Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 3 387
Дайте идея как да направя крем шампанско.Искам да направя торта с такъв крем.Идеята ми дойде от тортата на Маркрит"Шампанско с лешник".
Цитирай


Мнения: 8 591
Ето едно предложение:

Жълтъците се разбиват със захарта на пяна. Добавя се шампанското с чаена лъжичка постепенно , като се продължава с разбиването. Желатинът се приготвя по стандартния начин /накиснат в студена вода за 10-на мин, после на водна баня до разтварянето му, без да завира/, смесва се с малко количество от жълтъчната смес и постепенно се добавя към останалите разбити жълтъци. Слага се в хладилник за около 30-ина минути, докато кремът започне да се желира. Разбива се сметаната и много внимателно с лопатка или лъжица се смесва с започналия да се желира крем. Поставя се в чаши и се украсява с орехи, бадеми или фастъци.

Нужни са:
30 гр желатин
500 мл сухо шампанско
4 яйца /само жълтъците
250 мл сметана /36%/
100 гр пудра захар
ядки

Предполагам, че ще стане и за торта.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.