Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 31 отговора

Русе

Мнения: 5 578
Цели, или по-дребни?

С месо, или отделно от месото?

С какви подправки - аз вчера правих с бутчета и сложих червен пипер без да искам, станаха чудни. Не ми беше идвало наум.

Цитирай

В лудницата на 2-рия етаж.

Мнения: 2 026
Картофи обичам всякакви и по всякакъв начин сготвени,любимо ястие са ми. Mr. Green
Цитирай

sofia

Мнения: 5 140
Обичам запечени на фурна.
Вержи подсети ме с твоята тема, ще взема да направя в неделя и аз.  bouquet Love

Аз на запечените не слагам подправки, само сол, а може и от подправките Маги - Вълшебен вкус, олио или масло и топла вода, с която ги заливам. Най ги обичам с пилешки бутчета.
Цитирай

В полите на Пирин планина

Мнения: 13 054
Картофите най-много харесвам с пилешки бутчета на фурна. Първо сварявам бутчетата, а след това ги слагам в средата на една по-голяма недълбока тава. Намазвам ги от всякъде с масло, а ако има и с малко квасена сметана и поръсвам с къри. Нарязвам картофите на тънки резенчета като за пържене и ги слагам около бутчетата / тавата е намазана с малко мазнина /. Посолявам картофите и ги заливам с бульон от пилето, почти да са покрити и отгоре слагам малки парченца масло на няколко места. Запичам до зачервяване на катрофите на 180 градуса на горно и долно. Става супер !!!
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 109
И аз ги предпочитам като са във фурната да са в компанията на бутчета или пиле въобще....та тогава ги ръсвам с червен пипер и вегета, поливам с бира, разхвърлям масло и мммм..... Crazy
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Всякак ги обичам, особено с месце. Обичам ги в плик със зеленчуци, масло и червен пипер. Ако ги приготвям за гарнитура си правя паста от чесън, червен пипер, соев сос и зелените подправки на Маги, с която омешвам картофките и пека с повечко масълце Crazy.
Цитирай

...под липите...

Мнения: 1 064
Картофите напоследък ги приготвям по няколко начина:
- картофена салата
- картофено пюре
- в плик с едро нарязан лук, а след това ги заливам със млечно - майонезен сос с черен пипер, чесън и магданоз
- печени на фурна с масълце и MAGGI - Вълшебен вкус  chef

Пържените картофи напоследък нещо не ги уважаваме с моя мъж Sick
Цитирай


Мнения: 924
Мъъъ ногу ги обичаме. обикновено вървят с пиле. С олио, сол, вода и червен пипер. При това, че сме много месоядни, изяждат се картофите, а пилито остава.
Цитирай


Мнения: 973
Най - много ги харесвам с пиленце и с бира Very Happy
Но и малки пресни картофки с чесън и копър никак не са за изпускане Hug
Цитирай


Мнения: 286
В къщи картофките са на почит във всичките им вариации:

картофки на клечка;пълнени картофи;печени с кисели краставички,пилешко месо и кашкавал;
задушени в плик със зеленчуци и подправки,варени картофи с копър,варени и после пържени и естествено пържени картофки.Smile
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Картофите на фурна обичам най-много запечени в мляко и поръсени с кашкавал! Понякога за богатство на вкуса прибавям синьо сирене! Hug
Цитирай


Мнения: 4 744
Картофите на фурна обичам най-много запечени в мляко и поръсени с кашкавал! Понякога за богатство на вкуса прибавям синьо сирене! Hug


Нат, в прясно мляко ли  newsm78 
Цитирай

Германия

Мнения: 899
Най-много ги обичам на фурна, без месо, с масло, индийско къри (многооо), шарена сол и съвсем малко водичка. Мммм, мога цял живот само това да ям  Laughing
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Нат, в прясно мляко ли  newsm78 

Да, намазвам тавичката с масло, нарязвам картофите на резени, наливам мляко, да покрие 2/3 от картофките. Слагам няколко резенчета масло, посолявам - подправки по желание(на картофи почти винаги слагам джоджен, но на тези слагам само сол)! Запичам във фурната до омекване на картофките и изпаряване на част от млякото. Стават с нещо като сметанов сос, но по-лек от сметаната. Преди пълната готовност, поръсвам обилно с кашкавал докато се запече.

Цитирай

Пловдив

Мнения: 480
Напоследък ги правя само по един начин - много добре измити с четка, разполовени, ръсва се малко сол върху едната половинка, натъркват се двете половинки и се слагат с отрязаната част надолу в тавичка с повечко олио. Отгоре върху всяка половинка - парче масло. Пекат се в силна фурна, докато се зачервят добре. Рецептата е от форума, ако не се лъжа се казваше "надупени картофи", да е жива и здрава съфорумката, която я сподели!  Love Получава се невероятна горна и долна коричка! Сервирам с подлучен млечен сос (кисело мляко+чесън+малко майонеза). Винаги се изяждат докрай!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 31 отговора