Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • София
  • Мнения: 2 210
Мили мами, първо искам да кажа, че ви се възхищавам и радвам за силата, търпението, смелостта и мъдростта !  bouquet
Познавам някои от вас, а една ми е мноооого близка  Heart EyesWink  bouquet  bouquet

Имам въпросче, касаещо една от социално слабите мами , на които помагаме от ДБМ.
Марина е рускиня. Жени се за "нашенец"-класика, мутра, пари...В осмия месец я изоставя заради някаква стриптизьорка...Детето е виждал само веднъж случайно на улицата. А Алекс сега е на десет месеца, страхотен сладур. Марина е изключителен човек, от тези, на които трябва да благодариш на съдбата, че имаш възможност да помогнеш.
Сега проблема- Марина иска да се разведе, но безуспешно издирваше доскоро "мъжа си"...Майка и почина, трябваше да иде да я погребе, поради липсата на контакт с бащата не можа да замине с детето и се наложи да го остави на съседка Rolling Eyes Sad
Сега има негови телефони. Адресната му регистрация е на адреса , на който самата Марина живее под наем.
Как най-лесно и важно! с най-малко средства може да се разведе?
Общината са и казали, че може да и поемат средтсвата за отопление зимата, ако е самотен родител. Да, но как да стане?
Има ли някоя от вас познат адвокат, който ще се съгласи да работи за минимален хонорар? Държ.такса още ли е 150лв (ако е толкова- мамите от Движението ще ги съберем помежду си)? Изобщо кажете кой е най-ефектвиния начин да и помогнем да получи реалния си социален и обществен статут...Тя е абсолютно САМ РОДИТЕЛ. Няма близки тук, няма роднини...
Благодаря ви предварително!  bouquet
Познавам лично момичето и ви гарантирам, че си заслужава да и се помогне..по всякакъв начин (в тази връзка- ако някой има идея и за надомна работа..)
АКо искате още информация-пишете на ЛС..

# 1
  • Мнения: 6 317
Еми, от тук: http://www.paragraf22.com/pravo/zakoni/zakoni-d/89509.html подразбирам, че човек ако е с финансови затруднения може да получи безплатна правна помощ. Дано съм права за това! Таксите при развод не са високи по принцип,  а ако успее да го осъди той е този, който трябва да поеме таксите.
Цитирам от тук: http://www.court-gbr.com/tax.html
По молби за развод: а) при завеждане на исковата молба-10лв.; б) при решаване на делото съдът определя окончателен размер на таксата до 40 но не по-малко от 15 лв., а при допускане развод по взаимно съгласие до 15 лв.

# 2
  • Варна.....
  • Мнения: 1 702
Ще опитам да помогна, макар и дистанционно- далечко ми е софия....
1. Държавната такса, както ти е казала и Маргарита е 10лв при завеждането на молбата в съда. - т.е.  далеч под 150-те който ти цитираш.
Тя може да заведе дело, като посочи последният му известне адрес, ако това е само мястото което и тя обитава- пак тр. да го посочи, но при оформянето на призовката, служителят ще опише по данни на съседи, че съпругът не живее там и т.н. След представяне на справка от РДВР в съда, отново ще бъде призовам на този адрес, след което ще може да се призове чрез публикация в държавен вестник. Ако и гтогава не се яви, ще мелоу бъде назначен служебен защитник, и делото ще тръгне. За да го лиши от родителски права обаче, първо трябва да е минало дрото за развод и едва тогава да се задвижи следващата процедура.

# 3
  • Мнения: 624
И аз бих и помогнала ,София наистина ми е далечко .
В случая  tais и е обяснила мн. добре.
Боя се ,че тая мама  не отговоря на закона за правната помощ ,за да поиска такава ,трябва да отговаря на изискването за  получаване на месечна социална помощ.
Пусни запитването си в lex  или dir-клуб право ,може някой от София да се отзове.

# 4
  • Мнения: 5 784
Не съм адвокат, но ще се опитам да обясня какво може да се направи. Таксите вече са ги написали момичетата. Трябва да си намери адвокат, който да й внесе исковата молба. Ако лицето /съпругът/ е с неизвестен адрес /т.е тя не знае къде живее, въпреки че последната му адресна регистрация е на нейния адрес/ съдията трябва да изпрати призовка, която да бъде подписана от някой съсед, че  лицето не живее на този адрес. След това, адвокатът трябва да поиска да го призоват на делото чрез Държавен вестник. Там се дължи още една такса /ако не се лъжа беше 70 лв/. След като излезе обявлението в ДВ, с копие на броя или самия брой на вестника - на следващото съдебно заседание, ако той не се е явил, води един свидетел, който да каже, че не живеят заедно и т.н. Още на същото заседание съдията може да се произнесе за прекратяване на брака. Поне такава беше процедурата до скоро. Може и да са я променили, дано се включат и други мами да кажат. Надявам се, че съм помогнала малко. Ако трябва добър адвокат, Еми, пиши ми на лични, за да дам координати на човек, който върши работа. Успех на мама Марина искам да пожелая.

# 5
  • София
  • Мнения: 2 210
Благодаря ви момичета  bouquet
Ще задействаме нещата, само да намерим и адвокат, който няма да иска много голям хонорар Sad
Алекс, ще ти пиша.. Wink

# 6
  • Мнения: 2 597
Благодаря ви момичета  bouquet
Ще задействаме нещата, само да намерим и адвокат, който няма да иска много голям хонорар Sad
Алекс, ще ти пиша.. Wink

Еми тя Марина не ти е казала аз говорих с мъжа на Ивет тогава на срещата и днес имат среща, разказах му какво е положението и той ми каза че се плаща някаква такса от 10лв. и днес ще и обесни къде да отиде и какво да направи, тя ми каза че като се върне от срещата ще ми пише какво е станало, извинявай че не ти казах ти нали си тръгна по рано а ние после говорихме с него, вчера и оредиха срещата, като ми пише ще ти кажа какво е направила

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт