Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 25 окт. 2006, 09:43 ч.

Как се "хлорират" яйца?

  • 830
  • 4
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 637
Не зная дали терминът е точен, но искам да използвам домашни яйца в полусуров вид и ме е страх. Чувала съм, че някои готвачи ги обработват преди употреба, но не знам как става... Някой може ли да ми помогне  newsm78

# 1
  • Мнения: 1 798
Хлорират се с тризон.

# 2
  • Мнения: 6 051
Хлорират се с тризон.

но не концентриран, а някакъв-процентен разтвор на тризон. Ако намеря колко - ще пиша.

# 3
  • Балчик
  • Мнения: 7 304
До колкото си спомням- 5 %- ен беше разтворът на хлорна вар, държат се 10 мин и се изплакват обилно на течаща вода.

# 4
  • София
  • Мнения: 637
Много ви благодаря, момичета!   bouquet

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт