Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 370
Търсих,но никъде не видях рецепти за приготвяне на качамак,а като дете съм яла и много ми хареса,обаче не знам как се прави.Ако можете моля ви помогнете.Благодаря.
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 436
Аз използвам готова смес за качамак продават я в магазините. Но може и само с царевично брашно. Сварява се според указанията на опаковката. После се изсипва в тавичка един пласт, поръсва се обилно със сирене и така се реди докато свърши сиренето и качамачената смес. Запича се във фурната. Като хване апетитна коричка е готово. Извайда се оставя се да се охлади и се реже на парчета. Запържва се масълце с червен пипер и се изипва в/у качамака.
Аз понякога го правя без да го пека във фурна- насипвам качамачената смес в купички, натрошавам обилно сирене и заливам с маслото и червения пипер.   bouquet 
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Дадо ми (лека му пръст) режеше качамака с конец. С кисело мляко ми е най-вкусен:crazy:.
Цитирай


Мнения: 185
Дядо ми го правеше на огън така...
Завира се водата със сол на вкус, трябва да ври с балончета, иzсипва се царевичното брашно в средата и не се раzбърква, а всичко се вари около 10 мин (но не съм сигурна zа времето). Сваля се от котлоня (огъня) и се раzбърква енергично с една дървена лъжица. Важно е съотношението вода-брашно, трябва да се получи една гъста, не лепкава смес, която да стои като на грудки.
В една тава се zапържва нарежана на ленти шарена сланина и качамака се zалива с нея. Поднася се с айран.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.