Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 1 045
Здравейте момичета, преди време направих компилация от рецептите, които намерих тук и в Гответе с мен за кестенова торта. Бях обладана от злия дух на кулинарията и не се стърпях.
Направих блат (който стана разкошен-4 яйца, 1 ч. ч. захар (половина пудра, половината обикновена), 1 ч. ч, пресято брашно, 2 бр. ванилии, 1 бакпулвер на Др. Йоткер-яйцата разделих на жълтъци и белтъци, а белтъците разбих с пудрата захар и добавих последни. Сложих около 20 гр. масло, и 50 мл. пр. мляко. Изпекох го на 160 градуса, защото ми писна нещата да изглеждат готови а отвътре и от долу да са малко сурови. Какво да правя, специфика на фурната.
Кестените пекох, имах идеята да ги смеля на брашно и да ги добавя в блата, но м/увременно промених концепцията, пък и те не се опекоха равномерно, поради разликите в големината си ( 1 кг.).
Обелих ги (действие отнело ми цяла вечер и коствало ми семеен скандал "Абе жена какво правиш в 10 ч.?!"
Направих с половината маслен крем, а с другата млечен-мляко, брашно, и яйца.
Сиропирах блата с мляко, мед и ром.
Окомплектовах всичко.... и направих глазура от черен шоколад....и ето една основна грешка! Шоколада преоблада над останалите вкусове, и за да усетиш кестеновият крем (който стана фантастише) трябваше да се изчопли глазурата.
Сега по въпроса, искам да ъп-грейдна тази си идея и да направя следното:
Ще направя еклери (пак ми подпалихте чергата, дано да станат), които ще напълня с баварски крем (от тук го научих и съм ви мнооооого благодарна, много го обичаме).
Сварих и обелих кестените (1.5 кг.) вчера, и ме боли ужасно палеца!
Смятам да ги смеля, и да направя пак млечен крем. Ще оставя малко, които ще смеся с масло за да станат като трюфели, за украса.
Може и да напълня еклерите с кестеновият крем, пък останалото да е с баварски. Може някъде и разбита сметана да сложа, или да объркам кестеновата маса с разбита заквасена сметана.....
ИЗобщо вариантите са много и ТУК СЕ НУЖДАЯ ОТ ПОМОщТА ВИ!
Искам съвети!
И искам съвет как да я направя хай-естетическа.....помогнете, но ми трябват вашите знания и идеи днес!
Благодаря ви, и ако стане.... ще има много снимки!
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Здрaсти freak_man! Very Happy

Идеята за кестеновата торта, която си направила, завучи страхотно! Поздравления!  bouquet

Аз лично не бих смесвала заквасената семтана с кестени(според мен няма да си подхождат), но идеята за баварският крем и крем с кестетни е чудесна! Просто намажи едната половина от еклера с баварски, а другата с кестенов крем(тук така правят карамеловите еклери - едната половина е със сметана, а другата с карамелен крем). Или пък опитай да вмъкнеш кестените в баварският крем! Както и да го направиш, съм сигурна че ще е разкошно!   chef

ПС: Свалям ти шапка, че си имала силата и търпението да обелиш 1.5 кг кестени - аз никога не бих успяла, а толкова ги обичам...  bowuu   bouquet
Цитирай


Мнения: 973
Включвам се само да изкажа възхищението си newsm51 ....Абе жена от къде такива нерви ? smile3501

Съжалявам само, че не мога да помогна по темата, но предложението на Наталина звучи много добре Hug
И апропо freak_man , ако може ....би ли пуснала как си направила крема с кестените ...за толкова ще стигнат моите нерви hahaha
Цитирай


Мнения: 1 045
Благодаря ви за възхищението момичета, заслужавам си го!  hahaha
Довечера ще я правя, детето като заспи.
Крема го направих от 4 яйца, 4 с. л. захар, 4 с. л. брашно, 2 ванилии, 6оо мл. мляко и печените и обелени кестени (които бяха една купичка, предполагам че около 300 гр.).
Може да направиш и вариация по темата, същото го правя без брашното и слагам желатин (едно пак.) При вторият вариант се бръка на водна баня, иначе ми се пресича.
Реших да ви послушам, и ще направя еклерите половината с баварски крем, другата с кестенов. И така шахматно ще я наредя и поливам....
А как да я украся?
Цитирай

София

Мнения: 2 205
Сега още повече ме е яд , 4е не дойде на срещата да се запознаем и да правя така: newsm20 newsm20
СОри за офф-а, ама наистина се възхищавам Laughing
Аз нямам време, а май и нерви за по-завъртяни рецепти...всичко е аламинут  Confused
Цитирай


Мнения: 1 045
Мисля, че развитието на моето търпение, се корени в съжителството с моя мъж..... hahaha hahaha hahaha
Той ми калява волята.
А другият път, с детето... като я направя ще пусна снимков материал.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.