Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 893
Дадоха ми сушена коприва на прах и искам да я сготвя (примерно с ориз на фурна), но колко коприва да сложа за едно такова ядене (готвя нормално за 4 порции)? Предполагам, че и за супа и каша пропорциите са такива ... приблизително  newsm78
Цитирай

Пловдив

Мнения: 782
Слагаш на око около 1 суп.л. и я разтваряш във вода. Обаче вкуса не е точно като на прясната, малко прилича на сено. Аз я на правих каша със сирене, но не останах възхитена, а иначе много я обичам.
Цитирай

София

Мнения: 893
ами аз сложих 3 суп. лъж. коприва и стана добре. Направих Ориз запечен с коприва така:
3 с.л. сушена коприва
150г ориз
олио (на вкус слагам)
1/2 връзка пресен лук
няколко скилидки чесън
1 морков
1/2 домат
червен пипер
сол

    * Задушавате лука + моркова в сгорещеното олио, след малко се добавя и ориза
    * Прибавяте домата и после копривата.
    * Поръсвате с червен пипер + накълцания чесън и заливате с хладка вода.
    * Посолявате и печете на умерена фурна.
Като се опече отгоре може да се поръси с малко пресен лук, джоджен или магданоз.
Сервира се с кис. мляко и по желание сирене.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.