Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
 • 25 окт. 2006, 14:16 ч.
 • Преглеждания  2 196  Мнения  23  Онлайн  1
Отговори
Здравейте мили мами,
Искам да се обърна за съвет към мамите с по - големи  и различни близнаци.
Аз имам момче и момиче на 3г. и 4м.
По - голям проблем имам с момчето, много се налага, манипулира и не се поддава на никакви разговори. Когато не му се угоди, почва да се тръшка, реве а по някога се случва да реве по един час и прилича на гърчава криза. В повечето случаи когато направиш каквото иска се успокоява. Най неприятното че когато сестра му присъства в тези моменти след време когато иска нещо го използва в своя полза. Понеже е останала с впечатление когато реагира по този начин, ще й се изпълнят и нейните желания.
В същото време той е много чувствителен и впечатлителен, не става нито с добро нито с лошо (когато го набия става по лошо).
Вече не се издържа, направо не знам до кога ще издържа.
Моля, ако някой от вас има подобен проблем да ми даде съвет.
Благодарности
Поздрави

Реклама
# 1
 • Мнения: 2 905
Ще издържиш! При нас беше същото, но обратно - момиченцето се тръшкаше и крещеше, и .... /сега се цупи/. Ставаше, когато съм отказала да купя нещо. Обяснявам защо не го купувам и ако се затръшка я оставям, но не го купувам. /Става нещо като кой по-голям инат е./  Така полека лека престава. Признавам, че съм удряла и съм крещяла в такива моменти, но не действа, става по лошо. Сина е съвсем различен - щом не може, не може. През последните две години ми помага - той обяснява защо това може, а другото не. 
Трудно е, но се издържа и дори се забравя.

# 2
 • Германия, иначе от Пловдив
 • Мнения: 134
И при нас макар и че са по- малки положението е сьщото като при вас. Така че много добре те разбирам и сьщевременно се притеснявам какво ще става в бьдеще...
Димо се трьшка по сьщия описан от теб начин, понякога за незначителни неща. И лошото е че не се успокоява, докато сестра му е по-толерантната и в крайна сметка отстьпва, но знам ли може и тя след време като вашата госпожица да почне да действа по сьщия начин. Мисля си , че това донякьде се обуславя от вьзрастта им - сега те пробват докьде им е позволено нещо , но има и голяма доза характер - нашия просто е нервак   ooooh!  Аз гледам да не го ядосвам излишно - естествено докьдето ми стигат нервите и естествено когато става вьпрос за сериозни неща просто го оставям да реве.
Пожелавам ти здрави нерви и няма да им се даваме ей...

# 3
 • София
 • Мнения: 2 013
Е, ако ви успокоява, моите и двамата са инати и държат до последно на своето. Понякога тя отстъпва, но сравнително рядко. А когато започнат помежду си да се изясняват и да отстояват себе си - аууууууууууууу На моменти ми е идвало да им направя нещо много лошо, ей Богу!
Успокоявам се единствено с факта, че нито един от двамата не е подчинил другия. Аз не съм много твърда, но баща им е, добре че е той, та много-много не минават тръшканиците.

# 4
 • Kостинброд
 • Мнения: 228
Е и аз да се включа при нас е същото имам чувството че само Ники се занимавам се той да е в центъра на вниманието ,но Емо го следи много наблблудава го отстрани  и когато той иска нещо започва да прави същите неща,но когато се скарам на Еми не пипай не ходи там той ме слуша ,на Ники през едното уше минало през другото излезело въобще не си прави труда да ме послуша дори и малко и все трябва да му се карам  и  после ходи намусен ,един път даже ми се разсърди Joy вечерно време е ужас просто храня ги и им давам мляко за да излез на ,Еми си изпива млякото и си играе докато заспи а Ни ки пиши мята се плаче поне 20мен докато заспи,но аз не влизам при него сега ако не се научи на ред после ще е късно Naughty

# 5
 • Sofia
 • Мнения: 219
Еми си изпива млякото и си играе докато заспи а Ни ки пиши мята се плаче поне 20мен докато заспи,но аз не влизам при него сега ако не се научи на ред после ще е късно Naughty

TwIsTy, това всичко в една стая ли се случва? Не мога да си представя, че единият ще си играе и ще си заспи, а другият ще се се мята и плаче в същото време. Питам те, защото при нас заспиването, ако ги оставя сами в стаята, въобще не е заспиване. Дори и да умират за сън, оставя ли ги по леглата, моментално се става и се започва игра с възглавниците, смехове, превъзбуждат се и най-лошото, че могат да паднат от леглата си през решетките.

# 6
 • София
 • Мнения: 155
 Laughing Развеселявам се като чета, все едно сте описали и моето ежедневие, и моите деца. Рядко при мен се случва и двамата да не са създавали проблеми през деня, да са си играли послушно, да не са направили поне 2-3 спаринга  Sick , да не си крещят и да не се тръшкат. Когато има такъв ден направо ме е страх да се похваля, защото следващият неминуемо ще е два пъти по-тежък  #Cussing out. Може би защото са момиче и момче, нищо че наближават четвъртата си година, а може би защотото са в непрекъснато съревнование един с друг... newsm78

# 7
Здравейте, момичета!
Много Ви благодаря за съветите поне разбрах че не съм единствената. Каже те ми в такива моменти като не сте си в къщи и има много хора около вас как реагирате. Аз не успявам да не им отстъпя защото почва рев един час и хората около нас се чудят какво става и ме гледат лошо.
Поздрави

# 8
 • Мнения: 2 905
Каже те ми в такива моменти като не сте си в къщи и има много хора около вас как реагирате. Аз не успявам да не им отстъпя защото почва рев един час и хората около нас се чудят какво става и ме гледат лошо.

В началото ми идваше да потъна от срам, че хората стават свидели на нашето тръшкане, но после ги игнорирах. Никога обаче не съм си позволявала да им крещя или "да изтървам" нервите си пред хората,  дори пред близки /баща им е изключение/. Но много, много рядко отстъпвам.

# 9
 • Kостинброд
 • Мнения: 228
да в една стая се случва всичко ,отначало Ники плачкаше повече,сега точно 10мин и е заспал в 21 емо си играе до 21-30 и той заспива Wink но се е случвало понякога и той да се разстрой и да плачка с брат си  #Crazy ,ама защо да ви е срам хора това са деца,аз не се интересувам от мнението на другите хора не ми гледат те децата

# 10
 • Мнения: 4 966
Аз, засега поне (дано и в бъдеще), нямам толкова сериозни проблеми с децата. Подобни тръшканици изпълняват само пред дядо си, защото баща ми (по принцип) е много нервен и много им угажда, та него наистина го "манипулират". Докато аз приемам нещата много спокойно и при мен такива неща не минават. Ако вкъщи много се тръшкат, просто ги оставям и излизам от стаята - моментално спират. На улицата просто ги хващам за ръка и ги отстранявам от дразнителя, като междувременно им говоря нещо друго или ги карам да пеем песнички. Случвало се е да ме хванат и мен бесовете и да им кресна, но вкъщи - на улицата рядко си изпускам нервите.
Отстъпвам само, когато става въпрос за нещо по-приемливо. Примерно, днес - едната се тръшка, че иска да гледа "Ну, погоди" (гледат го по 4-5 пъти на ден и не им омръзва), а другата крещи да й пусна песните (т.е. "Планета"). Е, направих нещо по средата, защото от зайци ми е дошло до гуша, а Планета гледаме, когато има гости (иначе, далеч не е най-любимият ми канал  Sick). Пуснах им една музикална анимация за Снежанка - хем филмче, хем музика.
Един вид, опитвам да им давам приемливи алтернативи, вместо да им угаждам или да търпя крясъци и викове.
Като цяло, Кика мрънка повече и е "по-обсебваща" (т.е. по-лесно си печели внимание), докато Еса е по-спокойна и "повече се води" (т.е. по-лесно отстъпва).
За спането на единия и плача на другия - при нас също има такива моменти. Просто от самото начало двете шушулки си имат тяхна стая и са си свикнали на шумовете. Много често през нощта Кика сънува нещо и става пищейки и плачейки (снощи дори й беше изтръпнала ръката и така викаше, че сигурно е събудила всички комшии, а после не искаше да ляга и от 3 до 4 ч. си игра сама на дивана), докато Еса в това време спи и нищо не усеща. А и напоследък Еса заспива точно в 21 ч., докато Кика стои до 23 ч. и при това играе в същата стая доста шумно. В момента, в който едната заспи, другата просто спира да я закача и се занимава сама (а аз много често в това време изобщо не съм наоколо - снощи дори отидох и си легнах, а по-късно видях, че Кика си е взела възглавницата и одеалото и е заспала на дивана).

# 11
 • България-София
 • Мнения: 572
Здравейте, момичета!
Много Ви благодаря за съветите поне разбрах че не съм единствената. Каже те ми в такива моменти като не сте си в къщи и има много хора около вас как реагирате. Аз не успявам да не им отстъпя защото почва рев един час и хората около нас се чудят какво става и ме гледат лошо.
Поздрави
Разбира се, че не си единствената. Макар и две момчета моите вечно "делят" нещо или пък се тръшкат да им "купя нещичко" като излизаме на разходка /научени от бабите Twisted Evil/. Въобще не им се впрягам и всячески се опитвам да запазя спокойствие да не си изпусна и аз нервите, защото наистина ситуацията може да излезе от контрол...
Да си викат и крещят колкото искат, в един момент спират. и те имат нужда да освободят напрежението. То ние възрастните не знаем как за "изпуснем парата", камо ли едно малко човече. Хората изобщо не ме интересуват как гледат. Колко от тях са гледали сами близнаци и въобще кои са те да "оценяват, преценяват и критикуват" методите ми на възпитание, щом не вдигам ръка на детето си и не им крещя с цветни епитети........ както някои "възпитават".
Иначе в къщи не наказвам, когато някое влезе в истерия... Слагам го внимателно на диванчето им или на килима встрани от нас и го моля с благ тон да се успокои и тогава да дойде при нас. Ще се учудите колко ефикасен метод е  Wink
Е, и аз съм човек, и аз си изпускам нервите, но наистина много се старая да запазя самообладание.

# 12
 • София
 • Мнения: 3 337
Момичета, да ви питам кога започнахте да приучавате децата си да  заспиват сами вечер?

Моите имат следната схема - пускам ги да лазят из апартамента до пълно изтощение и като започнат да мрънкат неудържимо им давам вечерното мляко /действието се развива към 8 часа всяка вечер/. Те заспиват на млякото и понякога не успяват и да го зпият цялото. Зая съжаление, ако тръгна да им "Четкам" зъбите/имат по 2 зъба/ се събуждат изнервени и после трябва да ги приспивам на ръце 100 часа. Така че се отказах засега и от миенето на зъби Embarassed

Сами не смея да ги оставям да спят, понеже още се будят по 100 път на нощ, а и Ники веднъж си глътна езика от рев, когато го бяхме оставили сам за малко, така че ме е и страх.

Кажете какво бихте направили в случая и от кога да въвеждаме самоприспиването  и с миенето на зъби как се оправяте и от кога newsm78 Страх ме е да не изпуснем момента Rolling Eyes

# 13
 • Мнения: 4 966
За спането, не съм ги учила - от самото начало си заспиват сами. Дори, покрай яслата (понеже ми липсват през деня и искам да ги гушкам), започнах да ги вземам на спалнята, докато заспят, което отчитам като грешка, защото почнаха да се глезят вечерно време.
Зъбките мием по време на къпане. Засега не спазвам правилото за "след последното хранене", но често точно така се получава - особено лятото в топлото, когато наистина къпането беше последното нещо преди сън. Сега се случва да ги изкъпя веднага след разходка (след яслата ги водя в парка и стават достатъчно мръсни, за да се разминем само с миене на ръцете). А и гледам между последното хранене и лягането вече да има поне час, но твоите са още малки  Grinning. А и шушулките сами си търкат зъбките още от самото начало (само им паказахме как става).
Май и по двата въпроса не можах да ти помогна  Embarassed.
  bouquet

# 14
 • Мнения: 7 809
нокога не съм приспивала и никога не е спал човек в тяхната стая. самички спят от както се родиха. режима е така
млякото или вечерерната каша
игра
къпане, не всеки ден
миене на зъби
по леглата
откакто на едно хлапе тук на 20 месеца му извадиха 2 зъба и му правиха кариеси съм още по-упорита

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт