Здравейте
Четох четох, обърках се тотално и реших да питам в отделна тема. Вече един месец се боря със сополи, повръщане, разстройство, температура в следната последователност:
Първо беше онзи гаден ентеровирус с повръщане+Т+разстройство - преборихме го за две седмици. Тамън възстановихме апетита и акото малко, седмица по-късно ми се обадих аот яслата да си прибера детенце, че е с разстройство и малко температура (73). Взех го, но нямаше вече температура, за два дни стабилизирах разстройството с ентерол и диета - педито каза че може и двата кътника, които никнат в момента да са причината. На следващия ден обаче се започнаха сополи и кашлица и отново разредихме акото. Айде пак при педиатърката - този път се оказа леко влажно гърло, чисти гърди. Започнах сироп Хустагил + капки вечер Виброцил. Днес е четвърти ден от последния преглед, кашлицата дори се позасили, вдигна Т 38 - айде в спешното на поликлиниката. Резултат - чисти гърди, но леко затруднено дишането от сополите. Да продължаваме с Хустагила и ми предписаха Целестон -S (за очи и уши), но да капя в коса. За Т нищо, освен ако не я вдигне над 38 градуса. Отделно от яслата ми се обадиха, че едно детенце е с опасения за коклюш, затова всички задължително ни пращат на изследванния. Утре ще ходим.
Моля ви направете някакъв извот от описаното. Аз ли някъде бъркам, при грешни лекари ли ходя...Никой не ме праща на други изследвания, а аз не знам дали се налага и слушам. От всичко, което изчетох, ми стана ясно, че въпреки ваксината, детето не е застраховано от коклюша, всички тези признаци може и да са пневмония... но как се открива тя, достатъчно ли са преглед със слушалки и шпакла за гърло?

Мерси за търпението, че ме "изслушахте"