Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
75-89 от 740 отговора
Браво на вас. АЗ утре ще запретна ръкави Smile
Мими, твоя не е ли леко прегорен? Питам да го препичам ли така? Да не стане сух? Или така трябва?

..............................................

Прегоря, но не знам защо  newsm78
Беше си завит с хартия за печене,и отгоре капак на тенджера, щото такваз кутия н'емам Confused
Но стана така. Като ще го украсявам ще изрежа малко и ще оправя положението. Никой нема да разбере, освен вие.

Само моля кажете какво да отговоря на мъж ми "Сега зашо трябва това чудо да седи до Коледа? Защо се полива с алкохол? По хубав ли става?"
Е те не знам какво да му отговарям. Изял ми е главата  Mr. Green Mr. Green
Цитирай


Mimito и моя прегоря,но аз имам проблем с фурната Confused мострата ми и тя прегоря ,но беше изядена и оценена по достойнство само с едно поливане , а представям си за 30 дена какво чудо ще стане  Smile

кажи на мъжа си,че такъв му е модела на кекса - отлежал,като отлежало уиски,вино и т.н. Wink
Цитирай


Въпрос към Джема.

Реших се. ще слагам фондант отгоре. Утре ще мятам кекса у фурнЕто.
Питам аз. Виждала съм някои фонданти ( така ли се пише неНам newsm78) да лъщят. Как става номера? С какво се мажат отгоре? Виждала съм и матови, но някои лъщят страшно. Ей сега гледах една тема ( за фонантите)и едно момиче имаше торта с две обувки, ама много лъщят. Като лакирани бяха. хммм ама съм проста а? Защо не питах момичето направо? Е, сега като с е хабих да пиша, ще го пусна. Може да помогне и на други "пишман" кулинарки като мен.

Да бе няма ли набухвател тая рецепта?
Цитирай


Тя самата е обяснила в темата, че е мазала фигурките с глюкоза, за да лъщят  Very Happy.

Да, всичко е фонадн, а обувките "лакирах" с малко глюкоза и вода.
Цитирай


Тя самата е обяснила в темата, че е мазала фигурките с глюкоза, за да лъщят  Very Happy.

Да, всичко е фонадн, а обувките "лакирах" с малко глюкоза и вода.
Признавам, че нямах време да чета цялата тема.  Embarassed
Мерси мила.
Цитирай


Въпрос към Джема.



Да бе няма ли набухвател тая рецепта?


Има - един бакпулвер изтървала си го между редовете Peace
Цитирай


БЪрзо питане към Джема или друга компетентна мама.

Моя ви, тенджерата ми е 3л. Ако сложа всичко наведнъж, ще прелее сериозно. Деана-З сега го пече и каза, че нейната тенджера е от 5л. и се е надул до ръба почти.
Питането ми е следното:
Ще разделя кекса на 2. Щ има ли проблем, ако забъркам всичко сега и изпека един кекс ( нямам друг такъв съд) и след 3-4ч. изпека другата забъркана смес? Ще стане ли нещо? Или за по-сигурно да разделя плодовете и да забъркам 1/2 от рецептата и после другата половина, за да не рискувам?
Моля бързо отговорете Моооооооляяяяяяяяяяяя, че след малко почвам.
Цитирай


хахха нещо весело.
Коледна клетва.
"Да ти спре тока за 2ч. докато печеш коледния кекс" хаххахах
Спирал мие  така тока, когато месех нещо по рецепта и притичвах до монитора да гледам подробности.
А и принтера му изсъхнал картрича Sad
Цитирай


Направих го  Very Happy изглежда фантастично, но утре ще правя още една доза, защото сме голяма рода и няма да стигне все пак сме към 20 човека. Имам и аз въпрос - на колко дена се полива с ром, на 2 на 3, 5?
Цитирай


Полива се на 3 дена и 2ч. и 13 минути ТОЧНО. Иначе си обречена на неуспех.
Абе стига бе. Поливаш на 3-4 дена и тва е. Тка мисля  аз.
Цитирай


Мамице, и аз нямах толкова голям съд и затова пекох в два по-малки едновременно.
Предполагам тенджерката ти не е чак толкова широка, ще станат две тенджерри във фурната, едновременно се опичат идеално, виж снимките ми малко по-назад в темата .
Цитирай


и аз пеках 2 едновременно
Цитирай


Да,а ма нали казах,ч е нямам друга такава. Всички други или са много големи или са с пластмасови дръжки, които не се махат. Трябва на 2 пъти.
Цитирай


Не, не рискувай да оставяш половината смес - от плодовете ще започне ферментация, по- добре направи половин доза и после пак половин, но я зябъркай в деня, а самите плодове може да държиш х хладилник 3-4- дни залети с рома.
Само ако ще правиш 1/2 доза, внимавай да не не е в широк съд, трябва да е тесен и висок. Иначе се получава нисък кекс и съхне по- бързо.

На въпроса за поливането с ром- до сега съм поливала 2 пъти, последно преди 10 дена, отварях го- мек си е , супер се запазва в метална кутия.
Цитирай


Не, не рискувай да оставяш половината смес - от плодовете ще започне ферментация, по- добре направи половин доза и после пак половин, но я зябъркай в деня, а самите плодове може да държиш х хладилник 3-4- дни залети с рома.
Само ако ще правиш 1/2 доза, внимавай да не не е в широк съд, трябва да е тесен и висок. Иначе се получава нисък кекс и съхне по- бързо.

На въпроса за поливането с ром- до сега съм поливала 2 пъти, последно преди 10 дена, отварях го- мек си е , супер се запазва в метална кутия.

Ау, а моят кекс е широк и не много висок.Нямах и аз като мамица подходящ съд.... Тюх да ми се невиди.. Явно ще го хапнем преди коледа.Как да позная кога почва да съхне? Щот знам само един начин - опитване на вкус  Mr. Green Mr. Green
Цитирай


75-89 от 740 отговора