Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора

Пловдив

Мнения: 4 069
Никога не съм готвила карфиол, но вчера ми донесоха от село и сега се чудя какво да го правя. Та какво освен паниран карфиол мога да направя? И да е вкусно, че иначе мъжо ще ме хвърли през терасата. Laughing
Цитирай

София

Мнения: 1 741
Здрасти, ако сте отворени на малко по странни рецепти ето ти едн побългарена рецепта за немски Ауфлауф с карфиол
коли4етсвата са ми на око, правя го в иена ,голям на микровълновата пе4ка за 30/40 минути

1 кг картофи белени и нарязани на куб4ета, средни, не като за мусака а по големи
1 малка глава карфиол,измит разкъсан на малките розички и леко попарен в подсолена вода
около 500 грама пилешко филе, нарязано на куб4ета, най добре прясно, става и с кайма, въпрос на избор
аз слагам и лук на филийки
Вси4ко се слага в ийената, и се залива със следния сос

2 яйца
500 мл прясно мляко
сол
4ерен пипер
малко 4есън нарязан
200 ml te4na smetana

Заливаш и бум във микровелето, ако те4ността не покрива поне 2/3 добави още мляко и сметана
Може после отгоре да сложиш настърган или на филийки кашкавал и още малко да остане
Може и на фурната
Гутен Апетит  bouquet
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Супа -  супа от карнабит(карфиол)  - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=137255.msg2602890;topicseen#msg2602890

Салата - Безкрайно бърза и полезна салата от карфиол - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=132998.msg2504635#msg2504635

Ядене - Карфиол със синьо сирене - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=106353.msg2412011;topicseen#msg2412011
Цитирай


Мнения: 13 194
аз правя салатка от зеле,карфиол,моркови-супер е!сгорвен пък не ми е по вкуса Confused
Цитирай

в шоки-land

Мнения: 3 760
паниран, става супер  Peace
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 109
Ренци, аз бланширам карфиола за малко по- дълго време от обичйното за бланширане...да се поомекне.. ама малко, като колко точно е въпрос на вкус, изваждам и отцеждам. После разтопявам масло ама доста( зависи и карфиола колко е) и сипвам в него галета и тя доста да се позапържи/по скоро да поеме маслото, но да е леко течно  и с това заливам карфиола и  Crazy...много ни е любимо, пробвай .........и поздрави ! Hug Love
Цитирай

Варна

Мнения: 446
От карфиола правя крем-супа. Сварявам го и го пасирам, като отсипвам част от бульона /иначе става много остър вкуса/, разреждам с прясно мляко. Вътре слагам масло, чер пипер и малко индийско орехче, по желание магданоз на ситно, крутончета и е ОК.
Правя и карфиол на фурна. Бланширам за кратко, както е накъсан на розички /по-едри/. Нареждам в тава, леко намазана, отгоре заливам със сос бешамел и настъргвам кашкавал. Може и сирене вътре да натрошиш. Запичам. В къщи го обичат обаче шарено - на редици карфиолени розички, от броколи, и едри моркови на търкалета нарязани с къдравия нож.
Цитирай

София

Мнения: 1 741
От карфиола правя крем-супа. Сварявам го и го пасирам, като отсипвам част от бульона /иначе става много остър вкуса/, разреждам с прясно мляко. Вътре слагам масло, чер пипер и малко индийско орехче, по желание магданоз на ситно, крутончета и е ОК.
Правя и карфиол на фурна. Бланширам за кратко, както е накъсан на розички /по-едри/. Нареждам в тава, леко намазана, отгоре заливам със сос бешамел и настъргвам кашкавал. Може и сирене вътре да натрошиш. Запичам. В къщи го обичат обаче шарено - на редици карфиолени розички, от броколи, и едри моркови на търкалета нарязани с къдравия нож.
МММММММММММММ,това ще опитам гаранция Peace
Цитирай

ново

Мнения: 1 058
паниран, става супер  Peace

Наистина става супер  chef Когато за пръв път опитах паниран карфиол, си мислех, че ям панирани гъби hahaha
Цитирай


Мнения: 2 381
Ето една рецепта, която си копирах преди време от форума:

Карфиол с кайма

1 малка глава карфиол
1п кайма (400гр)
1ч.ч домати за готвене
1гл лук
2-3скилидки чесън
сол,чер пипер
кашкавал

Карфиолът се накъсва на розички и се вари в подсолена вода до омекване.Каймата се запържва с лука и чесъна,добавят се подправките и доматите и се оставя да поври няколко минути.Изсипва се в тавичка,отгоре се нареждат розичките карфиол,обилно се посипва с настърган кашкавал и се запича във фурната до златиста коричка.


Цитирай


Мнения: 6 026
Много мразя готвен карфиол......яжте го на салата, суров
Цитирай

София

Мнения: 2 700
Ние на моменти сме от мързеливите - пържен във фритюрник карфьол /без панировка, само измит и накъсан на розички/.
Цитирай


Мнения: 5 632
Сварява се средна глава карфиол за кратко / да не се развари / в подсолена вода и малко прясно мляко; отцежда се и се слага в купа. Залива се със сос от:
1кут майонеза; 1/2 коф. кисело мляко;2-3 скилидки чесън; 1ч.л. майоран; 1с.л. горчица; сол; черен пипер; лимон.
Всичко това разбивам в чопъра. Заливам и поръсвам с нарязан магданоз.
Цитирай

София

Мнения: 1 946
Аз правя следната супа от карфиол.В леко подсолена вода сварявам карфиола.който е на розички надробен. Пасирам го.След това доливам пресно мляко,и малко грис (разереден предварително с водичка).Накрая една бучка масълце.Рецептата я знам от моята първа учителка.Беше я казала на баба ми.
Цитирай

Левият бряг на Арда

Мнения: 157
ИЗобщо не си играя да варя или бланширам. Very Happy Късам на розички карфиола и пържа в повечко олио. Става хрупкав и много вкусен. Laughing
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора