Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 29 окт. 2006, 16:06 ч.

Супа с фиде

  • 2 006
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 11 612
Мами, дайте ми идея за вкусна супа с фиде,че ако и тази вече не направя супа - мъж ми ще ме изхвърли! Той много обича супа с фиде,а аз нещо не я правя много като хората, май..... Та имам картофи, 1 пил. бутче, моркови, миризми,лук и май нищо друго. А имам и яйца, мляко - друго не се сещам. Вие дайте идеите пък ако трябва - магазина е близо!

Желая вкусна изпитана супа с фиде!

# 1
  • Мнения: 2 653
Ама че съвпадение. Току що изгасих котлона Crazy
Ето как я спретнах супичката. Сварих пилешкото бутче в подсолена вода. След това го обезкостих и оставих само месото, бульона запазих. В отделен съд в малко олио и вода задуших една глава лук и два моркова, нарязани на ситно. Добавих и едно кубче зеленчуков бульон. Когато лукът и морковите поомекнаха, добавих бульона от пилето, месото и след като повря малко - натрошеното фиде и два големи картофа, нарязани на кубчета. Непосредствено преди да сваля от котлона, добавих магданоз. По принцип правя и застройка от малко кисело мляко и жълтък, но днес се оказа, че яйцата изненадващо са изчезнали от хладилника, така че този път супата е без застройка. Ами това е. Става вкусно и бързо.

# 2
  • Мнения: 502
Аз се сещам за пилешка,картофена,доматена...

# 3
  • Видин
  • Мнения: 5 508
Сваряваш си бутчето с една глава лук нарязана на едро и някакви корени за супа, ако имаш (от магданоз, целина или дръжки от магданоз също стават, за по.ароматен бульон). Когато месото е готово вадиш бутчето и прецеждаш бульона. Отново го слагаш на котлона да заври, като през това си режеш лука и морковите на дребно и ги сипваш в бульона. Като поврат малко, добавяш 2-3 нарязани на кубчета картофа, а още по-хубаво става, като пуснеш картофите да се варят цели и накрая да ги смачкаш. Но тава зависи от вкуса ви и до колко гъста харесвате супата. Когато всички зеленчуци са полуготови (след 30-40 мин.) накъсваш месото на дребно и настъргваш един домат на рендето. Слагаш ги в супата, след 10 минути добавяш 1-2 шепи фиде и след още 5 минути супата е готова. Ако харесвате зелении, след като я махнеш от котлона, нарежи вътре магданоз и копър.

# 4
  • Мнения: 1 349
Сваряваш си бутчето с една глава лук нарязана на едро и някакви корени за супа, ако имаш (от магданоз, целина или дръжки от магданоз също стават, за по.ароматен бульон). Когато месото е готово вадиш бутчето и прецеждаш бульона. Отново го слагаш на котлона да заври, като през това си режеш лука и морковите на дребно и ги сипваш в бульона. Като поврат малко, добавяш 2-3 нарязани на кубчета картофа, а още по-хубаво става, като пуснеш картофите да се варят цели и накрая да ги смачкаш. Но тава зависи от вкуса ви и до колко гъста харесвате супата. Когато всички зеленчуци са полуготови (след 30-40 мин.) накъсваш месото на дребно и настъргваш един домат на рендето. Слагаш ги в супата, след 10 минути добавяш 1-2 шепи фиде и след още 5 минути супата е готова. Ако харесвате зелении, след като я махнеш от котлона, нарежи вътре магданоз и копър.
Е те това е мамината супа (тя е от видинско Wink ) Само ми се струва, че зеленчуците ще се сварят да речем за 20, а не за 30-40 минути. И аз лично застройвам с яйце Peace
Пък като прочетох "супа с фиде" първо се сетих за любимата ми бабина супа (пак видинска Mr. Green) Много е лесна - вари се пилешко месо и в прецедения бульон се пуска фиде. След 5-6-7 минутки се сваля от огъня и се наръсва с магданоз. И това е. Много я харесвах с повечко фиде  Heart Eyes
П.П. А свареното пиле се прави я с картофи, я с ориз, я така - натюр с червен пипер

# 5
  • Русе
  • Мнения: 5 578
Много обичам фиде. Няма значение супата, слагай смело.  Peace Много сложи, на ситно.

Сега тъкмо имаме топчета, натъпкано с фиде.   chef

# 6
  • Мнения: 11 612
Мога да се отчета - супата стана много хубава! Така каза мъж! И разбрах къде е ключа на палатката - не трябва да е със застройка! Сложих много фиде, от ситното, така както беше поръчката! Общо взето сварих бутчето, после сложих лука и морковите. когато почти бе готово месото сложих малко картофи и много фиде. Слижих и миризмите там - много обичам на супа пресен девесил. Извадила бях бутчето и го накъсах и го върнах отново в супата и това беше! Ето отчетох ви се! Благодаря за съветите!



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт