Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

в Tara

Мнения: 3 291
сдобих се с един пакет и сега не зная как да го приготвя.
не намирам нищо в нета,а и у нас не се е правил та да питам .
помагайте Rolling Eyes
Цитирай

Turku, Finland

Мнения: 3 634
Един от тукашните турци каза, че се залива със сироп направен от вода и захар... Ама колко, това не каза.
Цитирай


Мнения: 1 798
Виж един друг вариант за приготвяне http://rakovina.net/01.php?name=st/st_cuh10&do=do&menu_f … enu4=inc_menu4_00
Цитирай


Мнения: 1 798
КАДАИФ
Продукти:
Готов кадаиф 500 г, счукани орехови ядки 220 г,
канела 6 г, прясно масло 130 г.
За сиропа — вода 1,2 л, захар 820 г,
сокът на 1 лимон, лимонена киселина 1 г

Кадаифът се разделя на две части. Едната половина се разстила в тава, намазана с мазнина, и се поръсва с ореховите ядки и канелата. Върху тях се нареждат парченца масло и отгоре — останалият кадаиф. Пече се в слаба фурна до златист цвят, след което се залива с охладен сироп, приготвен от захарта, водата и лимона с лимонената киселина. Нарязва се на квадрати и се сервира.
Цитирай


Мнения: 6 142
Не знам какъв ти е кадаифа, ако е турски, сигурно ще е хубав. Обаче на пазара има едни български, навити на сърма кадаифи, които вътре са много "спитени". Конците накадаифа са страшно набити и не могат хубаво дасе сиропират. Ако е така - поразбутай някоя от сармите да провериш, и ако вътрешността е много сбита, те съветвам да ги радробиш, за да могат да се сиропират равномерно. Баба ми така правеше.
Цитирай

Сливен

Мнения: 2 000
Кадаиф - 300 гр.
Масло - 60 гр.
Орехи - 100 гр.
Канела - 1ч.л.
Захар - 600 гр.
Вода - 500 гр.
Половината кадаиф се разстила в тавата, наръсва се с орехите и канелата, и се покрива с другата половина от кадаифа. Полива се с разстопеното масло. Пече се при 170-180 градуса до златист цвят. Топлият кадаиф се залива със студения сироп,приготвен от захарта и водата, и се задушава за да поеме сиропа.
Цитирай

в Tara

Мнения: 3 291
благодарско Very Happy
моят кадаиф е български и на едни ленти като спагети...

добре,че ви попитах . мислих направо да го заливам със сироп Embarassed
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.