Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 25 окт. 2006, 20:19 ч.
  • Преглеждания  14 148  Мнения  60  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 7 474

http://images11.snimka.bg/001436214.jpg

Тиквен сладкиш с карамел!

600-700гр. тиква ( вари се около 15 мин.)
3 яйца
125 гр. масло (може и по-малко)
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
канела (по желание)

В тавичка се сипва 1 ч.ч.захар и маслото, слага се на котлона и се карамелизира до розово/да не загори/. Сваля се от котлона и отгоре се нарежда тиквата ( аз я настъргах този път, но може и нарязана) . Отделно се разбиват яйцата с останалата захар и се прибавя брашното, предварително объркано с бакпулвера и малко канела. Сместа се изсипра върху тиквата и се пече до зачервяване  в умерена фурна.
Още топъл сладкиша се обръща върху голяма чиния или поднос, зависи от тавата. В тавата се сипва половин ч.ч. вода и се слага на котлона да кипне, защото остава карамел - залива се сладкиша с получения сироп..

Ето рецептата за ябълковия, технологията е същата и има подробно описание!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=72935.0


П.П. Много е ароматен и вкусен  Hug

По-добре обаче е да се нареже , като го е направила Силвето  Wink

Последна редакция: пн, 22 окт 2007, 16:03 от L е о

Реклама
# 1
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 244
Ммммм, звучи мноооого вкусноооооо   bouquet

# 2
  • Кацнала на едно дърво.
  • Мнения: 3 156
Обичам тиква, ще го направя.  Hug

# 3
  • Sofia
  • Мнения: 1 440
Лео, сърце нямаш  Mr. Green - то не са сладкиши, не е чудо...
И този изглежда супер, определено ще го пробавам тези дни.
Благодаря за споделената рецепта   bouquet

# 4
  • София
  • Мнения: 21 258
Изглежда страхотно Hug
Ще го пробвам. Мерси   bouquet

# 5
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Лео,пак изкушаваш с твоите сладкиши  Hug

# 6
  • София
  • Мнения: 3 302
"Бърз" тиквеник - звучи много вкусно.
Използвам възможността да добавя още една подобна рецепта с тиква - настъргана или нарязана на "клавишчета", предварително леко задушена в малко вода и мазнина, наредена в тавичка и залята със смес от прясно мляко, яйца, захар, ризон /не повече от 1/2 ч.ч./ и ванилия. Пече се до изпаряване на течността и хващане на лека коричка. Да ви е сладко!

# 7
  • София
  • Мнения: 337
Лео, само като видя че си публикувала нещо и ми потичат едни слюнки  Tired а съм на диета  Sad сърце нямаш
Звучи супер и ще взема да го направя на домочадието  Hug

# 8
  • Видин
  • Мнения: 5 409
Мдаа и аз съм фен на твоя ябълков сладкиш и вече го правих и с тиква и с банани също  Peace. В тиквата сложих и орехи и много канела, защото така го харесваме.
Наистина е бижу    bouquet !

# 9
  • Sofia
  • Мнения: 576
Лео пак ни зареди със свежа идея. Наистина страхотни вкуснотии предлагаш, пък и лесни!

# 10
  • Мнения: 7 474
 Hug  bouquet

Зори , а с банани не е ли много сладко newsm78

# 11
  • Видин
  • Мнения: 5 409
Ами аз честно казано не карамелизирам цяла чаша захар в тавичката, а половин, защото с цяла ми дойде много сладко наистина. А с банана беше микс - 2 банана ги разполових и ги наредих от външният край на тавата-в кръг, а от вътре ябълки, нарязани и подредени на ветрило. Страхотно се получава на вкус - гарантирам! Снимка нямам на този вариант, защото не дочакаха даже да го сиропирам  Crossing Arms.

# 12
  • Atlanta ,USA
  • Мнения: 2 850
Ей ,супер звучи  и лесен .Сега се захващам  да го направя . Party

# 13
  • Мнения: 2 381
А вместо масло, с маргарин може ли?

# 14
  • Мнения: 7 474
Ми честно казано не знам, не съм пробвала  newsm78 Ама ако се топи като маслото сигурно може newsm78

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт