Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Sofia
 • Мнения: 279
Чувствам се невероятно объркана #Cussing out От известно време (около година) пробвам да реша здравословните проблеми на децата си с хомеопатия и то класическа, и то при авторитетни хомеопати. Казвам "хомеопати", защото смених една, а в медицинския център където сме сега, минахме през няколко.
И така миналата сряда (11.10) бяхме на проследяване. Мина си прегледа както трябва, говорихме отново и отново, на дълго и на широко. В понеделник вечерта Димитър буквално се срина на леглото от температура. Нямаше абсолютно никакви други притеснителни признаци. Самата хомеопатка ни беше предупредила за възможна температура, така, че не се притесних особено. Пък и нали, ако е вирус може и три дни да откара в това състояние.
Във вторник температурата стигна до 39,5 в един момент, но бързо спадна. Детето живна, храни се и почти се бях успокоила, че му се вижда края, когато през втората нощ призори пак се втресе и пак вдигна Т. Обадих се на хомеопатката и ни прие няколко часа по-късно. Трябва да призная, че винаги, когато е имало нещо притеснително около децата, винаги ги е преглеждал хомеопат и винаги съм откривала отзивчивост. Така стана и вчера. Лекарката прегледа Димитър обстойно и в никакъв случай не мога да кажа, че си претупа работата. От кабинета излязохме успокоени, гърдите бяха чисти, гърлото и ушите също, какво повече да искам. Е да, но през изминалата нощ детето пак беше с Т,спеше ужасно неспокойно и ми изправи косите, когато призори ми каза, че когато диша с отворена уста го боли към мишницата и по средата на гърдите.
Веднага се сетих за многото постинги, които бях чела за вирусна пневмония, която не се чува на слушалка и без особени признаци освен висока Т. Бях почти убедена, че е именно това. За съжаление Джи Пи-то беше на работа чак след обяд и докато направим снимка изгубихме ценно време. Снимката потвърди моето съмнение и в момента Димитър си пие пълния набор от лекарства, естествено АБ, като лекаря каза, че може и до болница да се стигне. Милото ми дете има толкова болен вид, днес не е хапнал и хапка и температурата продължава.
Е, мили мами, лекуващи децата и себе си с хомеопатия, кажете къде сбърках? Не посмях да пробвам да лекувам доказаната със снимка пневмония с хомеопатия, защото ползвах такава и стигнахме до тук.
В момента ме мъчи не толкова това, че детето е болно от сериозна болест, дори и болницата ще преживеем, ако се наложи, но как да имам доверие вече в този метод? А вярвайте ми, не искам да е така. От алопатичната медицина не видях нищо добро, а сега и тук удряме на камък........
Постинга стана много дълъг, за което се извинявам, но искам някой да ми даде надежда и кураж да продължа да търся най-доброто лечение за детето ми.

# 1
 • Мнения: 2 008
да ти кажа честно-пневмония не бих рискувала да лекувам с хомеопатия.ако си доволна от хомеопатията си лекувай по-леките болести,но за пневмония...не знам.просто ползвай двете медицини и дано по-малко са болестите.и никъде не си сбъркала-ако наистина е вирусна пневмония-спасение няма.моят син се зарази от нея само с едно кихване от племенницата.на нея и пролича,че е болна на другия ден,а  синът ми след още един ден беше болен.на следващата година по същото време го повтори,но по-лек вариант.оздравявайте бързо!

# 2
 • Sofia
 • Мнения: 3 506
Уф, бързо оздравяване ви желая! Иначе какво да ти кажа. Не съм "фанатизирана" по нито единия метод. Ползвам както хомеопатия, така и традиционна медицина (в зависимост от проблема, времето, ресурсите), а напоследък с натрупването на рутина често и нищо - чакам да мине. Явно издънки винаги стават - било поради грешно избрано лечение, било поради други обстоятелства. Само дето при традиционната медицина лечението е традиционно свързано с прием на отрови, а издънките са по-чести и с повече последици...
Май не се изразих много ясно, съвета ми в две думи е да решаваш според случая. Все пак имаш 7 години опит с детето, интуицията ще ти подскаже.

пп По повод тежко леко - при нас се е случвало именно "тежки" болести (затруднили традиоционната медицина) да излекуваме с хомеопатия, но всеки си решава.

# 3
 • софия
 • Мнения: 116
Е, мили мами, лекуващи децата и себе си с хомеопатия, кажете къде сбърках

Първо искам да ви пожелая бързо оздравяване и дано ни стигнете до болница.И след това ще си позволя да предположа къде бъркате,макар да знам,че всяка една от нас желае по най-добрия начин да лекува децата си за Бога спрете с тази хомеопатия с нея може да се лекува единствено банални настинки,които със същия успех биха преминали и без нея,за всичко друго си има специалисти но не хомеопати.Това е мое мнение не задължавам никого с него и е продиктувано от собствен опит.Жалкото е че тези хора не могат да си поставят граница до колко могат да помогнат,а си позволяват да лекуват дори рак.Искам да ти дам кураж и да ти кажа,че всичко ще отмине и детето ще се оправи бързо след като сте взели мерки и го лекувате правилно и бъдете по-внимателни с тези хомеоПАТКИ.

# 4
 • Мнения: 178
Nevdi,имам колежка, която по същия начин лекува сина си с хомеопатия и накрая се оказа вирусна пневмония.Така,че не се притеснявай,не си могла да знаеш че ще е вирусна пневмония и ще се усложни толкова.А иначе съм съгласна с Марина2,че хомеопатите си позволяват да лекуват сериозни болести,трудно лечими с традиционна медицина.Аз също съм предубедена към хомеопатията  и не бих я ползвала за децата си.Но пък и презастраховането на лекарите при незначителен проблем да изписват антибиотици, и това не го възприемам.Скорошно оздравяване Hug

# 5
 • София
 • Мнения: 907
........ с тази хомеопатия с нея може да се лекува единствено банални настинки,които със същия успех биха преминали и без нея,за всичко друго си има специалисти но не хомеопати...........

Какви специалисти? Лабораторни ли? Защото докато ние се лекувахме при точно такива специалисти бях добила чувството, че сме опитни мишки.
То не беше проба на лекарство, след лекарство. "Ха сега да видим това! Ха сега да видим онова!"  И така до безкрай. А ефекта - един и същ = на НУЛА!!!!  

Колкото до горното твърдение, че хомеопатията е за безобидни настинки, които си минавали и без нея  не съм съвсем съгласна. Точно обратното. Хомеопатията е сложна медицина. Може би по-сложна от т.н. традиционна. И положителните резултати са в по-голяма степен свързани със  сложни и тежки заболявания. Заболявания, отписани от традиционната медицина и водещи се като нелечими.

Колкото до вирусната пневмония. Никой не е застрахован. Всеки може да се разболее и тук хомеопатията или традиционализма няма нищо общо. Ако беше отишла със снимките при хомеопата, сигурна съм, че ефективно лечение също щеше да се назначи. Няма лекар, който да не е заинтересован и който да не държи на пациентите си. Разбира се ако е ЛЕКАР в истинския смисъл на думата, а не търгаш. Независимо от метода, който практикува.  Sunglasses И не си сгрешила никъде. Както не са сгрешили и другите майки, ползуващи другите лекари и непрекъснато оплакващи се, че децата са хремави, че кашлят, че са болни, че ....
Всичко се свежда до информираността на пациентите и на медиците. Затова и се търсят лекари - информирани и светнати за повече неща, а не такива които са спряли да четат и лежат само на стари спомени.

# 6
 • софия
 • Мнения: 116
Ако беше отишла със снимките при хомеопата, сигурна съм, че ефективно лечение също щеше да се назначи.

Ама хаиде моля ви се и какво лечение щеше да се назначи от хомеопат,може би още ден два със техните специални лекарства и после пак в болница и тогава вече става страшно,не знам дали ви е известно,че пневмонията може да бъде със летален изход когато не е хваната на време и лекувана основно с АНТИБИОТИК и единствено с него и никаквеи ти там хомеопатии няма да помогнат.Не ти го пожелавам,но дали би имала смелост да лекуваш пневмония на детето си при хомеоП{У}тка

Между другото надявам се Birdie  Да се включи и да обясни дали тук е можело да помогне  хомеопатията и да обясни за какво именно иде реч.

# 7
 • Мнения: 4 395
Nevdi , първо пожелавам на детенцето ти скорошно оздравяване!  bouquet
Това, че се лекува човек с хомеопатия, съвсем не значи, че болест не го лови,макар че хомеопатите не говорят за "болести", а за "болни" хора.
Определено вашия случай се различава от нашия, но преди няколко месеца на дъщеря ми й изкараха диагноза" пневмония", която уж беше доказана с рентгенова снимка и мнението на трима доктори.
В крайна сметка ни излекува хомеопат от " бронхит". Дъщеря ми обаче нямаше Т и това ме накара да се усъмня в диагнозата на алопатичните доктори.
Не ми беше лесно да взема решение, Tired да я заведа на хомеопат, въпреки предупрежденията на докторите, че положението е много тежко и ще стигне до болница, ако не пие АБ.
Трябва да си малко или много луда и твърдоглава, за да направиш такова нещо, но аз определено се вслушах в инстинкта си! Peace
Предполагам, и ти си се вслушала в твоя, така че няма за какво да съжаляваш и да се самообвиняваш. Peace

# 8
 • Sofia
 • Мнения: 3 506
Ето ви един пример точно по темата.

# 9
 • Мнения: 1 378

В момента ме мъчи не толкова това, че детето е болно от сериозна болест, дори и болницата ще преживеем, ако се наложи, но как да имам доверие вече в този метод?

Нали не очакваш някой да ти даде ясен отговор? Това решение трябва да вземеш ти самата. Привържениците на хомеопатията ще те убеждават, че това е някакво изключение, че ти си сбъркала на някой етап, скептиците като мен, ще използват случая да кажат "видя ли сега". Разбирам те че се обвиняваш, защото  майката е главният лекар на своето дете, тя наблюдава симптомите и избира на кого да се довери. Следвай разума и интуицията си и се учи от грешките си, каквото и да означава това.

# 10
 • Абсурдистан
 • Мнения: 3 317
Винаги, когато съм прибягвала до хомеопатия съм съжалявала и съм плащала прекалено скъпо за грешките си.
Да са живи и здрави лекарите в болниците, до които прибягваме след великата хомеопатия.
Бързо оправяне желая на детенцето от все сърце и следващия път по-разумно.

# 11
 • Мнения: 13 834
Бързо оздравяване на детенцето!!!

# 12
 • под звездите
 • Мнения: 3 456
Здравей! Първо-бързо оздравяване и второ искам да ти кажа, че миналата година по това време и ние изкарахме вирусна пневмония, която беше без кашлица, без Т, без хрема, без нищо освен безапетитие и докато всички лекари ме убеждаваха, че му нямало нищо на детето и как и на мен понякога не ми се ядяло и че много май съм се вглеждала в нещата т.е внушавала съм си, аз си знаех, че има нещо , но какво можех да направя- да си назнача сама лечение ли. Накрая направихме снимка- ние си я платихме, защото джипито беше категорична нищо му няма на детето- и тогава вече всички много притеснени...- брей ама как така...?! започнахме АБ, после втори, после инжеции-  сринаха ми детето. Така че ето ти пример за традиционна медицина и вирусна пневмония. Не съм ходила никога на хомеопат- имаме час за понеделни в "Хирон" ( ще ни е за първи път- пак сме болни) и адски много се надявам да успеят да ни помогнат

# 13
 • София
 • Мнения: 4 813
надявам се хлапето бързо да оздравее!
имам подобен горчив опит и близки наблюдения над лечението с хомеопатия. писала съм за това. аз направих избора за своите деца.
пожелавам ти мъдрост и увереност, че правиш най-доброто за детето си, а също и лекар, на когото да можеш да се довирш напълно.

# 14
 • София
 • Мнения: 11 445
С риск да ядосам някои бих дала следния отговор на въпроса... Ами, защото си ползвала хомеопатия. На моето дете никога не са действали тия лекарства, които буквално за мен са си "гОла вода", ама това е сигурно защото таквоа ми е отношението към хомеопатията.

Стискам палци дететнцето да се оправи бързо! Слушай си лекарите и не си прави експерименти. Направо бяс ме хваща как може да бъдат подвеждани хората.... просто... ето това ме провокира да пиша в темата остри думи. В началото много се палех, после реших, че всеки си решава сам, но като прочета едно такова нещо побеснявам...

Ами това е! Успокой се! Човек се учи цял живот!  Hug

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт