Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора

weltweit

Мнения: 5 435
Моля за идеи за вкусно ястие с карантия Flutter Много ми се е прияла та 2 не виждам Blush Whistling
Може рецепти всякакви приемам - свински дроб ,език, далак, бъбреци шкембе, телешки също.(малиии ма съм канибал Blush ) Може и пилешки дробчета,сърца,воденички абе каква да е карантия Laughing
мерси предварително Love  Party
Цитирай

София

Мнения: 19 776
Пържен пилешки дроб
както са цели дробчетата ги овалваш в смес от 1/2 чч брашно + 1чл.черен пипер и пържиш в добре загрята мазнина.
Внимавай, че много пръскат.
Може да сложиш капак на тенджерката/ наполовина/, за да не те пръска олиото.
Вадиш в чиния и солиш

От няколко седмици - постоянно ми се яде този дроб  Wink и постоянно ям  Peace
Цитирай

София

Мнения: 581
Шкембе с макарони на фурна

Добре сварено шкеме на ситно нарязано се смесва с
предварително сварени макарони, прибавят се
подправки на вкус, настърган кашкавал, сметана.
Пече се и става вкусно Smile

Фен съм на Шкембе чорбата Very Happy

Пилешки дробчета сварени и панирани стават също вкусни.

Цитирай

В полите на Пирин планина

Мнения: 13 056
Пилешки дробчета по селски

1 кг пилешки дробчета - размразявам и сварявам ; нарязвам на малки парченца. С дробчетата сварявам 2-3 моркова и тях нарязвам на дребно
Загрявам малко олио и запържвам една глава лук; прибавям дробчетата и морковите
Добавям 7-8 лъжици доматен сос и 100 гр. консервирани гъби, нарязани на дребно; сипвам малко вода и оставям 10 минути да се повари и продуктите да смесят вкуса си. Като се изпари водата е готово за консумация. Подправките са по желание. Аз слагам зеленчуков бульон Маги и черен пипер.
Да ви е сладко!!!
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 435
Благодаря ви момичета Hug  Hug много сте отзивчиви Love
ммм пилешки дробчета звучи добре Flutter
последния път купих от Била и вътре имаше спукана жлъчка Sick трябваше да ги хвърля Sick  ooooh!
но може би този път ще нацеля читави дробчета Crazy
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 113
Дроб сърма...аз съм се наканила скоро да правя.
Цитирай

Varna

Мнения: 1 436
500 г пилешки дробчета
1 ч. ч. брашно
1 с. л. чубрица
1 ч. л. сол
черен пипер на вкус

за соса:
500 г домати
2-3 стръка пресен чесън или 2-3 скилидки
2 печени чушки
1 глава лук
4 с. л. олио
1 с. л. ябълков оцет
1 с. л. кафява захар
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. смлян кимион
черен пипер на вкус
лют пипер на вкус за по-пикантен вкус /аз не сложих/

1. Лукът се нарязва на полумесеци, чесъна - наситно. Запържват се за около 30 секунди в предварително загрятото олио, поръсват се с кафява захар и тиганът се оттегля от котлона
2. Прибавят се нарязаните на малки кубчета домати и съдът се връща на котлона. Зеленчуците се поръсват със сол, задушават се 2-3 минути и се добавят нарязаните надребно чушки. Поръсва се с кимион, черен и лют пипер и се разбърква.
3. Брашното се разбърква с чубрицата, солта и черния пипер. Дробчетата се овалват в приготвената панировка.
4. Дробчетата се поставят във врящия сос, ястието се разбърква и се оставя да къкри 15-20 минути. Накрая се овкусява с оцет и е готово за сервиране



Другото любимо ми е пържен свински дроб се слага в йена с много нарязан праз   chef
« Последна редакция: чт, 19 окт 2006, 18:48 от baileys »
Цитирай

Бургас

Мнения: 2 942

Варено телешко шкембе нарязвам на парченца, наръсвам с орехи и счукан чесън и заливам с червен пипер, запържен в масло.

Език, сварен и обелен, нарязвам на филийки; 1-ви вариант - запичам в тавичка с гъби и кашкавал; 2-ри вариант - в гърне с домати, лук, подправки и малко вино задушавам докато остане на мазнина.

Черен дроб с праз и вино и съвсем мъничко сланинка, ако има.
Далак на скара - обожавам го!
Цитирай


Мнения: 423
Бял ориз с воденички и пил.сърца
Паниран бял дроб
Пилешки дробчета с доматен сос
Чорба от агнешки дреболийки
Пилешки сърца и дробчета с гъби и кашкавал
Цитирай

София

Мнения: 975
Роло от шкембе
Сварява се телешко шкембе в тенджера под налягане /за по - бързичко/.
След като изстине се намазва със счукан чесен, настърган кашкавал,червен, черен пипер, сол.
Навива се на роло /може да се стегне с конец или в алуминиево фолио/ и се поставя в хладилника за 5-6 часа. Страхотно мезе е. Наздраве

Панирано шкембе
Свареното телешко шкембе се нарязва на по-едри парчета, които се панират в смес от яйца и брашно. Сервира се поръчено с чесън и копър /на вкус/
Цитирай

БУРГАС

Мнения: 1 545
Пилешки дробчета по селски

1 кг пилешки дробчета - размразявам и сварявам ; нарязвам на малки парченца. С дробчетата сварявам 2-3 моркова и тях нарязвам на дребно
Загрявам малко олио и запържвам една глава лук; прибавям дробчетата и морковите
Добавям 7-8 лъжици доматен сос и 100 гр. консервирани гъби, нарязани на дребно; сипвам малко вода и оставям 10 минути да се повари и продуктите да смесят вкуса си. Като се изпари водата е готово за консумация. Подправките са по желание. Аз слагам зеленчуков бульон Маги и черен пипер.
Да ви е сладко!!!

=======================================================================
Тази рецепта е една от любимите вкъщи.
Цитирай

Бургас

Мнения: 125
Агнешки чревца на фурна
Съставки:

1,5 кг агнешки чревца
300 мл бульон
1/2 пак. масло
2 с.л. доматено пюре
1 с.л.  брашно
1 с.л. червен пипер
2 връзки пресен кромид лук
1 връзка джоджен
       сол

 
 
Описание:
Чревцата се измиват много добре, сплитат се на плитки и се нареждат в тавичка. Разтопяваме маслото и запържваме в него брашното и червения пипер. Добавяме бульона и доматеното пюре. Сосът да поври до сгъстяване. Заливаме с него чревцата и поръсваме с нарязания пресен лук и джоджен. Посоляваме и печем до готовност.
 
_______________________________________________________________________________

Дроб-сарма

Съставки:
комплект агнешки дреболии
1 бр. агнешко було
2 връзки пресен кромид лук
1/2 ч.ч. (100 г) мазнина
1/2 ч.ч. (100 г) ориз
1 ч.ч. (200 г) кисело мляко
2 бр. яйца
1 ч.л. (10 г) доматено пюре
1/2 връзка джоджен
черен пипер
сол



 
 
Описание:

Агнешките дреболии се сваряват в подсолена вода, след което се изваждат и се нарязват на ситно, а бульонът се прецежда в отделен съд. Ситно нарязаният лук се запържва леко в мазнината и към него се прибавят оризът, дреболиите, черният пипер, ситно нарязаният джоджен и 1-2 чаши от бульона. След 15-20 минути съдът се отстранява от огъня. Агнешкото було, предварително накиснато в хладка вода, се нарязва на парчета, в които се разпределя сместа от месото и ориза. Сармите се нареждат в тавичка, като загънатите краища на булото се оставят отдолу, заливат се с малко бульон и по 1 лъжичка от размитото с вода доматено пюре и се пекат в умерена фурна. Готовото ястие се полива с разбитите яйца и киселото мляко и се запича 10-15 минути в по-силна фурна
 
________________________________________________________________________________

Пълнено шкембе

Съставки:
1 кг шкембе, 3-4 лъжици мас, по 300 г месо, черен дроб, бъбреци, 1 глава лук, 1 стрък праз, 2 сварени картофа, 1 филия сух бял хляб, 1 яйце, 1 лъжичка червен пипер, черен пипер и други подправки по вкус, сол.

 
 
Описание:
Сварете шкембето в малко подсолена вода (в тенджерата под налягане за около 40 мин). Нарежете на ситно лука, праза, месото, дроба и бъбреците. Изпържете ги в маста. Като изстинат, прибавете ситно нарязаните картофи, хляба, натопен във вода и добре отцеден, яйцето, 1/2 лъжичка червен пипер, подправките и сол на вкус. Разбъркайте добре плънката и я изсипете върху шкембето. Завийте го на руло и завържете с бял конец. Сложете го в намазана с мас тавичка и налейте малко бульон от шкембето. Печете около 30 мин. Щом извадите от фурната, поръсете рулото с останалия червен пипер. Нарежете на филии и поднесете със сос от хрян.

 
________________________________________________________________________________

Пилешки сърца с лук и гъби
 
 
Описание: 
 
Съставки:
500 гр.пилешки сърца
3 глави лук
1 опаковка гъби(400 гр.)
чубрица,сол,черен пипер
50 гр.топено сирене
 
 
Описание:

Пилешките сърца се сваряват до полуготовност.

Запържват се главите лук нарязани на полумесеци.Към тях се прибавят гъбите нарязани на едро.Гъбите се пържат на силен огън за да не пуснат много вода и да се разкашкат.

Накрая прибавяме сърчицата и подправките.

Изсипваме цялата смес в гювечета,слага се отгоре топено сирене и се задушават за около 25 минути във фурната.

________________________________________________________________________________
Пилешки дробчета с топено сирене

Съставки:
1 опаковка пилешки дробчетапалка пушено сирене, 1 кутийка топено сирене черен пипер, сол, кромид лук, масло, малко вино или вода

 
 
Описание:
Размразените дробчета ги слагате в микровълновата с малко вода да се сварят до почти сготвяне /около 10-13 мин./ Лукът се запържва в маслото, добавя му се черния пипер, сол и дробчетата. След това се слага нарязаното пушено сирене и накъсаното топено сирене. Добавя му се малко бяло вино или вода. Оставя се да заври на силен огън. Докато завира се разклаща или разбърква. Когато е готово се наръсва с магданоз и се сервира.

 
_____________________________________________________________________________

БЪБРЕЦИ С ДОМАТЕН СОС

Съставки:
телешки бъбреци 1 кг, кромид лук 2 глави, краве масло (маргарин) 1 пакетче, брашно 20 г (2 супени лъжици), доматено пюре 10 г (1 супена лъжица), бяло вино 100 мл (1/2 чаена чаша), магданоз 1/2 връзка, черен пипер и сол на вкус.

 
 
Описание:
Бъбреците се попарват и после се изплакват със студена вода. Нарязват се на ивици, поръсват се с черен пипер и се оставят да престоят 1 час. Ситно нарязаният лук се задушава в маслото. Сипват се бъбреците, оваляни в брашно, и се задушават под капак. Като се позапържат, се прибавя виното, доматеното пюре, разтворено в чаша вода, и се посолява. Доварява се на тих огън. Ястието се сервира, поръсено с магданоз.

 
____________________________________________________________________________

Език със сос

Съставки:
1 телешки език, 2 моркова, парче целина, 1 глава лук, 7-8 зърна черен пипер, 1 дафинов лист; за соса - 1/4 пакетче краве масло, 2 лъжици брашно, 1 чаша прясно мляко, 3 лъжички горчица, 2 лъжици лимонов сок, 2 жълтъка, естрагон, черен пипер, сол.

 
 
Описание:
Добре измития език сложете в тенджерата под налягане, залейте с вода до половината, прибавете подправките и едро нарязаните зеленчуци. Щом заври, оберете пяната, посолете, затворете плътно капака и варете около 40 мин. Извадете езика, потопете го в студена вода и го обелете. Залейте нарязания на тънки филийки език с горещ бульон и дръжте на топло. Разтопете маслото, прибавете брашното, разбъркайте добре и постепенно налейте млякото. Варете 3-4 мин. Сложете горчицата, сол, черен пипер и малко съвсем ситно нарязан естрагон. Разбийте жълтъците с лимоновия сок. Като бъркате непрекъснато, прибавете топлия сос към жълтъците. Залейете езика със соса или го поднесете в отделен съд.

 
______________________________________________________________________________
Цитирай

София

Мнения: 975
Jilia, направо ме подлуди с рецептата за агнешки чревца,ммммммммммммммммм, ама къде да търся по това време на годината Smile
Цитирай

Бургас

Мнения: 125
Ами тук в Бургас на пазара има много магазини за месо и там има редовно всякаква карантия.
Цитирай

София

Мнения: 975
Е, да ама в София ще ми е много трудно да намеря чревца Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора