Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 27 окт. 2006, 11:02 ч.

въпрос за каймата

  • 644
  • 13
  •   1
Отговори
  • BG
  • Мнения: 4 546
по принцип като правя мусака или пъленни чушки запържвам леко каймата. но мъжо се оплаква от корем тези дни и не искам този път да я пържа. ще правя пълнени чушки. някаква идея как да я обработя преди да напълня чушките? /единственото за което се сещам е варене, ама нещо не ми допада тази идея/

# 1
  • Бургас
  • Мнения: 127
Можеш вместо да я запържиш да я задушиш малко. Размеси каймата с малко хладка вода и я задуши с малко олио на котлона

# 2
  • София
  • Мнения: 1 655
Пълнените чушки с кайма и ориз ги правя като смесвам пълнежа и подправките към него без каквато и да е топлинна обработка. Наливам достатъчно вода в съда където ще се пекат, захлупвам с капак и към края добавям и доматен сок. Става чудесно!

# 3
  • Мнения: 5 604
по принцип като правя мусака или пъленни чушки запържвам леко каймата. но мъжо се оплаква от корем тези дни и не искам този път да я пържа. ще правя пълнени чушки. някаква идея как да я обработя преди да напълня чушките? /единственото за което се сещам е варене, ама нещо не ми допада тази идея/

заради пърженето отдавна не пържа каймата за мусаки, чушки, сарми и други пълнени.
Направо омесвам с подправките и прибавям доматен сок за да се обърка. Не варя, не задушавам. Направо така пълня или добавям картофите за мусака.  Няма оплаквания, голяма разлика във вкуса няма - просто каймата е на "трохи"

# 4
  • BG
  • Мнения: 4 546
благодаря ви за бързите отговори   bouquet щом може без обработка, още по-добре - ще си спестя време  Grinning

# 5
  • Вече на село
  • Мнения: 554
Аз никога не пържа каймата, а ориза - до стъклено, след което слагам вода 2:1 на тих огън, за да набъбне. Смесвам с каймата и хубаво омесвам, така се разпределя идеално. И пълня чушките или свивам сърмите. В тенджерата наливам вода с разтворен бульон да облее и варя под чиния. Колкото им е нужна вода, си поемат, а останалото ми е основа на сос.

# 6
  • София
  • Мнения: 2 700
Аз лично никога не запържвам и за целта използувам микровълновата. слагам малко вода, доматено пюре и подправки в каймата и периодично я разбърквам, за да не стане на топчета.

# 7
  • варненка от София
  • Мнения: 4 663
Свекървата по същия начин никога не прави топлинна обработка на сместа за мусата или за пълнени чушки и сарми, така че става и без предварителна обработка. Друг е въпросът, че на мен не са ми така вкусни манджите, когато не са задушени предварително.

# 8
  • София
  • Мнения: 4 813
аз задушавам каймата в тефлонов тиган. никога нищо не пържа.

# 9
  • Мнения: 2 825
Пълнените чушки с кайма и ориз ги правя като смесвам пълнежа и подправките към него без каквато и да е топлинна обработка. Наливам достатъчно вода в съда където ще се пекат, захлупвам с капак и към края добавям и доматен сок. Става чудесно!

 Peace И аз така ги готвя - никаква предварителна топлинна обработка. Разлика във вкуса няма  Peace

# 10
  • София
  • Мнения: 634
Пълнените чушки с кайма и ориз ги правя като смесвам пълнежа и подправките към него без каквато и да е топлинна обработка. Наливам достатъчно вода в съда където ще се пекат, захлупвам с капак и към края добавям и доматен сок. Става чудесно!

 Peace И аз така ги готвя - никаква предварителна топлинна обработка. Разлика във вкуса няма  Peace
И аз се присъединявам!Чушките са ми любимото ядене Peaceняма пържено-няма болки в корема Peace

# 11
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
И мое мнение е, че разлика между пържено и задушено във вкуса няма Naughty.

# 12
  • Добрич
  • Мнения: 1 117
Можеш вместо да я запържиш да я задушиш малко. Размеси каймата с малко хладка вода и я задуши с малко олио на котлона
Peace Точно така правя и аз.
Веднъж опитах да пълня със сурови продукти , но след това плънката ми стана една стиклава. Sad

# 13
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 279
Пълнените чушки с кайма и ориз ги правя като смесвам пълнежа и подправките към него без каквато и да е топлинна обработка. Наливам достатъчно вода в съда където ще се пекат, захлупвам с капак и към края добавям и доматен сок. Става чудесно!

 Peace И аз така ги готвя - никаква предварителна топлинна обработка. Разлика във вкуса няма  Peace
Още един глас за!
Суровия пълнеж си е супер!

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт