Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 27 фев. 2004, 14:22 ч.
  • Преглеждания  29 588  Мнения  5  Онлайн  1
Отговори
  • Turku, Finland
  • Мнения: 3 634
Някой да има случайно рецепта за толумбички??? И по възможност да е обяснена като за 2 годишно дете??? С хиляди благодарности ще чакам за отговор!

Реклама
# 1
  • Мнения: 4 321
Аз имам, ама не я знам на изуст. Обещавам в понеделник да ти я напиша  Simple Smile

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 714
Защо обяснена като за двегодишно-детето ти ли ще я прави?? Маитап!Ето една:
    Продукти:
    За тестото:   300мл вода,300гр брашно, 4 ч.лъжички захар,4 яйца,1.суп.лъжица краве масло.
    За сиропа: 220гр захар,250мл вода и 1-2 прахчета ванилия.
И много олио за пържене!

    Приготвяне:
    На тестото:Във врящата вода се изсипват маслото и захарта. Като заври отново се пеибавя брашното при непрекъснато бъркане(най-добре с дървена лъжица),докато стане на гъста смес отлепяща се от стените на съда. Маха се от котлона и след като поизстине се добавят едно по едно яйцата.
В дълбок съд се сипва олиото за пържене и след като заври с голям щприц се шприцоват толумбите направо във врящото олио. Като станат златисти се изваждат,потапят се в сиропа и веднага след това се изваждат с решетъчна лъжица.
     На сиропа:
Захарта и водата се варят около 5 минути след което се добавя ванилията.
  Хубаво е сиропа да е топъл когато се потапят толумбите в него!
Да ти е сладко!

# 3
  • Turku, Finland
  • Мнения: 3 634
Цитат на: Fun
Защо обяснена като за двегодишно-детето ти ли ще я прави??


То детето е вече на 3 години и половина, но аз в кухнята съм като двегодишно бебе... та за това.

Благодаря ти Fun за рецептата... Таня, миличка, пусни и твоята рецепта тук... Колкото повече, толкова по- добре.

Аз отивам да правя толумбички... ако не ме хване мързела.

# 4
  • Turku, Finland
  • Мнения: 3 634
До всички заинтересовани:

Вчера правих толумбички  Stuck Out Tongue

Само че нещо не станаха  Cry

Мъж ми се раздра от смях  Close

А аз си ги изядох сама  Grinning


Единственото нещо което не стана беше оформянето им. Нямам шприц, та с една найлонова торбичка си ги въртях, но когато и тогава не станаха, ги правех на топки... А да не ви описвам каква миризма само вдигнах от пърженето им... още мирише...
Сега ще гледам да купя шприц, и пак започвам с опитите.

# 5
Ето ти още една рецепта.
~200гр.обезсолена извара
2 яйца
2 ч.ч. брашно
1ч.л.сода
Пържат се в горещо олио-може и фритюрник
Сироп:
2 1/2ч.ч. вода
2 ч.ч. захар

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт