъщери изпиват сок с примес от вируса. Всичко минава благополучно. В 1956г той публикува статия съобщава за успешно ваксиниране на 133 деца и възрастни.
По това време Копровски получва разрешение от Белгия да ваксинира деца в Конго, което тогава е белгийска колония.
В САЩ огромно влияние  върху общественото мнение имат медиите -те засилват недоверието към живата ваксина. Всички смятат, че битката е спечелена - съществува убитата ваксина. Против се обявяват лекарите, които получват по 5 долара на имунизация. Нали има ваксина, доказано безвредна, и няма значение, че не предпазв а всички деца.

През 1952-55 в СССР се появяват взривове от полиомиелит. Като не намира подкрепа в САЩ, Сейбин заминава за СССР и съобщава на съветските учени, че притежава отслабени щамове, които не може да изпита. Там съвместно с Чумаков и Смородинцев изследват и доказват безвредността на васкината.
Първото дете, което получва ваксината ,е 5-годишната внучка на Смородинцев. След това и други сътрудници в лабораторята дават ваксина на децата си.
За да бъдат опровегани всички възражения, Смородинцев провежда следният опит:
На един доброволец се дава ваксината. От вируса, който се е размножил в червата му, се се отглежда култура. Този вируса дават на възприемчив човек, от него вземат вируси, и така - 12 - пъти. След всяко пресяване вируса се изпробва върху маймуни и маймуните остават здрави.
Сега вече е доказано, че живият вирус не възстановява свойствата си да разболява.
Провеждат се имунизации в Латвия, Молдавия, Белорусия и заболяемостта от полиомиелит намалява повече от 10 пъти, след което се провежда масова имунизация.
(По Александър Смородинцев, със съкращения)

"Нищо подобно" не е доказателство, Бърди!

# 14
 • Мнения: 7 552
Не е вярно това, което пишете в пост #8 тук.
Това последното е история с Руски привкус, от която настръхват болезнено всичките ми перца. Имам органична непоносимост към всичко руско в педиатрията...простете.

Враждебността между Салк и Сейбин е известна. Всичко това е в климата на времето тогава.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт