Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

USA

Мнения: 7 091
Някой има ли рецепта за претцели? Имам предвид за основното тесто? newsm78
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
Auntie Annie's Pretzels
( Не съм ги правила, но си мисля да опитам, готовите, които се продават са разкошни, но според мен мнго скъпи)

1 1/2      чаша вода
1 1/4    супена лъжица суха мая (1 пакетче)
2    супена лъжица кафява захар
1 1/4    ч.л сол
1    чаша брашно за хляб( с набухватели е предполагам, не съм купувала)
3    чаши брашно
2    чаши вода
2    с.л сода за хляб
2-4    супени лъжици масло ( разтопено)

За оригиналните:+ смляна морска сол ( не на много ситно, а на малко по-големи зрънца
За сладките: + канела и захар
За сладки 2: стафиди в тестото и айсинг отгоре
за бадемовите: + смлени бадеми
за претцел дог: + кренвирш
за чесновите:+ чесън на прах
за сметановите:+ сметана на прах и лук на прах


   1. Разтворете маята във водата
   2. Добавете захарта, солта. След това прибавете брашното и месете докато стане гладко и еластично.
   3. Оставете да втаса поне 30 мин.
   4. Докато тестото втасва, пригответе "содена баня" - 2 чаши топла вода с 2 супени лъжици сода.
   5. Разбърквайте често.
   6. След като тестото втаса, вземете малко от тестото, разточете го на дълго въже с усукване ( около 1 см на дебелина) и оформете претцела ( ако не знаете как изглежда, ще пусна снимки, иначе може и на пръчици да ги нарежете ).
   7. Потопете претцела в содения разтвор и поставете в намазнена тава ( добре е да е в/у хратия за печене).
   8. Оставете претцелите да втасат отново.
   9. Печете на 230  докато се зачервят.
  10. Намажете с разтопено масло.
  11. След това може да ги топнете в смесите описани по-горе: сладки, солени и т.н.
  12. Забележка: колкото по-тънко и дълго направите въженцето, толкова по-оригинални ще бъдат.


Цитирай

България Сливен

Мнения: 207
А какво е Предцели? Никога не съм срещала това название. Благодаря!
Цитирай


Мнения: 2 546
гИврек  Laughing
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
Малко прилича наистина на геврек, но като вкус няма нищо общо.  Peace

 Ето тук може да видите разновидностите., за които говоря( като кликнете на стрелките в рамката от лявата страна):

http://www.auntieannes.com/pretzels.aspx
Цитирай

Seattle, USA

Мнения: 1 111
Аз съм правила по рецепта от книжката ми към машината за хляб, ако имаш такава там би трябвало да има. Ако не е снешно довечера ще я пусна, че днес ще имам гости и трябва да се приготвям.
Цитирай


Мнения: 185
на таzи страница могат да се видят брецелите. Те са иzвестнен националнен "геврек" от Бавария.
http://www.brezel-baecker.de/laugengebaeck
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
на таzи страница могат да се видят брецелите. Те са иzвестнен националнен "геврек" от Бавария.
http://www.brezel-baecker.de/laugengebaeck

Аз знаех, че не са американски, ама не знаех, че са баварски  Peace Интересно, те им казват Брецел, а тук Претцел. Интересно ми е дали са едни и същи на вкус, ама определено няма как да опитам  Laughing
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
Аз съм правила по рецепта от книжката ми към машината за хляб, ако имаш такава там би трябвало да има. Ако не е снешно довечера ще я пусна, че днес ще имам гости и трябва да се приготвям.

Танита, прегледах книжката, ама рецепта няма  newsm78 Не е спешно разбира се Smile
Аз на сайта, от който смъкнах горната рецепта видях, че са писали някои, че и са го месили и в машина.  newsm78Може да опитам и аз...
 Peace
Цитирай

България Сливен

Мнения: 207
Момичета, благодаря Ви за обеснението! След като ги видях на фотосите се сетих, че съм ги яла в USA. Бяха оваляни в канела и захар. Нещо чудесно е . Повярвайте ми!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.