Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Здравословни проблеми и профилактика
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пловдив

Мнения: 102
Здравейте!
Вследствие на ваксинация ДТК (реимунизация на 1г. 5м.) изкарахме много тежка гнойна ангина, след което остана един секрет от носа,който се стича назад в гърлото въпреки че се наложи да използваме и антибиотични капки(Гаразон) освен антибиотика(Клацид) този секрет остана. Лекарката естесвено ме предопреди че той може да причини други ангини. Но не ми назначи някакво спец лечениеосвен стеримар и след 1 седмица Коларгол даже ни пусна и на ясла. Ами не са минали и 3 дни и вече сме със зачервено гърло и ужасна хрема запушен нос хъркане докато спим.
Въпроса ми е възможно ли е причината за сектета да е от стафилококова инфекция?
Дали и преди ваксината не сме го имали не знам. Оказа се че Савина е имала лека хрема която аз наистина не съм забелязала, а от яслите в последствие ми казаха. Педито и тя после ми каза че като я преглеждала за ваксината е имала лека хрема(въпреки това я ваксинира)

P.S.Да уточня имали сме такава в родилния.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 1 160
Една лека хрема не е проблем при ваксината. Защо не пуснете микробиология, за да видите дали наистина има стафилококи. Иначе всичко останало е чисто налучкване.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 102
При нас хремата не е толкова лека.
В началото просто секрета се стичаше назад в гърлото и видимо нямаше секрет, но явно той е причината за гнойната ангина. А сега вече секрета излиза и през нослето.
Плюс това този секрет явно не се поддава на обикновено антбиотично лечение. Това е нещото което ме притеснява. Знам че е най добре да се направи посявка, но в момента, ако се направи резултата няма да е реален, защото трябва да се вземе когато поне 1 седмица не са приемани антибиотици и капки. Явно скоро няма да е възможно в нашия случай. ние просто си прескачаме от болест на болест.
А някой знае ли добър хомеопат в Пловдив?
Цитирай

София

Мнения: 2 396
Една лека хрема не е проблем при ваксината. Защо не пуснете микробиология, за да видите дали наистина има стафилококи. Иначе всичко останало е чисто налучкване.
И нас от един запушен нос ни засилиха с коки и антибиотик. И то приятел - УНГ след изтегляне на секрета. Пуснахме си сами микробиология  и познай - нищо му няма. Прускаме един хомеопатичен спрей по препоръка на хомеопат.
Цитирай


Мнения: 75
ние също имаме стафилококова инфекция от родилния и сега ми препоръчаха използването на Baktroban за стафилокок в нослето но аз още събирам мнения относно използването му. Чудя се дали наистина лекува инфекцията
Цитирай

София

Мнения: 2 396
Бактробанът действа - това е силен АБ, но според нашата хомеопатка, често след лечение с него се получават рецидиви. Тя твърди, че бебешкия организъм не  е толкова слаб, колкото си мислим, и че може сам да се справи с подобна инфекция. Но не знам дали е права. Но при всички случай според мен трябва да се направи изследване, а не да се дава АБ, щото доктора бил сигурен какво е. #2gunfire
Цитирай


Мнения: 4 392
А някой знае ли добър хомеопат в Пловдив?

Можеш да се обадиш в МЦ " Хирон" и да искаш координати на хомеопат в Пловдив, но аз бих питала мамите от пловдивската отчетна тема. Wink Дето се вика, да почерпя информация от извора! Peace
Цитирай


Мнения: 75
ни епихме бактробана 7 дни и след това си направихме нови изследвания за секрет от нослето и резултата беше "не са изолирани патогенни микроорганизми" което означавало че може всичко да е ок а е възможно и стафилококите да се появят отново.Но мисля че препарата е добър просто тези стафилококи са доста опорити
Цитирай

София

Мнения: 2 592
ни епихме бактробана 7 дни и след това си направихме нови изследвания за секрет от нослето и резултата беше "не са изолирани патогенни микроорганизми" което означавало че може всичко да е ок а е възможно и стафилококите да се появят отново.Но мисля че препарата е добър просто тези стафилококи са доста опорити
За да е точно изследването -поне 1 седмица след мазане с Бактробан не трябва да се взема посявка...Иначе лекарството е добро само по себе си -но най- важно е детето да "израсне"стафилококите, защото са доста упорити гадинки #2gunfire-и детето и аз се лекувахме доста дълго ,но накрая се отказах-сега той ги израсна и не му пречат Peace
Цитирай