Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
45-59 от 423 отговора

Sofia

Мнения: 11 519
Става и със заквасена и с течна, с втората е по-добре. Smile
Цитирай

Варна

Мнения: 488
И аз го направих, ооо, божествен е тоя покрив! Омете се за отрицателно време, довечера ще го правя пак. Отгоре го мазах с течен шоколад, но беше много гъст (Nutella) та трудно се намаза, ама стана супер на вкус!  Довечера ще пробвам с карамеловата заливка, въпреки , че умирам за шоколад!
Благодаря, Natalyna  bouquet
Цитирай


Мнения: 10 260
Възползвам се,че темата е още актуална,за да кажа,че за втори път правя покрив и всички са много доволни! Hug
За течния шоколад мога да дам съвет,за Нутелата става въпрос по повод намазването- дръж го на стайна температура,за да омекне и по-лесно се маже!
Крема аз го правих и двата пъти на водна баня,защото в тези студове маслото ми е много твърдо!Ако човек успее да нагласи добра температура и крема да не е много твърд,нито много мек,става пластичен и е удобен дори за шприцоване!После в хладилника се стяга и може да бъде ефектна и вкусна украса!  chef
« Последна редакция: пн, 19 ное 2007, 16:21 от pina »
Цитирай

Sofia

Мнения: 576
И аз най-накрая го направих. Обрах овациите на гостите.
Нат мерси!  bouquet
Цитирай


Мнения: 7 474
Направих го, много красив стана и лесно се прави  bouquet. Детето и мъжа ми го ометоха без възражения Hug! Даже мъжа ми реши, че съм го купила, явно заради формата! 35





 Обаче за мен крема стана странен, нещо не оцелих сиренето май, мирише много на сирене и има вкус на сирене, добавих му и малко от течния шоколад да убие вкуса, ама не става  -  при вас има ли такъв вкус на сирене или кремата ми е била гадна? Ако по принцип си е така ще го направя с друг крем, ако не  ще пробвам с друго сирене. Аз по принцип не обичам чийзкейкове и ако този е такъв тип , значи проблема е в мен Laughing, а не в крема.

Идеята за къщичката обаче е страхотна  bouquet
« Последна редакция: пн, 06 ное 2006, 20:01 от Lео »
Цитирай


Мнения: 5 675
И аз го направих, доволна съм. Използвах българско крема сирене, нямам оплаквания. Отгоре го намацах с крем Оле- ванилия.
Благодаря за рецептата.
Цитирай

София- павлово

Мнения: 2 597
natalyna   bouquet страхотна рецепта но аз малко я побългарих Embarassed, вместо крема сирене защото ми е скъпо го намазах с крем на д-р Йоткер, а втория тъй като не ми стигна крема сложих едно плодово кисело мляко, следващия път ще направя 4 защото 2 не стигнаха

а само да ви питам с нашето крема сирене не е ли солено, защото и тук се продава сладкарско крема сирене ама е скъпичко
Цитирай


Мнения: 5 675
а само да ви питам с нашето крема сирене не е ли солено...
Не, не ми е солено. Стана екстра, лек крем.
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 519
....а само да ви питам с нашето крема сирене не е ли солено,...

писала съм мойто мнение по-горе в темата
.... солено ще е с нашето крема сирене, аз не го ползвам в сладкиши .., но с вносно няма проблем.....

Цитирай

София- павлово

Мнения: 2 597
какво вносно взимаш и от къде, а и колко струва
Цитирай


Мнения: 7 474
Морена май повредата е била в моя телевизор, защото мъжа ми остана възхитен 35 Сиренето , което взех беше турско май .  Peace

Наталина   bouquet
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 519
какво вносно взимаш и от къде, а и колко струва


.. аз ползвам на Буко-в Била 1.89лв, най -ефтино е, а разлика с Еxquiza-2лв ( извинявам се ако бъркам в правописа) или Филаделфия2 и...лв никаква според мен.
...и това е от първа страница( допълних малко цени), пък и в цялата тема има инфо и за сиренето и за бисквитите и за реденето....
Цитирай


Мнения: 519
След обиколка на целия квартал не успях да намеря сирене крема.Понеже исках  да го направя реших да опитам с Дунавия.Наложи се да увелича захарта.Колкото повече захар слагах,крема ставаше по-рядък.Както и да е успях с първата част.Получи ми се още един проблем-със карамеловата заливка.Когато прибавих маслото и сметаната тя се пресече(всъщност стана прозрачна,а като изстина се отдели маслото).Чудя се къде е проблема-в маслото,в сметаната или в устройството зад печката!!!!!!!!Та изядохме сладкиша без заливка и ни хареса.
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 604
rutvanyia вие направо сте измислили нови рецепти, браво - щом ви харесва така - супер!    bouquet

Само да кажа, ако не можете или не искате да полазвате Крема и сие, може да замените с Рикота, Маскарпоне или дори безсолна извара - варианти много! Ясно е, че не на всеки ще му хареса вкуса на крема! Leo, добре поне че мъжа ти го е харесал - че не си се изложила!  Hug Love



Цитирай

Sofia

Мнения: 11 519
... реших да опитам с Дунавия.Наложи се да увелича захарта.

...всъщност стана прозрачна,а като изстина се отдели маслото).


За целта е трябвало да обезсолиш Дунавията....като престои няколко часа във вода.

Карамеловата за ливка и при мен така се получава ама не ме притеснява ... като я загрееш леко става еднородна смес...та у нас с  кекса здраво поливане пада Very Happy.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
45-59 от 423 отговора