Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 31 окт. 2006, 14:14 ч.

Хормони на 20-ти ден?

  • 687
  • 7
  •   1
Отговори
  • Мнения: 883
Здравейте, момичета! Току що си взех изследванията на хормоните. Лекарката не ми внесе голяма яснота. Каза, че два не са добри, и че говорело за поликистоза, както се съмнявала. Някаква разлика била над единица, а трябвало да е по-малко.Ще се опитам да ги напиша...
                                                          Референтни стойности
FSH                   5.30 mlU/ml                Ф. 3,5 - 12,5:     Ов.  4,7 - 21,5:      Лут.   1,7 - 7,7
LH                   16.39 mlU/ml                Ф. 2.4 - 12.6:     Ов. 14.0 - 95.6:     Лут.  1.0 - 11.4
Тестостерон     3,0   nmol/L                  м.9,9 - 27,8:      ж.0,22 - 2,90
Пролактин     298,2  mklU/ml                м86 - 390:         ж.72 - 511
4-андростендион  3,086 ng/ml            0.4 - 3.40
DHEA-S            5.38  mkmol/l                 2.68 - 11.0

Изследванията са правени на 20 ден. Като Овулацията ми е била или на 20 или на 21 ден.
Ще ми помогнете ли с малко повече разяснения! След като ми спре ще правя и изследване за инсулинова резистентност.

Последна редакция: вт, 31 окт 2006, 18:19 от Tаня

# 1
  • Мнения: 319
Здравейте, момичета! Току що си взех изследванията на хормоните. Лекарката не ми внесе голяма яснота. Каза, че два не са добри, и че говорело за поликистоза, както се съмнявала. Някаква разлика била над единица, а трябвало да е по-малко.Ще се опитам да ги напиша...
                                                          Референтни стойности
FSH                   5.30 mlU/ml                Ф. 3,5 - 12,5:     Ов.  4,7 - 21,5:      Лут.   1,7 - 7,7
LH                   16.39 mlU/ml                Ф. 2.4 - 12.6:     Ов. 14.0 - 95.6:     Лут.  1.0 - 11.4
Тестостерон     3,0   nmol/L                  м.9,9 - 27,8:      ж.0,22 - 2,90
Пролактин     298,2  mklU/ml                м86 - 390:         ж.72 - 511
4-андростендион  3,086 ng/ml            0.4 - 3.40
DHEA-S            5.38  mkmol/l                 2.68 - 11.0

Изследванията са правени на 20 ден. Като Овулацията ми е била или на 20 или на 21 ден.
Ще ми помогнете ли с малко повече разяснения! След като ми спре ще правя и изследване за инсулинова резистентност.

Защо на 20-ти ден са изследвани тези хормони? Особено първите 2.
Изследват се на 3-5 ден от МЦ.

# 2
  • Мнения: 883
Mari_Pz, не мога да ти отговоря на въпроса "Защо на 20 ден. Моята ендокриноложка много пътува и така се случи, че на 3-5 ден нямаше часове и май имаше малко несериозно отношение към мен... (Не ми се иска да си го мисля, но не го изключвам) А като я попитах ЗАЩО? тя ми каза, че нямало значение и че си имало реф. ст-ти за всеки период.  newsm78 Затова не мога да се ориентирам и аз и се чудя дали съм била във Ф., Ов. или Лут. фаза?

# 3
  • София
  • Мнения: 24 803
Здравейте, момичета! Току що си взех изследванията на хормоните. Лекарката не ми внесе голяма яснота. Каза, че два не са добри, и че говорело за поликистоза, както се съмнявала. Някаква разлика била над единица, а трябвало да е по-малко.Ще се опитам да ги напиша...
                                                          Референтни стойности
FSH                   5.30 mlU/ml                Ф. 3,5 - 12,5:     Ов.  4,7 - 21,5:      Лут.   1,7 - 7,7
LH                   16.39 mlU/ml                Ф. 2.4 - 12.6:     Ов. 14.0 - 95.6:     Лут.  1.0 - 11.4
Тестостерон     3,0   nmol/L                  м.9,9 - 27,8:      ж.0,22 - 2,90
Пролактин     298,2  mklU/ml                м86 - 390:         ж.72 - 511
4-андростендион  3,086 ng/ml            0.4 - 3.40
DHEA-S            5.38  mkmol/l                 2.68 - 11.0

Изследванията са правени на 20 ден. Като Овулацията ми е била или на 20 или на 21 ден.
Ще ми помогнете ли с малко повече разяснения! След като ми спре ще правя и изследване за инсулинова резистентност.
За да се разбере дали има ПК трябва изследването да се направи в началото на МЦ / на 3 ден/
ЛХ има пик преди О. и е логично да е по-висок след нея.
Тестостерона ти е висок и малко андростендиона /макар и в граници/, но пък те по-принцип са си по-високи през третата фаза на МЦ. Така,че колко са в действителност не се знае.
Според мен лекарката ти е претупала това изследване. На твое место бих я сменила.
За да се разбере дали има ПК се изследват:ЛХ,ФСХ и Е2 на 3 ден от МЦ + тестостерон и  андростендион

# 4
  • Самоков
  • Мнения: 472
Момичета аз когато си правих изследване на един хормон и попитах защо ми го взимат без да се съобразяват с МЦ, ми отговориха, че те знаели какви трябва да са границите във всеки един момент от МЦ и можели да преценят  newsm78

# 5
  • Мнения: 4 546
а аз въобще не мога да разбера за каква ги дават тия реф.граници като не са верни  Close Crossing Arms  реф. граници разбирам като ти влиза резултатът в тях това да означава, че всичко е ОК. а то въобще не е така  Close

# 6
  • Мнения: 7 718
Двайсетият ден означава лутеална фаза, така че ЛХ ти е висок. Тестотеронът също, но е малко и не е толкова от значение.
Направи си само ФСХ и ЛХ 3-5 ден от началото на цикъла.

# 7
  • Мнения: 883
denis_d, и аз си мисля, че претупа нещата. Но възможно ли е да нямам ПКЯ? И дали би ми навредило ако пия СИОФОР, както настоява тя?(Всъщност вие няма откъде да знаете) Но моята идея беше да си взема изследванията и да отида при гинеколог в Плевен, а сега с тия странни дати и начина, по който са правени изследванията... не знам дали ще ме приеме на сериозно. Най-малкото няма да приеме резултатите. Но май трябва да повторя изследванията.
Lali, цикълът ми беше 32 дни. Овулацията тъкмо ми беше минала.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт