Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 1 ноем. 2006, 11:07 ч.
  • Преглеждания  16 547  Мнения  16  Онлайн  1
Отговори
Мнооого рецепти за сладкиши с ябълки,много чудо...и всичките с яйца!ОБАЧЕ аз в момента нямам яйца (а ме мързи да ходя до магазина Embarassed) ,имам много ябълки и искам да спретна някое сладкишче...Изобщо възможно ли е да се сътвори нещо с ябълки,но без яйца?Ако имате идеи-добре дошли са ми!

Реклама
# 1
  • Мнения: 3 452
Ябълков сладкиш a la Райничка

1 ч брашно се разбърква с 1 ч захар и 1 ч грис.

1 кг ябълки се настъргват и се объркват с малко захар и канела.

В намазнена тава се редуват последователно двете смеси като се започва и завършва със сухата смес. Отгоре се поставят парченца масло и се пече.

# 2
Хм...това ми звучи доста странно Rolling EyesПробвала ли си го?Сухата смес не остава ли клисава след края на печенето?А иначе може ли тоя грис да го заместя с нещо? (сори за тъпия въпрос,ама какво точно предствляваше грисът?не беше ли царевично брашно или се лъжа?)

# 3
  • ново
  • Мнения: 1 256
Ето ти моята рецепта

3 ч.ч. настъргани ябълки
1 1/2 ч.ч захар
1 ч.л сода за хляб
1 ч.ч олио
1 ч.ч счукани орехови ядки /може и нарязани на дребно/
1 ч.л бакпулвер
3 ч.ч брашно

Обърква се всичко и се пече в подмазана с олио и брашно тава! Правила съм го  chef

Пропуснах да напиша, че ябълките не се отцеждат от сока.

# 4
  • София
  • Мнения: 4 813
печени ябълки с канела, сервирани с кисело мляко. Simple Smile

# 5
  • Мнения: 3 452
Да, правила съм го, кръстила съм го на майка си Simple Smile - много рядко пускам рецепта неизпробвана.
Не става клисаво, напротив. Ябълките пускат сок, всичко се пече нормално, а отгоре става хрупкав, особено ако се сложи повечко масълце Wink НО всичко е въпрос на вкус.....

Грисът си се грис. Мисля, че има пшеничен и царевичен. Аз купувам пшеничен.

# 6
Taneto,Весела 77,благодаря ви за рецептите!Вече ги принтирах и сега остава да реша коя от двете да направя!После ще докладвам какво се е получило Simple Smile

# 7
  • Sofia
  • Мнения: 11 632
Тук има две такива рецепти.

# 8
Да,видях ги тези рецепти,обаче нямам нито сметана,нито бисквити...Иначе yanita,и аз мислех да ги изпека,ама ми се искаше да е нещо като щрудел,не просто да са печени с канела:)Както и да е!Направих ябълките по рецептата на Весела 77,в момента сладкиша се пече...

# 9
Сладкиша се получи много добре!Сега отивам да го поръса с пудра захар и ванилия:)Благодаря за рецептата!

# 10
  • Мнения: 2 093
Ето ти моята рецепта

3 ч.ч. настъргани ябълки
1 1/2 ч.ч захар
1 ч.л сода за хляб
1 ч.ч олио
1 ч.ч счукани орехови ядки /може и нарязани на дребно/
1 ч.л бакпулвер
3 ч.ч брашно

Обърква се всичко и се пече в подмазана с олио и брашно тава! Правила съм го  chef

Пропуснах да напиша, че ябълките не се отцеждат от сока.
Миличка,много хубаво звучи твоето предложение.Исках да попитам да не си пропуснала кисело мляко да напишеш newsm78 Множко ми се струва това берашънце,та затова се зачудих ще стане ли тесто като за кекс Thinking Извинявам се ако не съм права Praynig
Mischo,a ти кой от сладкишите направи?
Аз също съм се наланила да правя някакъв с ябълки и съм наготвила 5-6 рецепти от тук и се чудя още коя да подхвана newsm78

# 11
  • ново
  • Мнения: 1 256
Дес, аз за това написах допълнение най-отдолу, че ябълките не се отцеждат от сока. Те са достатъчно "мокри" за количеството брашно. Сладкишът по принцип става малко по-ронлив, но зависи и от ябълките колко са сочни.

# 12
Дес,аз направих сладкиша на Весела 77 и наистина се получи много добре!Мисля,че определено няма нужда от кисело мляко,тестото беше достатъчно гъсто и се изпече добре.С две думи-доволна съм!:)

# 13
  • Мнения: 2 093
Благодаря ви момичета Hug
Аз днес направих един друг с ябълки,но утре ще го пробвам тоя Peace
Весела77,отново се извинявам за тъпият въпрос,ти наистина си обяснила достатъчно ясно Embarassed

# 14
  • София, Дървеница
  • Мнения: 646
Ябълков сладкиш a la Райничка

1 ч брашно се разбърква с 1 ч захар и 1 ч грис.

1 кг ябълки се настъргват и се объркват с малко захар и канела.

В намазнена тава се редуват последователно двете смеси като се започва и завършва със сухата смес. Отгоре се поставят парченца масло и се пече.

Това е любимият ми сладкиш с ябълки Peace Аз го знам като ябълков щрудел.
Става много приятен, точно заради гриса. Когото съм черпила, много го харесва и дори тия дни ще взема пак да направя  chef

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт