Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

пред компютъра

Мнения: 3 042
Имам един агнешки кокал от бут с малко месо по него, а имам и отделно още малко месо .  С какво да ги сготвя !??
Цитирай

София

Мнения: 3 255
Аз агнешкото най - го харесвам с ориз  Very Happy.
Може да свариш месото и кокала  в тенджерата под налягане  и после в тавичка да го направиш с ориз.
Не забравяй да му сложиш джоджен - много върви на агнешко bowuu
Цитирай


Мнения: 4 748
Може и на яхния с картофи; със зелен боб; на супа; с грах
Цитирай

При хората, които обичам

Мнения: 3 193
Можеш да го сготвиш с грах или зелен фасул - много си подхождат. Също и със спанак и ориз.
Цитирай


Мнения: 974
Също и със спанак и ориз.

Е това е любима манджа Very Happy
Месото сварено в тенджера под налягане, след това го прибавяш към ориза със спанака+ бульона от месото и запичаш.
Подправките както по-горе са ти казали задължително джоджен, а към края на печенето вадиш ориза и с помощта на една лъжица правиш вдлъбнатини като гнездо и чукваш по едно яйце вътре и допичаш до готовност. Хубаво е броят на яйцата да е съобразен с порциите, така че при сервирането за всеки да има по едно яйце.
Успех  Hug
Цитирай

пред компютъра

Мнения: 3 042
Благодаря ви момичета!  bouquet
Цитирай


Мнения: 31
 Rolling Eyes  Агнешкото в къщи най го тачим на гювеч. Става направо на мозък в фурната на 150градуса за около 4-5часа.
Цитирай


Мнения: 502
Можеш да го направиш и със сос-разбиваш червен пипер,черен пипер,гюзум и брашно във вода/да стане на рядка каша/ и слагаш месото със соса да се пече със фолио.Става много вкусно,а така съм правила и с козе месо.
Цитирай

дето и гарга не каца

Мнения: 450
Aз винаги го приготвям на фурна.На порции-една шепа сол,три глави лук,джоджен,едно пакетче масло и пол.чаша вода.Завива се с фолио и се пече 2 ч. и половина.Вади се,поръсва се черв.пипер и се запича. Peace Направо да си оближеш пръстите! smile3521
Цитирай

Там някъде

Мнения: 1 112
Вие сигурно вече сте го изяли агнешкото, но се сетих за рецептата на Иван Звездев - "Агнешки кебап по горски" - става много вкусно.
1 кг обезкостена агнешка плешка
3 стръка зелен лук
300 гр. гъби, нарязани на едро
2 суп. лъж. дом. пюре, размито с 1 чаша червено вино
2 суп. лъж. чубрица
~ 1 шепа пресен джоджен
~ 1 шепа пресен магданоз
сол на вкус
Месото се нарязва на парчета и се пържи в 4 суп. лъж. олио, докато се изпари месния сок. Прибавят се гъбите и нарязаните на кръгчета стръкове лук. След като се запържат с прибавя доматеното пюре и накрая подправките.
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
Имам един агнешки кокал от бут с малко месо по него, а имам и отделно още малко месо .  С какво да ги сготвя !??

Супа със спанак, малко ориз, зелен лук и джоджен. Застройваш с яйце и кисело мляко Peace
Цитирай


Мнения: 1 525
агнешко магданозлия
агнешко със спанак
агнешка супа
агнешко с ориз
агнешко с картофи
агнешко с гъби
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.