Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 4 754
Някой знае ли какво означава тези обозначения на етикет на колбас  а именно Е300 и Е252  или Е301 и Е250 ?? .И къде човек може да прочете какво означават обозначенията на храните ?
Цитирай

Smallville

Мнения: 993
това са консервантите и оцветителите,прочети тук http://www.potrebitel.bg/modules.php?name=News&file=print&sid=71 и тук http://www.bb-team.org/articles/000415.php
Цитирай

Пловдив

Мнения: 1 640
Обозначили са ги с такива символи, та да не стресират четящия ги, че са вредни химикали и току-виж да го откажат да купи. Но са си това.
Цитирай


Мнения: 1 352
Знаех за Е-тата[/size], но статиите са много полезни
Цитирай


Мнения: 2 787
 FlutterE250 Sodium nitrite може да предизвика хиперстезия, потенциално канцерогенен, забранен в много страниm, може за взаимодейства в стомаха до образуване на нитрозамин.
E300 Ascorbic acid аскорбинова к-на, 'vitamin C'; прилага се в хлебопроизводството, при обработка на брашното и много други.
E301 Sodium ascorbate натриева сол на Е300
Препоръчва се избягването му.
E252 Potassium nitrate виж see 249 и 250
Надявам се тази информация да ти свърши работа. Party
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.