Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 6 960
Ще съм ви много благодарна.Децата ми обичат киселото мляко само с бисквити,та затова ми се иска да се пробвам аз да им направя.Ще е добре да са по-трайни,за да не правя всеки ден все пак.
Благодаря ви!  bouquet
Цитирай

Балчик-Сливен

Мнения: 1 040
http://rozali.com/recepta/23/1114/
Аз съм приготвяла тези бисквитки,стават вкусни и като се сложат в кутия,издържат дълго време/ако останат за по-дълго  Wink/
Цитирай

Варна

Мнения: 732
Виж тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=39560.0
Цитирай

София

Мнения: 6 960
Благодаря ви!
http://rozali.com/recepta/23/1114/
Аз съм приготвяла тези бисквитки,стават вкусни и като се сложат в кутия,издържат дълго време/ако останат за по-дълго  Wink/
Тази вечер ще направя тези.Притеснява ме,че като имат яйце няма да мога да ги съхранявам дълго,вие как мислите-колко дни ще могат да стоят?
Цитирай

Балчик-Сливен

Мнения: 1 040
В кутия и в хладилника ще можеш да ги съхраниш за седмица,предполагам.
Пиша ти още една рецепта:
4 яйца
1ч.ч олио
0,5 ч.ч кисело мляко
0,5 ч.лъж. сода
2ч. лъжички амонячна сода
настъргана кора от един лимон 1 кг брашно
22-30 г шоколад
кокосови стърготини
Замесваш меко тесто,престоява 2 часа в затворен съд,разточваш тестото и изрязваш фигурки.Печеш в силна фурна до порозовяване,потапяш в шоколад и кокосови стърготини.
Това тесто става и за бисквитки с шприц.
Имам още две-три рецепти,но те са за снежинки и курабийки с машинка/тези за мелене на месо/.Издържат много,ако искаш-ще ти напиша рецептата.Уханието е от детските ми спомени в кухнята на баба Wink
Цитирай

София

Мнения: 6 960
Току що опекох тези
http://rozali.com/recepta/23/1114/
Аз съм приготвяла тези бисквитки,стават вкусни и като се сложат в кутия,издържат дълго време/ако останат за по-дълго  Wink/
Станаха страхотни,но се съмнявам,че ще издържат дълго-домочадието само чака да изстинат Laughing.Благодаря ти отново!
А какви са тези снежинки?Аз такава машинка зе мелене на месо нямам.Ако те стават без нея може ли да напишеш и тяхната рецепта. Hug
« Последна редакция: нд, 29 окт 2006, 19:17 от Валенцето »
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Препоръчвам ти разкошните великденски курабийки на Стефани. Независимо, че са с яйца, са доста трайни и колкото повече стоят, по-вкусни стават. И дозата е голяма, аз правя обикновено половин.
Ако предпочитате обикновени бисквити, предлагам ти тази рецепта:

3 яйца, 4 с.л. топена мас или масло, 1 винена чаша захар, 1 ч.л. ам. сода, 2-3 ванилии, брашно за средно твърдо тесто.
Разточва се, режат се бисквитки и се пекат в умерена фурна.


Рецептата е за торта Добуш, но като опитах блатовете - точно вкуса на обикновени бисквити. Ще ти напиша и едни чаени бисквити от сладкарска книга, не съм ги правила.

200 г брашно, 100 г. масло, 70 г. захар, 2 жълтъка, 1 щипка настъргана лимонова кора
Омесва се гладко тесто, което престоява в хладилник половин час. Разточва се, изрязват се бисквити и се пекат в умерена фурна.


НАдявам се да си харесаш нещо  Peace
Цитирай

София

Мнения: 6 960
Харесах си всичко,което си предложила Wink.единственото,което ще ми е проблем,е маста.Понеже нямаме домашна,от магазина ли да купя,дали ще е добра,чиста?И като има мас в бисквитите дали стават за малки деца?Ей,много въпроси имам Crazy.
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Остава и децата да ги харесат Wink
Домашна мас и аз нямам, купувам. А защо да е проблем за деца? Много по-добър вариант е от долнопробните маргарини в купешките бисквити. Поне е натурален продукт, не се притеснявай Peace
Цитирай

Балчик-Сливен

Мнения: 1 040
И двете рецепти за бисквитки,които ще ти напиша се правят с шприц.
Днес правих първите:
4яйца,4 кафени чашки захар,2 кафени чашки олио 2 кафени чашки кисело мляко,2 пакетчета амонячна сода11настъргана кора от лимон и 2 ванилии.Замесваш тесто ,слагаш по малко в шприца /правиш ги като пръчици/и в тавичка,намазана с олио и поръсена с брашно.Печеш в загрята на 200 градуса фурна.
Снежинки/другото наименование-розички/
2ч.чаши мас,2ч.чаши пудра захар,4 яйца,1 амонячна сода в 1ч.чаша кисело мляко,лимонова кора и брашно,колкото поеме.Замесваш тестото и с шприц оформяш снежинки или розички Laughingкакто си решиш.Пекат се във фурна,загрята на 200 градуса-трябва да ги пазиш,защото се изпичат за минутки.Поръсваш с пудра захар./Може да замениш маста с масло,но направи половин доза,защото цялата е  мноооого/
Да ви е сладко!
Цитирай

София

Мнения: 6 960
Благодаря ти!  bouquet
Само да питам-маста за розичките трябва ли да е разтопена и да е 2чаши или да е неразтопена?
А вчерашните бисквитки...вече ги няма Embarassed.
Цитирай

Балчик-Сливен

Мнения: 1 040
Аз я оставям на стайна температура,за да се отпусне,не я разтопявам.Можеш спокойно да намалиш количеството-няма да пострада вкуса,уверявам те Wink
Моят син си ги поръчва отгоре с 1 ядка-орехче,фъстък,каквото имаш под ръка.
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 113
Предлагам ти здравословни бисквитки, защото са с пълнозърнесто брашно, трайни са, много вкусни и са основата за чийзкейковете освен това Smile.
Цитирай


Мнения: 13 222
медени бисквитки-любимите ни
2 яйца
2 ч л мед
2 к ч олио
2 ч ч захар
1 ч л сода
малко канела
брашно,колкото да стане меко тесто(около 3 ч ч)
всичко се смесва  и се правят директно топченца ,които може да се посплескат,пекат се малко-колкото да  се позачервят,на средна фурна-около 180 гр
не знам колко са трайни,при нас не остават дори за другия ден Crazy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.