Здравейте!
Много се надявам някой да ми помогне.
Синът ми е 1г. и 8 месеца и след преглед от детски стоматолог /д-р Маркова от МЕДСТОМ/се потвърди,че има къса юздичка под езика/до такава степен,че се разделя при "изплезване"/ и под горната устна.Поради възможни проблеми с правилното произнасяне на звуковете и здравината на венците се налага да се освободят чрез "цепване" от стоматолог-хирург.Но от тук започват въпросите, а именно:
- какво представлява самата процедура;
- колко време продължава;
- колко е болезнена;
- няма ли риск детето да се травматизира;
- каква анестезия е най-удачна;не е ли рисковано и опасно за такова малко дете пълна упойка;възможно ли е да се приложи местна упойка или само "замразяване";
- защо трябва да има конци ,при положение че манипулацията е "уж" рутинна и безообидна;не може ли без конци,само "срязване";
- за колко време след манипулацията се възстановява раната;
- необходима ли е някаква предварителна подготовка на детето...
- изискват ли се някакви документи предварително-изследвания ,направления и т.н.;
- заплаща ли се процедурата от Здравната каса;
- процедурата може ли да се извърши и от специалист УНГ;

Това са въпроси,които си задава една загрижена за своето дете майка и искрено се надявам да имате възможността да ми отговорите и да ми обясните по-подробно за това,което ни предстои.
Бих Ви помолила да ме насочите и към специалист в София /координати/,който често извършва подобна процедура и "знае какво прави".
Най-много ме притеснява пълната упойка.
Вярвам,че във форума има мами, чиито деца  вече са преминали през подобна процедура и могат да обяснят по-подробно за всичко.
Предварително ви благодаря.