Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 21 окт. 2006, 12:50 ч.

Разсъждения на една майка.....

  • 1 032
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 341
Когато децата ми направят нещо нередно или не съвсем,но не знаят дали е правилно или не,се притесняват и ме молят неистово да не казвам на баща им.Когато играят с други деца и ние сме около тях винаги казват това е моята майка,моят татко.Когато се съберем с родители и заговорят за бебета се намесват и винаги казват - "И аз съм бил бебе на мама"
Децата ни знаят,че са осиновени и в къщи говорим за това когато те решат,но не е ли ясно,че не искат това да става достояние на обществото,не искат да се чувстват различни защото всъщност не са.Не е ли по-добре те сами да определят какви са и ние само да сме до тях за подкрепа и сигурност.Не е ли по-добре да говорим с тях когато те искат,а не когато ние решим.
На моята приятелка децата когато разбраха за нашите,че всъщност не леля им Креми ги е родила,а са осиновени плакаха и то истински особено момчето което тогава беше 3 клас.Когато ги попитах защо плачеш,та те са си пак наши нищо че не съм ги родила той ме погледна през сълзи и каза -"Лельо,звучи ми страшно и различно.Нали те не са по-различни от нас и пак ще си играем заедно и можем да ги обичаме като ваши!!!"
Как ви звучи това!!!!
Сега след 4 години никой не говори за това,дори ги наричат братовчеди защото ги чувстват по-близки от биологичните им братовчеди.Но големия им син ми е забранил да говоря за това,защото не е нужно и създавам само неудобство.
Това според мен си е част от автобиографията-когато някой ти поиска подробности около семейството -дете на разведени родители,осиновено,сираче.....все съдби и то не леки.
Не е ли по-добре да ги предпазим от тази болка,страх от това дали не са наистина различни като запазим тайната в семейството и се съобразим с желанието на детето ни.Дали един ден то няма да се самосъжалява само,като непрестанно им повтаряме колко са специални и то не заради това че всъщност са личности,а заради това че са осиновени.
И още нещо у нас идва едно момченце което също е осиновено от сама жена и когато ги запознавахме аз се направих на умна и го представих по име и после съобщих само на моите деца,че и той е осиновен отговора беше "И какво от това нали си има вече майка.""Може ли да си играем с него."
А това как ви звучи!!!
Май след всичките спорове във форума ме е ударило на философски разсъждения.
Извинете ме за дългия и объркан пост,но имах нужда.
Ще помоля деца и родители да поразсъждават с мен.
Готова съм да чуя критиките ви.
Благодаря ви за търпението!!!   bouquet

# 1
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
  • Мнения: 4 258
Ти пък Креми,защо да чуеш критики?!Просто при всеки е различно.Ние също в къщи си говорим по въпроса,но на училище не се коментира това с приятелките ,защото не би могло да се разбере!Просто това си е наш семен въпрос.Трудно можем да разберем какво става в главичките на децата ни,особено когато са мънички,то пък и като пораснат   Crossing Arms все тая - всеки един индивид си е една отделна вселена и няма кака да се поставиш на неговото място.АЗ си мисля,че с вътрешният си майчин инстинкт трябва да налучкваме правилният начин за себе си и детето си,защото единно правило за поведение,говорене и т.н  Naughtyняма.Можем само както вече съм писала,споделяйки тревогите,размислите си или успехите си да сме полезни една на друга,всяка от нас би отсяла онова,което е най-близко до нейният случай.Креми,ти си една прекрасна майка,както и твоят съпруг е чудесен баща..радвам се,че се запознах с вас!  bouquet

# 2
  • Мнения: 1 629
Напълно съм съгласна, че интуицията трябва да е водеща. Защото всяко дете е различно и няма универсални правила. Иска ми се да вярвам, че майчиното чувство ще ни помогне да преведем нашите деца читави - емоционално през гората на живота- докато узреят. Иска ми се да вярвам Креми, че децата ни ще се чувстват обичани и това, че имат майки ще ги направи сигурни в себе си и желани от света в който живеят. Това е наградата, която очакваме, нали? Grinning
Моят син тази сутрин си говори- "Аз като порастна ще отида в една детска градина и ще си взема моето детенце." Питам го- "Ще си осиновиш детенце, ли?"Той- "Да." казах му че това е чудесно щом иска да осинови детенце, но може да има и свои деца и пак да осинови. Постарах се да обесня.Какво и колко разбира, аз само преполагам. Правя каквото мога и каквото сърцето ми подскаже.
Дано успеем да сме си полезни - хубаво го еказала Дидка.  Hug

# 3
  • Мнения: 295
Мисля, че осиновяването е чисто семеен въпрос. Важното е детето да знае, а иначе колкото по-малко хора, толкова по-добре. И не само заради доброжелателите, а именнно заради другостта, нормалността. Примерът на Креми показва точно това - че децата искат да са като другите, да са нормално премани, да не се чувстват различни. и колкото е по-малко детето, толкова по-трудно му е да се справи с този проблем. Затова и аз мисля, че няма нужда да бием тъпана на ляво и на дясно, че нашето дете е осиновено - нека то да прецени на кого да казва. А не ние, искайки да му направим добро, всъщност несъзнателно да му лепваме етикета "ти си различен". Защото при децата, когато си различен, когато се открояваш от групата, е нож с две остриета (или ставаш тартор, или ставаш набедения, неразбрания, осмяния). Важно е детето да знае истината за себе си, но нека то да прецени с кого да споделя тази истина.

# 4
  • Мнения: 341
Мисля си за думата МАЙКА.Колко е обширна-майка наричаме жената която ни е родила,майка е жената която ни е отгледала,майка до скоро наричахме и свекървата,маминка някои наричат и бабите си.....една дума с много значения и различни чувства вложени в нея.

Мисля си,че всяка една от нас усеща своето място в сърцето на детето си и каква МАЙКА е.Нужно ли е тогава да се питаме и тормозим каква е другата?Да майка е.Но чисто теоретично и биологично.

Нека децата с МАЙКА и майка да споделят за смисъла на тази дума.Какви са техните чувства и усещания при употребата им,особено тези които вече са с няколко такива.
МОЛЯ ВИ!!!Разкажете ни.Общи условия

Активация на акаунт