Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Здравни заведения, специалисти
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора

София

Мнения: 467
Копирам постинга на мой приятел, потърпевш от тях.

Автор RoggerDojh (soulguard) 
Публикувано 27.10.06 21:47 
 
Да ви разкжа една скорошна история. Случи се на мой много близък приятел и неговата жена (всякакво съвпадение на събития и лица със събития и лица от торакс е абсолютно случайно, от мен ше знаете). А, ше разкажа историята от първо лице, че бях там и изживях с тях заедно всичко ...

Та, жена ми така се случи, че роди. Сичко ок, бебето ок, първата седмица след болницата ок, а през втората - жената гъза почва да я боли, ма все по-зле и по-зле, и температура дига, 38-39 градуса и не ги смъква. Първо решихме, че тов аше да са хемороиди от раждането + грип. А и бебето грижи иска, не остава време да се жалваш много.

Но не щеш ли, в неделя, жената вече почна така да я боли, че ни да заспи може, ни да седи, ни да лежи ... И къде да идем в неделя? Сетихме се за рекламите на торакс, обадихме се да питаме кога имат хирург и отидохме.

Прегледа чичкото жената, зеха ни 40 лв. за прегледа (в разписанието пишеше 12 лв., но не - шото неделя, шото по спешност, ала бала ...) и чичкото emit-на диагноза - перианален абсцес (гнойна инфекция при гъза), понеделник - на операция. Манипулацията ще струва 60 лв, обяснява той, като го питаме.

So far, so good.

Вечерта жената нещо зе да я гложди формулировката "манипулацията ще струва 60 лв." и се обади в клиникат ада пита всъщност каква ше е цената на операцията. А, то значи имало и друго освен манипулация, имало анестезиолог, имало глупости, значи 160 лв. ше струва. Много кинти, ма кат те боли така гъза ... Минава нощта, отиваме ние в торакс, вкарват жената в някаква стая и аз почвам да чакааам. Чакам, чакам и след примерно 40 минути ме пускат при нея. И я заварвам на манипулационната маса, ни жива ни умряла, излязла вече от пълната упойка, дето й сложили и реве, ма не зане на кой свет се намира.

Тук да вмъкна, че жената е мъжко момиче, освен от гняв от друго не съм я виждал някога да реве.

В началото помислих, че се лигави нещо, честно. Само че след 1-2 минути взе да ми става ясно, че всъщност просто умира от болка, няма лигня ... Толкова някой да го боли съм виждал само, когато майка ми беше болна от рак и кво да ви разправям ...
Got to go
to be continued ....

Автор RoggerDojh (soulguard) 
Публикувано 28.10.06 13:04 
 
... В началото помислих, че се лигави нещо, честно. Само че след 1-2 минути взе да ми става ясно, че всъщност просто умира от болка, няма лигня ... Толкова някой да го боли съм виждал само, когато майка ми беше болна от рак и беше на смъртен одър. Тук изобщо не преувеличавам.

Питам аз, не може ли обезболяващи да й сложат и сестрата вика:

- Ами ние две различни инжекции й сложихме, но това е! Ще боли, ще трябва да потраеш до утре, знам че много ще боли, но нищо не можем повече да направим.

В този момент аз все още нямам идея за какво иде реч. Щом лекарите така казват, значи наистина така трябва. Едва по-късно разбрах, че нещо е било страшно сбъркано. А и един вид, когато жена ми е толкова fucked-up, аз просто не мисля. Леко е като блокаж ....

Останах с жената още половин час, докато съвсем й мине упойката и след това със сестрата успяваме да я вдигнем и облечем. Минава хирургът и обяснява - утре трябва да дойдете за превръзка. И се маха.

Излизаме в приемната и там виси някаква дето да събира парите на пациентите. Питам аз какво дължим ...

- Един момент - отговаря лелката и се обръща към някаква друга с бяла престилка - Абе анестезиологът няма номер в системата, не мога да го вкарам.

- Офф - казва другата и се надвесва над PC-то. Почват да с ровят из програмата си. А аз държа жената да не падне ... а тя не може и да седне, че точно на задника е адската болка ...

Перосналът на торакс нещо кудкудяка за номерца и за скапания им софтуер за обслужване на клиенти. Аз пак проговарям:

- Вижте какво, сметнете, какво ви дължим, после ще се оправяте, не мога да седя тук с жена ми, която току що излиза от операция.

- Един момент! - кокошката се надвесва пак над лелката и продължава - Ти вземи и въведи нещата в книгата, а като дойде пак анестезиологът, ще оправим системата.

Книгата е точно това - една дебела книга. Там лелката с очевидно огромно мозъчно усилие започва да пише с подтискащо прилежен бавен почерк много редове и да се рови при всеки ред в PC-то, може би за цени, и да преписва някакви неща. Вече са минали поне 10 мин, откакто съм извел жената и тя всеки момент ще припадне в ръцете ми. Аз отново се опитвам да привлека вниманието на двете бели патици:

- Вижте, утре като дойдем на превръзка ще ви платим - казвам.

- Не, не можете да платите утре, сега трябва да платите.

Тъй като очаквах и баща ми да дойде, решавам да не правя сценка и да си тръгна демонстративно (а и не ми е в натурата, което вече сериозно смятам, че е грешка). В крайна сметка успяват накрая да сметнат сметките си и ми снасят: 260 лв. Оказва се, че двамата с жената общо имаме толкова и оставаме с 2 лв след това, но все пак имаме да си платим. Не питам защо са толкова много. Нищо не питам, а само им плясвам скапаните пари на масата и извеждам жената от приемната. На стълбището ни престреща баща ми, който ни помага да слезем и да се качим на колата.

Тук искам да вмъкна само, че 260 лв са зверски много пари, но жената я болеше много повече. И беше по-важно да я откарам у дома. И просто нямах сили същевременно да се карам и да правя скандал. Повечето хора биха се чуствали точно така в тази ситуация. Именно затова торакс си позволяват подобно поведение. Нека припомня: от 60 лв сумата стана 160 лв, а след опреацията стана 260 лв.

До тук свършва комуникацията ни с торакс, защото след операцията всъщност жената се почувства милиони пъто по-зле, отколкото преди операцията. Някак не се връзваше и след като час по-късно вдигна отново 39.5, а задникът продължи да я боли отвъд границата на търпимото, започнах да звъня на познати, роднини и приятели и да питам, дали някой познава добър хирург. В крайна сметка се оказа, че баща ми познава. Човекът ни прие на момента. И тъй като присъствах на повторната операция, която проведе, мога да кажа, че торакс бяха просто пасмина меркантилни касапи. Ето защо:

Хирургът само погледна задника на жената и се хвана за главата. Торакс бяха направили разрез и го бяха затапили с марличка. Без дренаж. Хирургът махна марлята и след като опипа мястото откри още дв кухини, пълни с гной, които в торакс не бяха отворили изобщо. Сложи на момичето месна упойка. Обясни, че за подобна операция пълната упойка е ъпсурдна, защото е много сериозна и тежка, а не е необходима. Месната упойка я обезболи веднага ... Което постави пред мен въпроса, какви инжекции са й слагали в торакс - защото ние платихме 260 лв също и заради тези инжекции, а жена ми умираше от болка. Сериозно подозирам, че са й били физиологичен разтвор например. Но това няма как да го знам със сигурност ...

Пред мен, спкойно и за общо 5 минути хирургът отвори и другите кухини, изтече определено количество гной, след това сложи истински дренаж (тогва видях на кое викат така и да, то не е парче марля; марлята също може да служи като дренаж, но е ужасно неефективна; единствената причина да сложиш марля вместо гумено дренче е да си на полето и да имаш САМО марля ...). След това ни прати за кръвна картина и снимка на дробовете.

Е това беше. Жената свали температурата същия следобед, нечовешката болка не се върна никога повече ... После отново вдигна температура, но кръвната картина показа сепсис (инфекцията от гъза беше отишла и в кръвта) и след една седмица система с антибиотик и това мина.

Попитах хирурга, дали може да си търсим правата и да съдим торакс, но той ми обясни, че по документи те са си свършили работата. Пълна анетсезия, инцизия, превръзка, ежедневен лекарски контрол ... А документите важат пред съда ...

Ето според мен какво всъщност се случи в торакс. Изключвам възможността да не са знаели, че има още кухини, защото познатият хирург обясни как в момента, в който отвориш кухината с гной налягането върху стените й спада и болката минава на секундата, т.е. болката след операцията е означавала само едно - има още. Аз лично видях с очите си как жина ми просто се прероди, когато хирургът довърши втората операция.

Та, торакс съзнателно са използвали пълна анестезия, защото е по-скъпа и защото пациентът няма спомени от операцията и не може нищо да разкаже. Съзнателно са отворили само едната кухина и са я затапили, вместо да й сложат дренаж, за да може на следващия ден, полу-жива от болка, жената да плаче в ръцете им и да им плати толкова, колкото те пожелаят, само и само да ПРЕСТАНЕ ДА БОЛИ. Или, ако не дай боже просто да не са знаели за всички кухини, то там работят лекари, които са неспособни да практикуват професията си и са неспособни да излекуват човек. Един вид, не са истински лекари. И в двата случая, торакс - това е една добре организирана, скъпо платена кланица, където даваш максимално много пари за да се измъчат, а не дай си боже и убият.

Това за убийството не е на шега. Именно в торакс никой не пусна кръвна картина на жената. Как па в другата болница това беше първото нещо, което ни накараха да направим след операцията? А без диагноза и лечение, сепсисът е смъртоносен. И то в рамките на 1-2 седмици, ако не и по-малко.

Та така.
Торакс.
Те ви дебнат по телевизията и радиото, промиват ви на background съзнанието и ви привличат като ухаещо на развалено месо насекомоядно цвете. А когато отидете там, челюстите се затварят около вас и само може да се молите да дойде добрият ловец (в случая вторият хируруг) и да ви спаси.

Торакс, да ви еба майката.
Амин

Ето първоизточникът:
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=blacklist&Number= … ollapsed&sb=5
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=blacklist&Number= … ollapsed&sb=5
Цитирай


Мнения: 4 395
Просто нямам думи!! #2gunfire #Cussing out
Цитирай


Мнения: 143
То бива, бива ама, това пък е прекалено! Mad. За Торакс, знам че са скъпари, ама да си играят по този начин със здравето на човек е просто идиотско, непростимо, недопустимо! Човешкото здраве не е шега работа, и честно казано изпитвам ужас, изпадам в паника, при мисълта да попадна на калпав "доктор", или добре изигран театър, целящ манипулация, с цел прибиране на някой лев, дори понякога последните парици на човек! Такива хора са за затвора, да ни пази Господ от мръсните лапи на такива! Mad Няма жал, няма човещина....
Цитирай

Казанлък

Мнения: 468
Мога само да се присъединя към "поздрава", написан преди  първоизточника на информацията. Не съм чак толкова пострадала от тях /Торакс/, но достатъчно за да си позволя подобно отношение.
Господ да ни пази...
Цитирай

София

Мнения: 5 204
Аз съм имала само едно съприкосновение с Торакс, но съм адски доволна. откриха двустранна пневмония на дъщеря ми, която предния ден, лекар в Мед.Академия не успя да чуе!!! Само да кажа, че пневмонията се чуваше дори след 5 дни антибиотик и от друг лекар, значи сещайте се дали не се е чувала и на прегледа в Мед.Академия... #Cussing out
Цитирай

София

Мнения: 430
Случаят далеч не е изолиран.
Свекър ми /лека му пръст на човека.  Sad/ го лекуваха по спешност от язва, а впоследствие се оказа, че е бил с инфаркт.
Касапи!
Цитирай

Gorna Orqhovica

Мнения: 1 404
За Торакс не знам,но съм работила известно време в друга частна клиника-Медива,в Люлин.Явно политиката на частните клиники е такава-пациент не се връща,дори и да не можеш да му помогнеш.Аз съм зъболекар,когато работех там,имах три месеца стаж и никакви интереси в областта на хирургията.Една нощ дойде по спешност момче на около 18 год с майка си,имаше инфраорбитален абсцес и беше наистина зле.Аз естествено не можех да му помогна,но заради абсурдната политика на клиниката ги оставих да си платят"лечението" на регистратура,после извадих от моя джоб пари да им ги върна и обясних на майката,че трябва бързо да намери хирург-стоматолог,а после даже и напуснах,а още по-после чак се прибрах и в родния град да си правя пломбички с кеф Love
Цитирай

Казанлък

Мнения: 468
За Торакс не знам,но съм работила известно време в друга частна клиника-Медива,в Люлин.Явно политиката на частните клиники е такава-пациент не се връща,дори и да не можеш да му помогнеш.Аз съм зъболекар,когато работех там,имах три месеца стаж и никакви интереси в областта на хирургията.Една нощ дойде по спешност момче на около 18 год с майка си,имаше инфраорбитален абсцес и беше наистина зле.Аз естествено не можех да му помогна,но заради абсурдната политика на клиниката ги оставих да си платят"лечението" на регистратура,после извадих от моя джоб пари да им ги върна и обясних на майката,че трябва бързо да намери хирург-стоматолог,а после даже и напуснах,а още по-после чак се прибрах и в родния град да си правя пломбички с кеф Love
Поздравявам те за доблестната постъпка! Защо ли няма по - вече лекари като теб...
Цитирай


Мнения: 1 984
милата, радвам се ,че е добре вече,аман от некадърници
Цитирай


Мнения: 5 396
Ужасна история
Тия са направо за  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Били- newsm20 newsm10
Цитирай

Gorna Orqhovica

Мнения: 1 404
Момичета,мерси за комплиментите Embarassed,но в постъпката ми(да напусна клиниката)имаше и голяма доза инстинкт за самосъхранение,защото с такава политика стъпката до съда е много малка.
Цитирай
Питам се,къде са сега всички поддръжнички на Торакс,които така запалено го хвалеха.Защо ли не вземат да дадат  мнение по въпроса.....
Цитирай


Мнения: 1 427
Питам се,къде са сега всички поддръжнички на Торакс,които така запалено го хвалеха.Защо ли не вземат да дадат  мнение по въпроса.....
И аз това се питамл
Между другото напоследък чувам все повече негативни отзиви за тези клиники.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 308
А ще поясните ли за коя клиника Торакс говорите.В София или Пловдив? Защото за пловдивската,която е предимно акушеро-гинекологична съм чувала само хубави неща?
Цитирай

София

Мнения: 467
за София
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора