Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Белгия/София

Мнения: 27 528
Пробвах със студена, с хладка, с гореща, с вряща вода, бъркам като луда, сипвам по малко, сипвам цялата вода... и винаги става на буци, не мога да я направя гладка  Crossing Arms
Цитирай


Мнения: 13 173
за каква каша става дума?
за каша-сос бешамел ли?
аз правя така-запържвам брашното в мазнината-олио или масло,за около 1-2 минути,след което наливам по малко от течността(мляко,вода,бульон),като наливам по около 1 чаша студена течност,бъркам докато се посгъсти,наливам пак студена течност,пак бъркам докато се посгъсти,и така до изчерпване на течността Very Happy,следва яко бъркане  докато не спреш котлона
става безпогрешно! Peace
някъде четох,че трябва на горещо масло с брашно да сипваш студена течност,или обратното-за да няма бучки
Цитирай

София

Мнения: 4 257
И да бъркаш с тел!
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Ето в тази тема има много съвети: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=105415.msg1873527;topicseen#msg1873527 Peace
Цитирай

на кой му пука, майна

Мнения: 5 265


 Peace


Когато бъркам с тел никога не ми става на бучки
Цитирай

София

Мнения: 6 957
Четох някъде из форума,че ако се ползват тези уредчета за фрапе резултата е много добър Very Happy.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Не мога да бъркам с тел в тефлоновите съдове   33uu

Мерси за съветите и за линка, пак ще се пробвам  Crazy
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 654
С пасатор никога няма да ти е на бучки!  Very Happy
Цитирай


Мнения: 4 751
Блонди, тогава решението на проблема ти е или да смениш тигана или да смениш телта с такава която е за тефлонов тиган.Виждала съм такива тук в Бг предполагам че при вас също ще ги има.
Цитирай


Мнения: 973
С пасатор никога няма да ти е на бучки!  Very Happy

 newsm10
Цитирай


Мнения: 13 173
аз бъркам с дървена лъжица Wink
Цитирай


Мнения: 1 909
Аз съм, като теб.
За това, като ми се налага: препичам брашното. После отделно го смесвам с другите течни съставки, бъркам с миксер. връщам на огъня да се сгъсти бъркайки на осморки с дървена лъжица (и на мен всичко ми е тефалено).

Така става (поне при мен) винаги. И пиле фрикасе, и сосове, и ...
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
С пасатор никога няма да ти е на бучки!  Very Happy
Ахам!
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Ей, Карен, мерси, така ще е супер лесно, мислех, че ще се втечни и не съм опитвала.

  bouquet

Още едно питане - има ли пропорция мазнина:брашно:течност? Аз винаги на око и все не уцелвам...
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.