Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 1 ноем. 2006, 00:01 ч.

Съжалявам, ако ще ви шашна

 • 1 901
 • 13
 •   1
Отговори
 • Dania
 • Мнения: 2 757
Но самата аз бях шашната. Много от нещата за мен не бяха нови, но частта с ваксините ме  #Crazy

Ефикасни ли са действително ваксините, така както ни е внушавано десетилетия наред, или това е някакъв мит?

Няколко изречения едва ли ще бъдат достатъчни, за да отговоря изчерпателно на този важен въпрос, но все пак ще се опитам да направя известни разяснения. Един от най-големите и същевременно пуснал най-дълбоки корени митове, т.е. заблуди, е този за предпазния характер на масовите ваксинации. Сигурен съм, че за много хора ще прозвучи шокиращо това, което ще споделя, но нека знаят, че в книгата цитирам известни учени и лекари от цял свят, които дават съвсем различна представа от тази, която е втълпявана на обществото от десетилетия и може би си струва най-малкото да се замисли човек. Има различни прийоми, които се използват, за да се представят масовите ваксинации като главна причина за ликвидирането или значителното намаляване на определени инфекциозни болести. Каква е истината обаче? Според Британската асоциация за напредък в науката честотата на детските болести е намаляла с около 90% за периода 1850-1940 г., като това се свързва с подобрените условия на живот и хигиена още преди навлизането на масовите имунизационни кампании за съответните болести. Подобни публикации има в различни научни издания. СЗО признава, че в страните от третия свят честотата на заболелите и смъртността нямат пряка връзка с провежданите ваксинации, а с хигиената и храненето.

Всички епидемии, които са възниквали след въвеждането на различните ваксини са били у 50 до 100% имунизирани деца и възрастни. Най-големи епидемии с най-висока смъртност са избухвали след години ваксинационни кампании и то най-вече у ваксинирани неколкократно хора! В Германия например, която е била най-ваксинираната страна през XIX в., след няколко десетилетия усърдни имунизации избухва най-мощната и смъртоносна епидемия от едра шарка (вариола), която само в една провинция взема повече от 120 000 жертви! Подобно нещо се случва и в Англия, след близо 70 години ваксиниране, след което масово настъпва отлив от тази практика. В началото на ХХ в. Филипините преживяват най-тежката епидемия от едра шарка след въвеждането на масовите имунизации като смъртността се увеличила 4 пъти! Най-интересното е обаче, че сред “имунизираните” американските войници, които били там, смъртността от болестта била 3 пъти по-висока отколкото сред неваксинираното филипинско население. В САЩ 1 година след въвеждането на ваксината на Салк за полиомиелит (детски паралич) заболеваемостта нараства в различни щати от 2 до 6 пъти, след което лекари и родители масово отказват да ваксинират децата си! През 1959 г. в Масачузетс почти 80% от всички заболели от полиомиелит са били с направени преди това 3 имунизации! Самият д-р Салк признава през 70-те години, че почти всички случаи на полиомиелит в САЩ след 1960 г. се дължат на ваксината. През 1989 г. в Оман избухва най-голямата до този момент епидемия от детски паралич 6 месеца след имунизационна кампания, като 98% от всички разболели се са били ваксинирани! Никой не даде информация колко случаи на менингит и парализи имаше миналата година след извънредната полиомиелитна ваксинационна хистерия и се подмина тихомълком факта, че няколкото деца, при които се беше проявило заболяването, бяха от социално слаби семейства, живеещи при лоши санитарно-хигиенни условия.

Три са основните начини за предпазване на организма: 1.) добра хигиена, 2.) здравословен начин на живот като цяло и закаляване на организма, и 3.) използване на естествени лечебни и профилактични методи с доказан ефект, какъвто е например хомеопатията. Едно от основните условия да сме здрави е живот без лишения. Но в света в момента към 3 млрд. хора живеят с по-малко от 2 долара на ден, а половината от тях – с по-малко и от 1 долар; около 1,2 млрд. нямат достъп до чиста питейна вода. Само в Бразилия около 400 000 деца на година умират от глад, докато в същото време страната е един от най-големите износители на храни. Да вкарваш ваксина в организма на едно недохранено дете с отслабена имунна система, означава още повече да потиснеш организма му и дори да предизвикаш смъртта му. В книгата съм цитирал д-р Калокеринос, който дава пример с една имунизационна кампания сред австралийските аборигени, довела до невероятните 50% смъртност сред децата! Ако се грижиш за хората то тогава им осигури условия да живеят нормално. Вместо да се подобряват условията на живот обаче, предлага се най-неподходящото, но най-доходоносно за фармацевтичните компании решение – ваксините. Около 45% от фондовете на УНИЦЕФ отиват за ваксини, а само 17% - за подобряване на условията на живот. Повечето хора дори не могат да си представят за каква гнусна манипулация става въпрос.

Трябва да се знае, че: 1.) Ваксините не създават траен имунитет, така както прекараното заболяване. Затова се правят и по 2 или 3 реимунизации, но и на това не може да се разчита. 2.) Детските болести зачестиха в късна възраст, когато протичат обикновено тежко. 3.) Ваксинирането променя имунния статус на целия организъм и го прави по-податлив на други инфекции. 4.) Чрез ваксините се вкарват в организма на детето силно токсични вещества като живачни съединения и алуминиеви соли, както и чужд генетичен материал. 5.) Неваксинираните популации като цяло са много по-здрави и там азоблявания като астма, алергии, рак са почти непознати.

Хората са манипулирани чрез страх, като медицинската индустрия е създала мита за страшните детски болести, за да може да ви предложи своето решение – ваксините. Тази коварна методология съм я описал в книгата. Хората са манипулирани и чрез представяне на фалшиви положителни дании и укриване на отрицателни, дискредитиране на учени, които са срещу порочността на системата и нарочно поддържаните заблуди. Детските болести морбили, рубеола, паротит, варицела са полезни защото те допринасят за развитието на имунната система, докато ваксинациите нарушават естествените етапи в развититето на този процес. Голяма част от днешните сериозни заболявания са резултат от безконтролната употреба на синтетични медикаменти и ваксини, които потискат, а не лекуват и освен това сами по себе си увреждат! Дори и да приемем, че ваксинациите са допринесли в някаква малка степен за намаляването или изчезването на някои болести, защо се пропуска да се каже за сметка на какво е станало това?! След въвеждането на различните ваксини започва бум от болестни състояния, които са били почти непознати ими много редки до преди 40-50 години – различни автоимунни заболявания, аутизъм, хиперактивност, юношески диабет и други

Абсурдно е да се мисли, че с ваксини могат да се унищожат инфекциозните болести на Земята. Първо защото микроорганизмите много лесно мутират, и то в още по-вирулентни щамове. Това става дори по-лесно след ваксиниране. Второ – защото най-сигурният начин за предпазване е повишаване на имунната защита по естествени начини, а ако някой се разболее – лечението да с извършва с методи, които са се доказали. Още през ХIX в. хомеопатията е предложила безопасна ефикасна алтернатива на ваксинациите и е била успешно прилагана при различни инфекциозни заболявания по време на епидемии и като профилактично, и като лечебно средство. Става въпрос и за едра шарка, и за полиомиелит, и за дифтерия. Хомеопатичната литература изобилства от примери.

Безвредни ли са ваксините?

Нека да дам някои факти и да оставя читателите сами да преценят. Официално в САЩ се докладват средно годишно между 11 000 и 12 000 случая на странични ефекти от ваксини, от които около 1% смъртни случаи, а 15% - сериозни проблеми. Същевременно се признава, че само около 10% от пострадалите се съобщават официално! Много лекари въобще не дават сведения за пострадали от ваксини, защото така са научени в университетите. У нас положението е още по-трагично – това е просто забранена тема – една от “свещените крави” на медицината, които не трябва да се докосват. За периода 1991-1992 г. в САЩ са регистрирани 31 666 случая на странични реакции след ваксинации, включително 706 със смъртен изход. Никой не ви казва, че броят на починалите от имунизациите е почти 10 пъти по-висок от броя на починалите от заболяванията, за които се слагат съответните ваксини. Програмата за компенсиране на щетите от ваксинации в САЩ за 13 години е изплатила повече от 1,3 млрд. долара на пострадали. В много европейски страни и в Япония има от няколко десетилетия програми и закони за обезщетяване на деца и възрастни, увредени от ваксини, а у нас едва ли някой беше чувал за подобно нещо преди да изнеса тази информация. Още с въвеждането на ваксината срещу едра шарка преди 2 века са забелязали много тежки странични ефекти и смъртни случаи и е било въведено понятието “ваксиноза” за обозначаване на хроничното заболяване, което се развива след ваксиниране.

От няколко месеца у нас се водят интензивни имунизационни кампании във връзка с хепатит В. Затова нека ви кажа нещо за ваксината за хепатит В. Нейното поставяне на бебета и малки деца не е оправдано от никаква научна гледна точка. Това е заболяване типично за наркомани, хомосексуалисти, хора на които се прави кръвопреливане, като повишен риск има и за медицинския персонал, който работи с тези групи хора. В САЩ случаите на хепатит В сред 38 млн. деца под 10 години са средно само 191 на година, като повече от половината от тях са с азиатски произход! Честотата на това заболяване сред хората от жълтата раса е по-голям отколкото при хората от другите раси. За периода 1990-1998 г. са официално докладвани 24 775 случая на странични реакции и усложнения след ваксина за хепатит В, 439 смъртни случая и 9673 сериозни усложнения, изискващи хоспитализация, спешно лечение или са завършили със смърт! Около две трети от смъртността в резултат на ваксинации се дължат на ваксината за хепатит В! През 1996 г. например е имало само 54 случая на хепатит В сред деца от 0-1 г. от 3,9 млн. новородени. В същото време е имало официално докладвани 1080 странични реакции и 47 смъртни случая от самата ваксина!

През 1998 г. 15 000 французи осъдиха държавата, “защото е пренебрегнала рисковете за обикновения човек и преувеличила ползите от ваксината за хепатит В” и последната вече не се прави на деца във Франция.

От 1979 г. в Швеция например не се прилага ваксина за коклюш (магарешка кашлица) поради слабата й ефикасност и високата честота на странични действия и поради факта, че епидемии възниквали само у ваксинирани. Въпреки това досега смъртни случаи от заболяването няма. Същото важи и за Германия. В Япония когато установяват през 1991 г., че ваксината морбили-паротит-рубеола предизвиква 1 случай на менингит на 2026 ваксинирани преустановяват прилагането й. Не знам дали в Европа има друга страна, в която ваксинациите да са зъдалжителни, така както това е у нас. Въпреки че в САЩ по принцип ваксините не са задължителни, там се прилагат различни тактики, за да принудят хората да ваксинират себе си и децата си – не приемат децата в детски градини, ако не са им сложени определен брой ваксини, отказват да приемат в училища, университети или на рабата, отрязват социалните осигуровки и т.н. – неща, които са твърде далеч от разбирането за демокрация. Д-р Вира Шнайбнер, австралийски специалист и автор на книга за ваксините и над 90 научни публикации заявява, че “страна, която е направила ваксинациите задължителни, не е свободна страна!”

Ваксините са пълни с токсични вещества, които най-малкото представляват алергени за организма и съдържат чужд генетичен материал. Наскоро в най-престижното медицинско списание “Лансет” беше публикувана информация, според която в САЩ около половината от близо 50 000 случая годишно на вид рядък рак – неходжкинов лимфом, са следствие на ваксини! СПИН се появи масово за пръв път в САЩ след прилагането на ваксината за хепатит В на хомосексуалисти и на ваксина за едра шарка в Африка.

Липсата на непосредствени видими реакции след ваксинация не означават, че не настъпват хронични неврологични или имунологични проблеми. Според вирусолога Алан Морис, когото цитирам, “има достатъчно данни, които доказват, че детските имунизации причиняват повече вреда отколкото полза.” А известният американски педиатър доц. д-р Р. Менделсон пише, че “най-голямата заплаха за здравето идва от опасните и безуспешни опити да предпазим децата от детските болести чрез масови имунизации”. Още преди 1930 г. се е знаело, че ваксините могат да предизвикат възпаление на мозъка – енцефалит. Те са и най-честата причина за развитието на енцефалит в САЩ. Има достатъчно натрупани данни, които показват връзка между синдрома на внезапната детска смърт и ваксинациите, както и развитието на диабет, аутизъм, синдром на дефицит на вниманието с хиперактивност, автоимунни заболявания и още много други болестни състояния. При едно изследване на имунолога д-р Класен от 1996 г. след една масова имунизационна кампания в Нова Зеландия е установено 60% увеличение на случаите на инсулинозависим диабет сред децата. Заболяването аутизъм не е било познато до 40-те години на ХХ в. То се появява след въвеждането на ваксините за коклюш и морбили-паротит-рубеола. Според последните доклади на Департамента по образованието до американския Конгрес случаите на децата с аутизъм между 6 и 21 г. се увеличава с около 25% годишно. Ето това е истинска епидемия. За последните 3 месеца на 2001 г. са регистрирани повече от 4000 нови случая. Според Националното общество по аутизъм във Великобритания има около 120 000 деца с аутизъм. Голяма част от днешните ученици в САЩ са със значително по-ниска познавателна способност и математически способности и имат по-малък обхват на вниманието в сравнение с тези от 60-те години на ХХ в. – това се заявява от учителите и от факта, че е пълно със специални образователни класове. В това няма нищо чудно защото ваксините предизвикват минимални или по-сериозни мозъчни увреждания, които се отразяват на функционирането на мозъка и нервната система. В САЩ до 6 г. детето вече е получило 33 ваксини, а до 16-годишна възраст – 40!

Историята на ваксинирането е пълна с всяване на страх, дезинформация и фалшификации. Конфликт на интереси определя имунизационната политика и поддържа митовете в тази област! Печалбите са огромни и затова се прави всичко възможно от фармацевтичната индустрия този мръсен бизнес да продължава с всичка сила и да се разширява. Над 200 ваксини чакат да бъдат внедрени и да бъдат прилагани по какъв ли не начин. През 2000 г. са произведени около 80 млн. ваксини само за грип. Една от най-големите фирми производителки на ваксини в САЩ само за 1999 г. е продала ваксини за около 1 млрд. долара..

Лекарите не знаят и затова на родителите не се дава информация, че страничните реакции след ваксиниране могат да се премахнат с хомеопатия, разбира се ако не са настъпили органични увреждания и не е минало много време след ваксината. Най-токсични са ваксините за коклюш, дифтерия-тетанус-коклюш и хепатит В.

Най-накрая искам да спомена, че от няколко десетилетия се разработват контрацептивни ваксини и че такива могат да бъдат използвани за стерилизиране на жените, без тяхното знание. Има данни, че такива екперименти вече са правени и аз давам пример в книгата.

Вие бихте ли препоръчали на хората да се ваксинират?

Това, което препоръчвам на хората, е да се запознаят с истинските факти за ваксинациите и тогава сами да направят своя избор. Представил съм в книгата като материал достатъчно надеждни данни за страничните ефекти и болестните състояния, които предизвикват ваксините и за тяхната “ефикасност”. Проблемът е в това, че в България ваксинациите са задължителни и е отнето правото на информирано съгласие и на избор дали да ваксинираш детето си и дори самия себе си! В това няма нищо демократично. Според Нюрнбергския кодекс от 1947 г. никой няма право да задължава когото и да е да участва против волята си в какъвто и да е медицински експеримент. А имунизационните кампании представляват точно това – масов експеримент със здравето на хората със сериозни здравословни последствия – и във физически, и в интелектуален, и в духовен план. Имунизационните кампании са движени не толкова от научни доказателства и загриженост за здравето, колкото от икономически интереси!

През 2000 г. Асоциацията на американските лекари и хирурзи написа резолюция до Конгреса, призоваваща за мораториум върху ваксините и особено за ваксината срещу хепатит В с мнението, че лекарите трябва да настояват да има информирано съгласие на родителите и че препоръчването и прилагането на ваксините е “омърсено с корпоративни интереси”. Разбира се, тук никой не дава информация по тези въпроси. Крайно време е статуквото да се промени. Аз нямам нищо против който иска да се ваксинира. Същевременно съм против това хората да бъдат ваксинирани против волята си под лъжливи предлози! Има мнозина, които не желаят да ваксинират децата и себе си, и тяхното мнение трябва да бъде зачетено. Ваксинацията представлява насилие над имунната система на човека, а задължителните имунизации – пренебрегване на гражданските права и насилие над свободната воля. Никое правителство или организация няма право да налага на родителите на здрави деца да приемат в кръвта си коктейл от токсини под фалшивата претенция, че предпазват от някакво заболяване.

И мисля, че в България е крайно време да бъде създадена програма за обезщетяване на пострадалите от ваксини като парите за това се вземат не от здравните застраховки на хората, а от специален фонд, който по някакъв начин да се попълва и от фирми-производителки на ваксини.

В какво, според Вас, се изразява световният заговор срещу здравето на човечеството, има ли такъв и дали е съзнателен? Кой участва в него?

Когато по принцип се заговори за заговор или конспирация, много хора започват да правят физиономии и да си викат: “това е параноя”. Пропагандата от една страна и психологическата бариера - от друга, пречат на мнозина да видят ясно реалността такава, каквато е. Заговорът в здравеопазването изглежда чудовищен по своята безчовечност, затова много хора не могат да приемат. че той съществува. Но след като човек се запознае с данните, които съм изнесъл мисля, че ще си промени мнението. Чисто и просто повечето хора не могат да допуснат, че официалните медицински институции, правителства и т.н. в действителност служат на интересите на различни финасови групировки, а не на обществото като цяло. Фармацевтичните картели имат мощни лобита, владеят много от политиците, медиите и лекарските организации и разполагат с много мощна машина за пропаганда на медицината и здравеопазването, които предлагат. Някои лекари и висши политици участват несъзнателно в този заговор, заблудени от умелата пропаганда на медицинската индустрия за “научна медицина”, други обаче съвсем съзнателно работят срещу здравето на човечеството, защото за това получават големи суми и/или власт.

Здравеопазването всъщност е превърнато в болестоопазване, в една система в която здравето на хората е на заден план. Не се дава възможност на “алтернативни” лечебни методи да бъдат прилагани и преподавани масово и се крият постижения, които биха спомогнали за подобряване като цяло здравето на човечеството! Нарочно не се прилагат профилактични мерки или се ограничават, за да има болни хора. Сигурно не знаете че здравеопазването на Запад е една от основните причини за преждевременна смърт. Сериозните странични реакции, възникващи след приемането на медикаменти, са една от водещите причини за преждевременна смърт в САЩ. Около 1,5 американци годишно се приемат в болниците в резултат на “лечение” с медикаменти, като около 30% от тези хора допълнително се увреждат докато са там, а поне 180 000 умират в резултат на “лечение”. Едно проучване на лекари в бившата Западна Германия показва, че 61% от малформациите при новородените и 88% от общия брой на мъртвородените се дължи на медикаменти, които майката е приемала по време на бременността. През 1998 г. в САЩ са изпълнени 2,5 млрд. рецепти! Това представлява по 9,2 на човек.

Наскоро в един български медицински електронен сайт се появи кратка, но много показателна статия, която разкрива как фармацевтичната индустрия сама създава болести и после се заема да ги “лекува”. За това си има разработена технология, която трябва да убеди хората, че имат нужда от лечение (става въпрос за състояния, които в действителност не са болестни) и лекарите, че трябва да назначават лечение. Лечението на фармацевтичните гиганти, разбира се.

За съжаление много трудно се преодолява инерцията в мисленето на много колеги – те виждат, че не могат да помагат ефикасно на хората, които идват при тях, неудовлетворени са от това, и въпреки това не смеят да направят усилията и да потърсят нещо различно, дори когато виждат резултати при други хора или при себе си от естествените терапии.

Как и къде се изпитват лекарствата, преди да бъдат пуснати на пазара? Подвеждани ли са лекарите?

Мисля, че това са също много важни въпроси, чиито отговори трябва да се знаят. Посветил съм цял раздел на синтетичните медикаменти и начина, по който се пускат много от тях на пазара. Годишно от мрежата в цял свят се изтеглят огромен брой лекарства поради доказана токсичност и вредни странични ефекти. И разбира се, се пускат нови. За да се случи с повечето от тях същото след няколко години. В България би трябвало да се издаде книгата на д-р Джон Брейтуейт – “Корпоративното престъпление на фармацевтичната индустрия”, за да разберат лекарите и пациентите какво става зад кулисите на “научно-изследователската работа”. Има много начини, по които се манипулират изследванията с нови синтетични лекарства: клинични изпитания, нарочно провеждани по неподходящ начин от самите фирми, за да се получат удовлетворителни резултати (най-лесно това става в страните от третия свят); позоваване на “авторитети”; фалшифициране на резултати; фабрикуване на данни и др. Последното според д-р Брейтуейт е толкова разпространено, че за него си имат термини във фармацевтичните производства на различните страни! Американското Управление по храните и лекарствата за периода 1977-1980 г. например е установило случаи на 62 лекари, представяли манипулирани или изцяло фалшиви данни за изпитван нов медикамент. Отново според същата институция 1 на всеки 5 лекари, които провеждат подобни изследвания, съчинява сведенията, които дава на фармацевтичните компании и си прибира съответната сума в джоба. Финансовото изкушение за лекарите да получат резултати, каквито фирмата очаква от тях е голямо, тъй като за пациент, който участва в изследването, на тях им се плаща средно между 1000 и 4000 долара в зависимост от държавата.

Фирмите хвърлят много по-големи средства за реклама на своите продукти отколкото за изследването и производството им. На Запад има една категория агенти на фармацевтичните компании, които не са лекари, но са изключително добре обучени да предлагат новоизлизащите медикаменти и да убеждават общопрактикуващите лекари и специалисти в техните “добри” качества. Много медици се предоверяват, а и освен това са склонни да приемат, че щом нещо се предлага от някоя голяма фармацевтична компания, то все пак е “научно” изследвано. Така ли е обаче? Според журналистическо разследване на в. “Ю Ес Ей тудей” само за периода 1998-2000 г. над 800 пъти не са спазени федералните закони, които изискват при одобряване на нови медикаменти и храни да няма конфликт на интереси. Това означава, че експертите, които участват в съответните комисии за одобрение, би трябвало да са независими и да нямат финансови връзки или облаги от фирмите, чиито продукти се разглеждат. Но се оказва, че повечето от тях имат финансови взаимоотношения с фармацевтичните корпорации и всъщност защитават интересите на последните, а не на болните и на потребителите!

Защо фармацевтичните компании се стремят да наложат вето върху билките и витамините?

Те се стремят да наложат вето или ограничения не само срещу тях, но и срещу други методи с доказан от векове лечебен ефект – хомеопатия, акупунктура, гладолечение, традиционните източни медицински системи и др. Тези наричани “алтернативни” терапии целенасочено не се преподават и изучават във висшите медицински университети на повечето държави по света. Не само това – на студентите дори се насажда силно отрицателно отношение към тях, въпреки че те всички като цяло са много по-ефикасни и като профилактичен, и като лечебен подход, отколкото конвенционалните терапии. И освен това са безвредни, когато са правилно прилагани! Докато същото не може да се каже за методите на “официалната” медицина, които дори и “правилно” прилагани, често увреждат или водят до преждевременна смърт на милиони хора по целия свят всяка година.

За да се дискердитира даден лечебен метод се прилагат много похвати: не се дава информация за него; осмива се по фин начин; преследват се успешно практикуващите и т.н. Хомеопатията например, покрива много широк спектър от болестни състояния. Като цяло тя е и значително евтин лечебен метод. Именно затова, защото е конкурентна на синтетичните медикаменти, които най-често не лекуват, а потискат симптомите и освен това имат странични токсични ефекти, се прави всичко възможно студентите по медицина да не чуват нищо за нея или ако нещо им се каже, то да бъде в негативна светлина.

Успехите на официалната медицина са изключително в овладяването на тежки, застрашяващи живота състояние и в развитието на медицинската техника като цяло и хирургичните техники. Но това е много малка част от здравеопазването. 90% от хората страдат от хронически заболявания, с които конвенционалните терапии не могат да се справят.

Полезни ли са бялата захар и маргаринът?

За захарта много отдавна се знае, че не съдържа нищо полезно и дори е наричана “бялата отрова”. В нея има само това, което учените наричат “празни” калории – т.е. чисти, рафинирани въглехидрати, които са лишени от каквато и да е хранителна стойност. За да я усвои организмът дори черпи от своите резерви на витамини и микроелементи. Накратко – захарта извлича калция от костите, допринася за развитието на кариес, прави децата нервни и хиперактивни, променя биохимията в мозъка, води до гниене в червата, допринася за развитието на диабет, затлъстяване, увеличаване на холестерола в кръвта, развитието на гъбични инфекции и др. Правени са неколкократно достатъчно показателни опити с деца, които показват, че промяната в хранителния режим може да доведе както до положителна промяна в поведението, така и до повишаване на интелигентността и успеваемостта в училище. Това става като се изключат или намалят до минимум всички храни, които съдържат захар и бяло брашно, и се ограничи консумацията на месо. При едно изследване проведено в интернати в САЩ 8000 малолетни престъпници били поставени на диета, при която били отстранени храните, съдържащи захар, рафинирано брашно и изкуствени консерванти и оцветители. Агресивността и разрушителното поведение намалели с 47%! Във Вирджиния, също в САЩ, на около 300 малолетни престъпници за период от 2 години приложили подобен начин на хранене. Резултатът бил дори още по-впечатляващ. В Ню Йорк е бил направен експеримент с около 1 млн. учащи се от 800 учебни заведения. В края на опитния период установили с тестове, че оценките средно са се повишили между 40 и 50%! Мисля, че е престъпление към здравето да се хранят децата с всевъзможни сладкишчета и да се покварява вкуса им още от невръстна възраст.

Що се отнася до полезността на маргарина това е един от развенчаните митове. При получаването му се използват нискокачествени, растителни масла, които се втвърдяват чрез процес, наречен хидрогенизация, за да образуват по-дълготраен от маслото продукт. По този начин обаче се извършва преобразуване на нормално съществуващи мастни киселини в напълно неусвоими, неестествени за човешкия организъм т.нар. трансформи с множество отрицателни въздействия върху организма. Повишава се нивото на холестерола, и особено на липопротеините с ниска плътност, които са важен фактор за развитие на атеросклероза. Освен това се нарушават защитните функции на клетъчната мембрана, клетъчното хранене и междуклетъчния транспорт. В маргарина има в незначителни количества или въобще няма от изключително важните за организма полиненаситени есенциални мастни киселини, необходими за правилното функциониране на имунната система. Последните намаляват холестерола и предпазват от развитието на сърдечно-съдови заболявания освен всички други положителни ефекти, които имат върху организма. За организма най-полезно са студено пресованите растителни масла и топеното краве масло.

Какво се крие зад подсладителя “нутрасуит”, препоръчван на диабетици и масово слаган в различни безалкохолни напитки и дори в някои медикаменти и витамини? Как е бил одобрен и въобще подходящ ли е за употреба?

Нутрасуит е едно от търговските наименования на аспартам. В организма той се разлага на много токсични съединения и променя биохимията на мозъка, което само по себе си вече е много опасно за здравето. В книгата съм описал накратко процеса на “изпитване” за безвредност и регистрация на аспартам в САЩ. У нас регистрацията му също е била съпроводена с укриване на данни и някой вероятно е получил солидна сума, за да прикрие сериозните странични ефекти от неговата употреба. Още при първоначалните тестове е установено, че аспартамът предизвиква епилептични припадъци в опитните животни. Според д-р Хаймън Робъртс, специалист по вътрешни болести и ендокринология, автор на книги за аспартам, този подсладител стимулира образуването на тумори в различни органи на организма. Установено е образуването на тумори в мозъка, матката, яйчниците, тестисите, тимусната жлеза и хипофизата. Същият лекар, който лекува болни с диабет, заявява, че при тях употребата му е още по-вредна и може да доведе до пълна загуба на контрола над нивото на кръвната захар, и до по-бързо развитие на усложнения – в зрението и невропатии. Още в края на 80-те години на ХХ в., по-малко от десетилетие след масовото излизане на аспартам на пазара, известен американски офталмолог показва, че консумацията на този “подсладител” води до ослепяване поради невъзвратима частична или пълна атрофия на очния нерв и той дава за пример много свои пациенти. Освен това е установен и много вреден ефект върху плода при бременни. Аспартамът предизвика и много силно пристрастяване в някои хора, и допълнително може да повиши апетита за сладки неща. На Запад дори е въведено понятие “аспартамна болест”, което показва за какъв сериозен проблем става въпрос и има създадени организации от пострадали хора и от учени, които се борят употребата му да бъде спряна. Може би ще се запитате как е възможно въпреки това да продължава да се продава и рекламира. Става въпрос за много пари – за милиарди долари, и затова безсъвестни специалисти и политици си затварят очите. Но още по-безчовечно е, че в същото време не се дава информация за безвредни растителни подсладители. И не само това – в САЩ например не допуска да пазара като естествен подсладител една безвредна билка, която е над 200 пъти по-сладка от захарта и дори има благоприятен ефект при диабетици! Доколкото ми е известно в България също са правени опити с отглеждането на това растение, но всички данни са покрити. Конспирацията срещу здравето действа с пълна сила.

А какво ще кажете за соята?

Соята беше превърната във вегетарианския хит последните 2-3 десетилетия. Но още от отдавна се знае за многобройните отрицателни страни на тази “храна”, която въобще не е толкова полезна, колкото се представя. Аз лично не бих препоръчал соеви продукти на никой, освен в малки количества на жени в менопауза и то най-вече тофу. Соята е изключително богата на женски полови хормони, от които нямат нужда не само мъжете, но и здравия детски или женски организъм! Монасите в някои манастири на Изток употребяват соя, за да потискат сексуалното си желание. При момичета редовната консумацията на соеви продукти може да предизвика значително по-ранно настъпване на пубертета, което не е благоприятно както от психологическа, така и от здравословна гледна точка, защото увеличава и риска от безплодие. Единствено соевият сос и соевото масло не съдържат женски полови хормони.

Соята съдържа много трудно смилаеми въглехидрати, както и различни вещества, които потискат функцията на щитовидната жлеза и растежа, увреждат черния дроб и панкреаса. В соята има и най-висок процент фитинова киселина, която блокира в хранисмилателния тракт усвояването от храните на много важните за организма калций, магнезий, желязо и цинк. Освен това производството на изолиран соев протеин е съпроводено с използването на технология, при която се обработва с вредни и токсични вещества, част от които, макар и незначителна, остава след това в продуктите. Допълнително, за да се придаде добър вкус на соевите продукти, в тях се слагат изкуствени подобрители и оцветители, някои от които сами по себе си са доста токсични.

Как се отразява на здравето флуорът във водата и пастата за зъби? Защо правителствата по света крият неговите вредни и токсични ефекти?

Това е една от най-грозните манипулации в областта на здравеопазването. За наше щастие водите в България не се флуорират, макар че преди повече от две десетилетия е имало подобно предложение. Флуорните съединения са едни от най-токсичните изобщо химични съединения и най-силната известна отрова за плъхове. В същото време тази отрова се изсипва с тонове в питейната вода на много градове и щати на САЩ и някои други английскоговорящи страни, във флуорните таблетки и в пастите за зъби, а обществото е заблуждавано, че това е “за да имат децата здрави зъби”. Интересно е обаче да знаят хората как тези токсични съединения, които са основни отпадни продукти от различни видове промишленост, са превърнати в “полезни” за здравето. В този заговор са участвали висши служители от цялата политическа, военна, индустриална и здравеопазна машина на САЩ непосредствено около Втората световна война. За да прикрият проекта свързан с производството на атомната бомба, да се предпазят от съдебни искове за обезщетения от отровени работници, както и за осигурят начин да се отърват от преработването на флуоридните отпадъци, което е изключително скъпо, индустриалци и правителствени чиновници чрез фалшифицирани изследвания скалъпват историята за “добрия” ефект на флуоридите върху човешкото здраве. Това е т.нар. Програма “Ф”, която е била свързава не с грижа за здравето на детските зъби, а да осигури “научните доказателства” за “безвредността” на флуоридите в полза на правителството и компаниите, участващи в проекта по разработване на атомната бомба като защита срещу настоящи и евентуални бъдещи дела от увредени от флуориди хора. Много учени и лекари са се противопоставяли от тогава до днес на флуорирането, но техният глас е бил потискан чрез всички възможни средства. Още през 1958 г. Асоциацията на американските лекари и хирурзи приема декларация срещу флуорирането на водата, която обаче остава без последствия. Няколко години преди това на стоматолозите в САЩ се дава инструкция да не изразяват личното си мнение по този въпрос!

Какво показват обективните изследвания на токсичността на флуорните съединения? В районите на САЩ където водата се флуорира случаите на рак на костите са много по-чести и то особено сред млади хора. Флуоридите са канцерогенни, като това е било известно още 40-те години на миналия век. Дори в нищожни количества те увреждат генетичния материал на клетката, имат тератогенен ефект върху плода, водят до развитието на ракови заболявания, зъбна флуороза, увреждания на ставите и деформация на скелета, потискане на имунната система и увреждат нервната система. Но най-подлото е, че те увреждат интелигентността и способността за обучение при хората и наркотизирайки определени участъци в мозъка потискат способността му да възразява на тиранията и властта и да защитава свободата си! С това са правили експерименти и Хитлер, и Сталин. Флуоридите се използват в някои психотропни лекарства, в нервно-паралитичния газ зарин. Хората трябва да знаят, че не флуорните таблетки, пастите за зъби и флуорираните вода и мляко ще спасят зъбното здраве на децата, а правилното хранене и минималното количество захар и рафинирано брашно в храната. Последното го пише дори и в ръководствата за стоматолози. В страните от Западна Европа флуорирането на водата е забранено. На пазара се продават и пасти без флуор в тях, включително и у нас.

В книгата си сте събрали и оповестили много факти, според които вече на няколко пъти е откривано ефикасно лечение на рака, включително и от български учени. Защо не се прилага и не е достъпно за хората?

Двукратният лауреат на Нобелова награда и баща на ортомолекулярната медицина, д-р Лайнъс Полинг, заявява: “Всеки трябва да знае, че войната с рака е една голяма лъжа!” Фармацевтичната индустрия не желае на пазара да излиза eфикасно лекарство или лечение за каквото и да е заболяване, включително и за рак. Защо? Защото по-този начин ще загуби огромен пазар. Направете си сами сметка – в САЩ конвенционалната терапия на един раково болен човек струва средно 300 000 долара, голяма част от която отива в касите на фармацевтичните гиганти. Конвенционалното лечението на раковоболни хора е химиотерапия, хирургия и лъчетерапия, но то много често убива по-бързо пациента или му причинява допълнителни страдания. Официалните институции непрекъснато се опитват да прикрият тези факти. Химиотерапията е най-токсичната терапия и същевременно най-малко ефикасната - това се заявява и от специалисти онколози от целия свят. Както казва Франк Вийвъл, председател на организацията “Хора срещу рака”: “В САЩ разходите, свързани с това заболяване са повече от 100 млрд. долара годишно за лечения, които са едновременно неефективни и нехуманни.” Независимо от огромните средства давани за “лечение” и “проучване” в тази област, броят на болните от рак непрекъснато се увеличава с всяка изминала година по целия свят. Смъртността от белодробен рак например, се е увеличила 25 пъти от 1930 г. досега. Само в САЩ на година умират около 500 000 души от ракови заболявания.

През 50-те години на ХХ в. американски сенатор възлага на известен юрист – специалист по разкриване на незаконни монополистични практики, да направи тайно проучване дали има някакъв заговор за прикриване на ефикасни терапии извън конвенционалните. Повод за това му дал случаят със собствения му син. Той бил излекуван от неизвестен лекар, който прилагал успешно нов нестандартен лечебен метод за раковоболни хора, а никоя и никой от официалните медицински институции не се интересувал от това. Докладът, който получил след една година го потресъл и възмутил безкрайно и той веднага решил да свика заседание на Конгреса, пред което да бъдат изнесени разкритията. Но точно преди да стане това той скоропостижно починал, а назначеният на негово място сенатор, който били известен с връзките си с фармацевтичния бизнес, веднага уволнил адвоката и потулил разследването. Мафията на медицинската индустрия не се спира пред нищо – включително и пред физическото унищожение на хора, които биха застрашили мръсния й бизнес.

В България положението не е по-различно отколкото в САЩ. Крият се откритията на български учени, предложили за изпитание лечение на раково болни хора, както и на болни от СПИН, при положение, че има вече излекувани. За съжаление и у нас има немалко хора с подкупни съвести на възлови места в здравеопазването и властовите структури.

Огромната част от раковите заболявания са предотвратими по принцип. По света има народности, които не познават рака. Но медицината не се интересува защо тези хора не боледуват от рак и как хората да се предпазят на първо място.

Кои са най-фрапиращите случаи във Вашата лекарска практика?

Мисля, че не е нужно да изброявам. При мен идват хора с всякакви заболявания, обикновено когато вече са опитали всичко, което може да им предложи “официалната” медицина, понякога и алтернативните лечения, но за съжаление немалко от тях са увредени допълнително, и то понякога сериозно и трайно, от прилаганите конвенционални терапевтични методи – медикаменти, ваксини, хирургия. Най-фрапиращото за мен е, че всичко това продължава с пълна сила и увредени хора ще продължават да идват в кабинета ми, както и при други колеги като мен, ако обществото не осъзнае необходимостта отговорно отношение към собственото си здраве и от промяна на сегашната система на здравеопазване.

Как, при толкова дебнещи опасности, може да живее здравословно човек?

Повечето хора като че ли живеят неосъзнато, на автопилот. Водят саморазрушителен живот, не се интересуват как да съхранят или да подобрят здравословното си състояние. А медицинската индустрия ги тласка допълнително към това като им обещава “магическото хапче”, което ще ги излекува от какво ли не. По-лесно е човек да се поддържа здрав, отколкото да се лекува след като вече е развил хронично заболяване, особено ако е сериозно. Ако хората не променят отношението към самите себе си ще продължават да са в ролята на жертви на системата на болестоопазване. Здравето – физическо, психическо и духовно – не се постига с таблетки, а с всекидневни усилия от наша страна.

Не се ли страхувате, че ще бъдете жигосани от цялата лекарска колегия заради книгата си?

Хората трябва да знаят истината и не виждам от какво има да се страхувам. Досега от цялата страна съм получил много телефонни обаждания и електронни съобщения с поздравления и благодарност както от хора без медицинско образование, така и от лекари и специалисти в различни области на медицината и биологичните науки, някои от тях с титли, от лечители и от пострадали от “официалната” медицина и дори от фармацевти. Много от тези хора споделят, че са знаели за някои от нещата, за които пиша или че са информирани за манипулациите, които стават в областта, в която работят. За голямо съжаление има колеги, които не желаят да се запознаят с материалите, изнесени в книгата защото това ще срути фалшивият медицински свят, в който живеят. От тази защитна психологическа реакция обаче нямат полза нито те самите, нито хората, които идват при тях да търсят лечение. Лекарят не може да научи пациента на това, което не знае, в което не вярва или на това, което той самият не спазва, за да се поддържа здрав – физически и духовно. Най-важният принцип в медицината гласи: “Преди всичко не вреди!” Начинът, по който се провежда обучението на студентите и лекарите обаче пренебрегва именно този основен постулат.

Как да противостоим на тази конспирация?

Можем да противостоим единствено познавайки начините, по които ни манипулират и да изискваме бърза промяна на законите в полза на обществото като цяло и на пациентите в частност. Сега законите обслужват интересите на медицинската индустрия вместо да е обратното. Необходимо е да се запознаят колкото се може повече хора с фактите и да потърсим правата си. За прокарването на своята политика и интереси фармацевтичните картели освен чрез свои лобита в законодателните органи действат и чрез създаването на т.нар. контролирана опозиция - организации или движения, които изглежда на пръв поглед, че защитава правата на пациентите, но всъщност правят точно обратното.

Хората трябва да знаят, че ако нещо е наложено като официална практика или становище това далеч не значи, че то е най-доброто решение. Затова бих посъветвал всички да не се доверяват сляпо на институциите и да търсят алтернативно мнение освен официално налаганото. Хората не могат да разберат, че са манипулирани, защото всичко най-често става под хуманния предлог: “за благото на обществото”. Това обаче е далеч от истината. Трябва да се осъществява контрол над зравните институции и законите от независими организации, в които влизат пациенти и лекари. Медицината и здравеопазването трябва да не очистят от интересите на медицинската, и в частност, на фармацевтичната индустрия.

# 1
 • Мнения: 34 839
Това го дъвкат в Здравния от сума ти време  ooooh!
Аз хич не се връзвам на подобни неща  Stop

# 2
 • Варна
 • Мнения: 4 819
Интересно е, а кой му е автор?

# 3
 • Мнения: 7 807
ми нищо ново не казваш  Tired старата песен на нов глас, като бебето без пелени и други подобни теми. всеки си решава кое е правилното  Peace

# 4
 • На пода
 • Мнения: 4 399
Не разбрах кой е написал това. Някои неща са вярни, абсолютно съм съгласна с частта за ваксината срещу хепатит Б. И аз се чудя кой е измислил че трябва да се слага ваксина срещу хепатит Б на бебета. И за шарките съм съгласна. Но в голямата си част статията е написана много манипулативно. Дават се примери с отживели ваксини от друго поколение.

# 5
 • София
 • Мнения: 1 493
Кой е автора ?

# 6
 • Алпите
 • Мнения: 10 164
Пиши в заглавието на темата за какво става въпрос. Иначе шашнати едва ли има, ваксините са сред най-обсъжданите теми в този форум. Има и закована тема за ползата и вредата от имунизациите.

# 7
 • Dania
 • Мнения: 2 757
извинявам се. Бях пуснала темата в друг форум и сега я намирам преместена тук. Не знаех, че е толкова дискутирана - не бях се интересувала до сега от ползата и вредата от ваксините и сляпо карах по правила. Едва ли ще спра да ги следвам - не ми се дава избор. Сега само ще се измъчвам. Ех... блажено невежество... колко е бил прав този дето го е казал....

# 8
 • Алпите
 • Мнения: 10 164
... Ех... блажено невежество... колко е бил прав този дето го е казал....
Peace
Можеш да хвърлиш едно око и в темата за "безобидните" добавки- на последната страница има още по-шокиращи статии.

# 9
 • гр.Варна
 • Мнения: 1 425
Кой го е написал това нещо ..............? Ако не е хомеопат.............на newsm78/

# 10
 • София
 • Мнения: 11 448
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА! #2gunfire

# 11
 • Мнения: 7 552
Наивните плащат скъпо.
Тези, които ги следват-още по скъпо.
Господин Гълъбов, може да упражнява перото си по други, по подходящи теми-например дължината на перата на герлите от "Мулен Руж" и как това се отразява на алкохолната консумация в заведението...

Последна редакция: ср, 01 ное 2006, 18:18 от Birdie

# 12
 • софия
 • Мнения: 369
това е от "световната ковспирация срещу здравето" на д-р атанас гълъбов. прекрасна книга въпреки леко шашкънското заглавие.

# 13
 • London, Sofia
 • Мнения: 8 917
Нищо ново Rolling Eyes но всеки сам избира за себе си Peace

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт