Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 30 окт. 2006, 16:40 ч.

Как да не ми става кашата на бучки?

  • 1 311
  • 13
  •   1
Отговори
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
Пробвах със студена, с хладка, с гореща, с вряща вода, бъркам като луда, сипвам по малко, сипвам цялата вода... и винаги става на буци, не мога да я направя гладка  Crossing Arms

# 1
  • Мнения: 17 919
за каква каша става дума?
за каша-сос бешамел ли?
аз правя така-запържвам брашното в мазнината-олио или масло,за около 1-2 минути,след което наливам по малко от течността(мляко,вода,бульон),като наливам по около 1 чаша студена течност,бъркам докато се посгъсти,наливам пак студена течност,пак бъркам докато се посгъсти,и така до изчерпване на течността Grinning,следва яко бъркане  докато не спреш котлона
става безпогрешно! Peace
някъде четох,че трябва на горещо масло с брашно да сипваш студена течност,или обратното-за да няма бучки

# 2
  • София
  • Мнения: 4 264
И да бъркаш с тел!

# 3
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 625
Ето в тази тема има много съвети: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=105415.msg1873527;topicseen#msg1873527 Peace

# 4
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 295


 Peace


Когато бъркам с тел никога не ми става на бучки

# 5
  • София
  • Мнения: 7 235
Четох някъде из форума,че ако се ползват тези уредчета за фрапе резултата е много добър Grinning.

# 6
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
Не мога да бъркам с тел в тефлоновите съдове   33uu

Мерси за съветите и за линка, пак ще се пробвам  Crazy

# 7
  • Sofia
  • Мнения: 3 758
С пасатор никога няма да ти е на бучки!  Grinning

# 8
  • Мнения: 5 338
Блонди, тогава решението на проблема ти е или да смениш тигана или да смениш телта с такава която е за тефлонов тиган.Виждала съм такива тук в Бг предполагам че при вас също ще ги има.

# 9
  • Мнения: 974
С пасатор никога няма да ти е на бучки!  Grinning

 newsm10

# 10
  • Мнения: 17 919
аз бъркам с дървена лъжица Wink

# 11
  • Мнения: 1 909
Аз съм, като теб.
За това, като ми се налага: препичам брашното. После отделно го смесвам с другите течни съставки, бъркам с миксер. връщам на огъня да се сгъсти бъркайки на осморки с дървена лъжица (и на мен всичко ми е тефалено).

Така става (поне при мен) винаги. И пиле фрикасе, и сосове, и ...

# 12
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 301
С пасатор никога няма да ти е на бучки!  Grinning
Ахам!

# 13
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
Ей, Карен, мерси, така ще е супер лесно, мислех, че ще се втечни и не съм опитвала.

  bouquet

Още едно питане - има ли пропорция мазнина:брашно:течност? Аз винаги на око и все не уцелвам...

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт