Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 31 окт. 2006, 17:23 ч.
  • Преглеждания  9 307  Мнения  13  Онлайн  1
Отговори
  • гр. Русе
  • Мнения: 497
Момичета помагайте  Praynig
Знаете ли в каква марината се държат свинските бъбреци, за да не миришат?

Реклама
# 1
  • Мнения: 502
Аз ги разцепвам на две по дължина и ги слагам в оцет /15-30 минути/,после ги измивам и приготвям.

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 376
А какво правиш с тях или по точно как ги приготвяш ???

# 3
  • Мнения: 502
Може да се изпържат с подправки по вкус,лук. А може да  се прибави и доматена консерва- пак става вкусно.

# 4
  • гр. Русе
  • Мнения: 497
Добре де rori   преди да ги изпържиш не ги ли киснеш в нещо? Питам защото бъбреците имат един особен вкус и мирис, а съм чувала че престояват една нощ в нещо, но какво? newsm78

# 5
  • Мнения: 5 355
Добре де rori   преди да ги изпържиш не ги ли киснеш в нещо? Питам защото бъбреците имат един особен вкус и мирис, а съм чувала че престояват една нощ в нещо, но какво? newsm78

миришат да, нали през тях минава ур....та (с извинение).
Изкисват се за поне 6-8 часа в някакви комбинации в които задължително има оцет, сода за хляб, нарязан лук, прясно мляко, много подправки и сол. Но първо се сцепват на 2 по дължината - да се отвори вътрешността. Ако искаш - направи смес от горните продукти и изкисни на 2 пъти - първо 3 часа, изхвърляш, измиваш и  пак 3 часа в остатъка.

# 6
  • гр. Русе
  • Мнения: 497
Мерси pep-4o   Hug
а как ги пържите, в смисъл слагате ли им брашно или само така без нищо? newsm78

# 7
  • Мнения: 974
А след като ги изкиснеш както pep-4o те е посъветвала ....ги поизпържи, отделно си свари макарони и направи един хубав доматен сос, както го обичате (аз правя с пасирани печени чушки и печен чесън) и .....в дълбока купа слагаш макароните, отгоре бъбреците и заливаш със соса
Става много вкусно   bouquet

# 8
  • Мнения: 974

а как ги пържите, в смисъл слагате ли им брашно или само така без нищо? newsm78

Аз не слагам брашно, но е хубаво бъбреците да са ти подсушени, за да не пръска при пърженето.
Процедира се по същият начин както при дробчета...не пречи да сложиш и брашно при пърженето....и не ги соли. Подправят се след като са готови Hug

# 9
  • гр. Русе
  • Мнения: 497
Благодаря anim  Hug Hug Hug
май те ще са на дневен ред в петък, тъй като днес ще ги сложа да се киснат   chef

# 10
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 865
Евгения, отговорих ти и в другата тема. Оцет и къри му е майката Peace Знам го от главният готвач на един ресторант bowuu

# 11
  • гр. Русе
  • Мнения: 497
Евгения, отговорих ти и в другата тема. Оцет и къри му е майката Peace Знам го от главният готвач на един ресторант bowuu
Видях благодаря ти!  Hug
Ще пробвам така. Ние в нас си умиране за карантия  chef

# 12
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 865
 Peace

# 13
  • на 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 392
ОБЕЗАТЕЛНО,като ги разрежеш на 2 по дължина,махни белите ципи.Това ВИНАГИго правя,понеже точно те свиват бъбречето.След това ги нарежи на хапчици и ги сложи за час-два във вода с оцет на око.След което ги пържиш.ГАРАНТИРАМ ти,че никаква миризма като се ядат нямат.Естествено когато се пържат има миризма,но не и като се ядат.Аз щом моят мъж го излъгах,че това е дроб и той се хвана......прави си извода. hahaha
Иначе когато пържа гледам той да не е в нас,че за нищо на света не би ял ,ако му замирише Peace
А аз просто ги обожавам Heart Eyes

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт