Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 28 окт. 2006, 01:52 ч.
  • Преглеждания  1 675  Мнения  3  Онлайн  1
Отговори
 ПРОДУКТИ:
7-8 средно големи кисели краставички от консерва
3 пушени кренвирша
1 глава кромид (или 2-3 стръка пресен лук)
3-4 клонки магданоз
сол
оцет
олио

    ПРИГОТВЯНЕ: Нарежете на колелца с дебелина около 5-6мм киселите краставички и кренвиршите.Кромида и магданоза нарежете на ситно. Изсипете така подготвените продукти в дълбок съд от прозрачно стъкло. Залейте салатата с дресинг, приготвен от подправките, разбъркайте, оставете за малко в хладилника.През времето докато сте правили салатката питието ви /водчица или джин-е,кой каквото обича също сложете да се изстуди.След като цялата процедура изпълнена седнете с половинката,или с комшийте на сладки приказки.Наздраве
 cheers

Реклама
# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 1 680
Даа, поне е лесно за приготвяне. Че през зимата ти писва от сухи яденета и липсва свежата салатка Wink

# 2
  • Русе
  • Мнения: 167
Моята салатка е по скоро за ракийка или водка Simple Smile.

Салата с пушена риба и майонеза
Продукти:
1 по-големичка пушена (веяна) скумрия,
1 майонеза,
1 средно голяма глава червен лук,
5-6 кисели краставички,
1-2 с.л. кисело мляко,
2-3 колелца нарязан на дребни кубченца лимон.
Приготвяне:
Скумрията се обезкостява и накъсва на малки парченца. Към нея се прибавя нарязания на много ситно и претрит на ръка червен лук + нарязаните на дребно кисели краставички и кубченцата лимон. Всичко това се обърква с майонезата и киселото мляко.

Предлагам и един зеленчуков ордовър, който също "пие" доста ракийка Wink

Зеленчуков ордовър
Продукти:
1 кг. картофи, 1 средно голямо червено цвекло, 600- 700 гр. моркови, 1 глава червен лук, 5-6 яйца, сирене.
За заливката:
Приготвя се сос от 1 майонеза, 1 кисело мляко, горчица, средно голяма глава счукан чесън, сол, черен пипер;
Приготвяне:
Всички зеленчуци се сваряват, настъргват се на дребно ренде и се овкусяват, като цвеклото се отцежда до колкото е възможно.
Най- отдолу в йенска тавичка (задължително е съда да е прозрачен) намазана със зехтин се подреждат ред картофи, заливка, ред лук нарязан на ситно (не сварен), моркови, заливка, настърганите яйца, заливка. Най- отгоре се слага обилно натрошено сирене.
Слага се в хладилник за около 12 часа. Поднася се добре охладено.

# 3
  • София
  • Мнения: 634
Моята зимна салатка не е много диетична, но пък е вкусна Party
консерва царевица,
кисели краставички,
консервирани гъбки и
1 майонеза

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт