Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 20 окт. 2006, 13:57 ч.

Как да направя вкусни пържоли от свински котлети

  • 72 626
  • 14
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 890
Мами,миля ви,помагайте!Утре моичкият има рожден ден и искам да направя вкусни пържолки от котлети...Такива не съм правила,а не искам да станат някакви сухи.Моля ви,помогнете с някоя идея.. Praynig Praynig Praynig

# 1
  • Бургас
  • Мнения: 127
Може да ги изпържиш в тиган незалепващ за да станат по -со4ни. Ако ги печеш на скара е хубаво да има вода отдолу в скарата за да може при печенето да се изпарява и да ги прави сочни. Ако ги печеш във фурната може да ги покриеш с фолио- така ще станат сочни. Успех!!!

# 2
  • В полите на Пирин планина
  • Мнения: 14 855
Начукай месото добре и на тънко. Поръси ги с подправки и ги потопи в прясно мляко от предишния ден. Запържи ги за кратко в тиган от всички страни, за да не си губи месото от соса при печенето. Аз много харесва паржоли в иенска тенджера, с гъби, моркови и една-две лъжици сметана / квасена /, може и топено сирене да се сложи. Пекат се на 150-180 градуса доста време с малко вода или вино / или и двете /. Стават доста сочни и крехки.

# 3
  • Видин
  • Мнения: 5 508
Аз пържолките ги начуквам, осолявам и натривам със смес от червен пипер, черен пипер и няколко скилидки счукан чесън. Редя в тавичка, ако нямат много мазнинка по тях сипвам малко олио и малко вода и облепвам тавичката със фолио. Така пека около час и половина на 180 градуса, и те се разкапват направо, накрая махам фолиото за да се запекат отгоре. Гарнитурата е по желание.

# 4
  • варненка от София
  • Мнения: 4 661
Начукваш пържолите, овкусяваш със сол и черен пипер. Нареждаш ги в тавичка, отгоре слагаш нарязан на колелца кромид лук, колкото повече лук, толкова по вкусно и най-отгоре намазваш с майонеза. Печеш в умерена фурна докато се зачерми месото.

# 5
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Начуквам ги, поливам ги обилно със соев сос, слагам черен пипер, вегета (или пикантина), подправка за месо, малко чесън и ги оставям една нощ или няколко часа в хладилника. После в тавичка с вода и бульонче и бира и на фурна. Нямат грешка  Peace
Може и със сметана в йенско с капак  Peace
Може да ги печеш сами, може да наслагаш отстрани големи парчета картофи и моркови  Peace

# 6
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 604
Аз ги начуквам и ги слагам в марината - за 1кг месо - 1с.л сол,1 ч.л черен пипер,сока на 1 лимон,200 мл вода. В тази марината месото кисне около едно денонощие. Пека на скара!
За моето домочадие става вкусно!

# 7
  • Sofia
  • Мнения: 11 729
Първо можеш да ги мариноваш и после така... страхотно е!  bowuu

# 8
  • Бургас
  • Мнения: 537
Аз ги начуквам и ги слагам в марината - за 1кг месо - 1с.л сол,1 ч.л черен пипер,сока на 1 лимон,200 мл вода. В тази марината месото кисне около едно денонощие. Пека на скара!
Или ги нареждам в йенска тенджера - ред пържоли, ред гъби, ред топено сирене. Доливам вода да се покрият. Ако гъбите са ми предварително сварени не пускат много вода. Ако не са - към края на печенето махам за 10-тина мин. капака за да се по изпари малко водата. Ако искам топеното сирене да не се запече, а само да се разтопи го слагам м/у пържолите и гъбите.  chef

# 9
  • ...под липите...
  • Мнения: 1 064
Ето една марината и от мен:
4 – 5 супени  лъжици олио
7 – 8 супени  лъжици соев сос
1  чаена лъжица червен пипер
4 – 5  супени лъжици горчица
1 пакетче чесън на прах

Всичко се омесва. Предварително посолените пържоли (котлети, ребърца) се мажат /отепват/ с подготвената марината. Добре е “омазаните” пържолки, ребърца или котлети  да постоят в затворен съд в хладилника поне 1-2 часа.

Приготвеното се полива задължително с хубаво вино или бира!!!  chef

# 10
  • ПЛОВДИВ
  • Мнения: 511
Ето една марината и от мен:
4 – 5 супени  лъжици олио
7 – 8 супени  лъжици соев сос
1  чаена лъжица червен пипер
4 – 5  супени лъжици горчица
1 пакетче чесън на прах

Всичко се омесва. Предварително посолените пържоли (котлети, ребърца) се мажат /отепват/ с подготвената марината. Добре е “омазаните” пържолки, ребърца или котлети  да постоят в затворен съд в хладилника поне 1-2 часа.

Приготвеното се полива задължително с хубаво вино или бира!!!  chef
като добавям малко горчица

# 11
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 604
Аз ги начуквам и ги слагам в марината - за 1кг месо - 1с.л сол,1 ч.л черен пипер,сока на 1 лимон,200 мл вода. В тази марината месото кисне около едно денонощие. Пека на скара!
Или ги нареждам в йенска тенджера - ред пържоли, ред гъби, ред топено сирене. Доливам вода да се покрият. Ако гъбите са ми предварително сварени не пускат много вода. Ако не са - към края на печенето махам за 10-тина мин. капака за да се по изпари малко водата. Ако искам топеното сирене да не се запече, а само да се разтопи го слагам м/у пържолите и гъбите.  chef

И така стават ужасно вкусни!

# 12
  • София
  • Мнения: 890
Благодарности на всички мами..не очаквах така бързо да се отзовете   bouquet  bouquet  bouquet
Ма сега стана още по-сложно с всички тези предложения..  Hug
Утре ще дам отчет какво съм сътворила   chef
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 13
  • София
  • Мнения: 413
Купи си требрен тиганПреди него не исках да видя котлет, а сега умирам за таз мръвка!
Като го мариноваш малко предварително, всичките му сокове се запечатват вътре в котлетчето, докато печеш и става  фантазия!Честна дума Laughing

# 14
  • София
  • Мнения: 634
Сигурно мъжо ти вече се наслаждава на пържолки,но да си кажа аз как ги правя chef-намазвам тавата с олио, слагам начуканите и осолени пържолки и 3/4 бутилка бира (от стъклените-500мл) и слагам да се пече.



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт