Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 11 612
Мами, дайте ми идея за вкусна супа с фиде,че ако и тази вече не направя супа - мъж ми ще ме изхвърли! Той много обича супа с фиде,а аз нещо не я правя много като хората, май..... Та имам картофи, 1 пил. бутче, моркови, миризми,лук и май нищо друго. А имам и яйца, мляко - друго не се сещам. Вие дайте идеите пък ако трябва - магазина е близо!

Желая вкусна изпитана супа с фиде!
Цитирай


Мнения: 2 608
Ама че съвпадение. Току що изгасих котлона Crazy
Ето как я спретнах супичката. Сварих пилешкото бутче в подсолена вода. След това го обезкостих и оставих само месото, бульона запазих. В отделен съд в малко олио и вода задуших една глава лук и два моркова, нарязани на ситно. Добавих и едно кубче зеленчуков бульон. Когато лукът и морковите поомекнаха, добавих бульона от пилето, месото и след като повря малко - натрошеното фиде и два големи картофа, нарязани на кубчета. Непосредствено преди да сваля от котлона, добавих магданоз. По принцип правя и застройка от малко кисело мляко и жълтък, но днес се оказа, че яйцата изненадващо са изчезнали от хладилника, така че този път супата е без застройка. Ами това е. Става вкусно и бързо.
Цитирай


Мнения: 502
Аз се сещам за пилешка,картофена,доматена...
Цитирай

Видин

Мнения: 5 154
Сваряваш си бутчето с една глава лук нарязана на едро и някакви корени за супа, ако имаш (от магданоз, целина или дръжки от магданоз също стават, за по.ароматен бульон). Когато месото е готово вадиш бутчето и прецеждаш бульона. Отново го слагаш на котлона да заври, като през това си режеш лука и морковите на дребно и ги сипваш в бульона. Като поврат малко, добавяш 2-3 нарязани на кубчета картофа, а още по-хубаво става, като пуснеш картофите да се варят цели и накрая да ги смачкаш. Но тава зависи от вкуса ви и до колко гъста харесвате супата. Когато всички зеленчуци са полуготови (след 30-40 мин.) накъсваш месото на дребно и настъргваш един домат на рендето. Слагаш ги в супата, след 10 минути добавяш 1-2 шепи фиде и след още 5 минути супата е готова. Ако харесвате зелении, след като я махнеш от котлона, нарежи вътре магданоз и копър.
Цитирай

Шумен

Мнения: 1 326
Сваряваш си бутчето с една глава лук нарязана на едро и някакви корени за супа, ако имаш (от магданоз, целина или дръжки от магданоз също стават, за по.ароматен бульон). Когато месото е готово вадиш бутчето и прецеждаш бульона. Отново го слагаш на котлона да заври, като през това си режеш лука и морковите на дребно и ги сипваш в бульона. Като поврат малко, добавяш 2-3 нарязани на кубчета картофа, а още по-хубаво става, като пуснеш картофите да се варят цели и накрая да ги смачкаш. Но тава зависи от вкуса ви и до колко гъста харесвате супата. Когато всички зеленчуци са полуготови (след 30-40 мин.) накъсваш месото на дребно и настъргваш един домат на рендето. Слагаш ги в супата, след 10 минути добавяш 1-2 шепи фиде и след още 5 минути супата е готова. Ако харесвате зелении, след като я махнеш от котлона, нарежи вътре магданоз и копър.
Е те това е мамината супа (тя е от видинско Wink ) Само ми се струва, че зеленчуците ще се сварят да речем за 20, а не за 30-40 минути. И аз лично застройвам с яйце Peace
Пък като прочетох "супа с фиде" първо се сетих за любимата ми бабина супа (пак видинска Mr. Green) Много е лесна - вари се пилешко месо и в прецедения бульон се пуска фиде. След 5-6-7 минутки се сваля от огъня и се наръсва с магданоз. И това е. Много я харесвах с повечко фиде  Love
П.П. А свареното пиле се прави я с картофи, я с ориз, я така - натюр с червен пипер
Цитирай

Русе

Мнения: 5 578
Много обичам фиде. Няма значение супата, слагай смело.  Peace Много сложи, на ситно.

Сега тъкмо имаме топчета, натъпкано с фиде.   chef
Цитирай


Мнения: 11 612
Мога да се отчета - супата стана много хубава! Така каза мъж! И разбрах къде е ключа на палатката - не трябва да е със застройка! Сложих много фиде, от ситното, така както беше поръчката! Общо взето сварих бутчето, после сложих лука и морковите. когато почти бе готово месото сложих малко картофи и много фиде. Слижих и миризмите там - много обичам на супа пресен девесил. Извадила бях бутчето и го накъсах и го върнах отново в супата и това беше! Ето отчетох ви се! Благодаря за съветите!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.