Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 79 отговора


Мнения: 3 452
Обещах преди време да пусна снимки на тези торти. Ето тук са подредени абсолютно всички.

http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=2105&AlbumId=72762


50 Easy Party Cakes
Debbie Brown

Последователността на файловете съответства на последователността на страниците.
Снимала съм всички страници, но тези с текстовата част стават само за четене от екрана, не стават да се разпечатват. Ето защо набрах следното:


на стр. 5

Equipment - има описани какви джиджавки са необходими при декорацията.

Basic recipes - Основна рецепта - написах я в оригинал, защото мога да я преведа само около 80% и може да объркам нещо. Но нали днес всички знаят английски Wink

Madeira sponge cake

The secret of successful cake decorating is to use a firm, moist cake that can be cut and shaped without crumbling. Madeira cake is a good choice and can be flavoured for variety. To make a Madeira cake follow the steps below. For the ingredients and bakeware required, see pages 8-9.

1. Preheat the oven to 160 C / 325 F / Gas 3, then grease and line the bakeware.
2. Sift the self-raising and the plain/all-purpose flour together in a bowl.
3. Put the soft margarine and caster/superfine sugar ina a large mixing bowl, and beat until the mixture is pale and fluffy.
4. Add the aggs to the mixture, one at a time with a spoonful of the flour, beating well after each addition. And any flavouring required (see panel on right).
5. Using a large spoon, fold the remaining flour inti the mixture.
6. Spoon the mixture into the bakeware, then make a dip in the top of the mixture with the back of the spoon.
7. Bake in the centre of the oven until a skewer inserted in the cenrtre comes out clean (see pages 8-9 for cooking times).
8. Leave to cool for 5 minutes, then turn out an to a wire rack and leave to cool completely. When cold, store in an airtight container until ready to use.

Madeira cake flavourings:Vanilla - add 1 teaspoon vanilla essence/evtrakt to every 6-egg mixture.
Lemon - add the grated rind and/or the juice of 1 lemon to every 6-egg mixture.
Chokolate - add 2-3 tablespoons unsweetened cococa powder mixed with 1 tabelspoon milk to every 6-egg mixtura.
Almond - add 1 teaspoon almond essence/extrakt and 2-3 tablesponns ground almonds to every 6-egg mixture.



на стр. 6

са рецептите за

Sugarpaste
Buttercream
Royal icing


стр. 8-9

Таблица с необходимите продукти за всеки отделен сладкиш, необходими съдове за печене, време за печене.

По-хубавото от книгата са самите идеи за декориране. Всеки може да използва продуктите, с които е свикнал. Все пак ще опитам да сканирам текстовите страници и да ги кача някъде, за да са по-разчитаеми Smile



Цитирай

софия

Мнения: 185
Много Много ти благодаря !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Да си жива и здрава!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Бях чела предишната тема и много се запалих.   bouquet
Дъщеричката ми вчера имаше рожден ден и тортата ми беше сопственно производтсво и украсена и направена благодарение на писано и прочетеното тук. Много ти благодаря на теб за публикуваната книжка и а на всички остали мами за дадените идей и рецепти!! Да сте живи и здрави!
Цитирай

Варна

Мнения: 4 819
Припадък! Разкош! Някои от тортичките ги има в каталога на сладкарнски цех`Вики`. Много красиво! Love

Тане, не съм те виждал отдавна! Радвам се, че си тук! Wink
Цитирай

Paris

Мнения: 1 712
Танче супер си! Голямо мерси!!!
Цитирай

София

Мнения: 3 387
Благодаря ти!  bouquet
Цитирай


Мнения: 3 219
а дали някой ще може да преведе Praynig
Цитирай

София

Мнения: 1 320
И аз ще се радвам на някой преведен лист Smile
Цитирай


Мнения: 805
Тане,благодаря ти.Разглеждах с интерес а някои си ги копнах.
БЛАГОДАРЯ!
Цитирай


Мнения: 3 452
Понеже имах повод и време, се захванах да направя торта по г.п. рецепта, за да не ви давам само непроверена информация Wink

Ето преведена рецептата около 80%:

1. Загрейте фурната на 160 С.
2. Смесете двата вида брашна в купа (нали в Б-я няма такива, аз използвах само бяло брашно)
3. Сложете мекия маргарин или масло и пудрата захар в друга купа и бийте, докато сместта стане пухкава.
4. Добавете яйцата едно по едно, редувайки ги с по една пълна супена лъжица от брашнената смес, разбивайки добре след всяко добавяне. Добави оцветител, ако се изисква по рецепта.
5. Използвайки голяма лъжица добави останалото брашно и разбъркай.
6. Изсипи сместта в тавата и заглади с обратното на лъжицата (или нещо такова - ей тук не успявм да преведа)
7. Пече се в средата на фурната докато клечката, забита в средата на блата излезе суха.
8. Оставя се 5 мин да изстине, след което се изкарва от съда и се оставя върху решетка до пълното изстиване.


Материали за торта-калинка:

2-литрова кръгла, овална купа за печене
4 яйца
250 гр. брашно self-raising
125 гр. брашно plain/all-purpose
250 гр. масло
250 гр. пудра захар

Време за печене: 1 час и половина

Маслен крем: общо 185 грама

*****

Забърках сместта, както е описано.
Пекох точно час и половина и блатът беше готов!
Маслен крем направих от 65 грама масло, 1 с.л. мляко и 190-200 грама пудра захар по рецептата от книгата.
Рецептата е невероятно точна и лесна, а блата е ужасно вкусен и без украса.
Украсата ми е от готов оцветен icing, аз само разточих и положих върху тортата, защото нямах достатъчно количество материал за 3D-калинка  Wink

И ето какво се получи:





Ако имате познати в Английско, ви препоръчвам да си поръчате ей това нещо:

http://www.bgphoto.net/photos/2105/o632984976132968750.jpg

Опаковката е от 4 цвята - зелено, жълто, черно и червено, по 125 грама на цвят, готово за домашна употреба. И е евтино Mr. Green. Само се разточва и изрязва. Само споделям, защото аз никога не бих седнала да бъркам у дома фондани и други подобни микстури за украса на торти.


п.п. все още не съм сканирала страниците... Embarassed
« Последна редакция: вт, 07 ное 2006, 12:18 от Taneto »
Цитирай


Мнения: 5 632
self-raising- това е самонабухващо брашно. Има го и у нас, в една червена опаковка с кекс отпред.
 plain/all-purpose- това е обикновено брашно.
 Smile
Цитирай

Варна, морето и сините вълни!

Мнения: 2 604
Танче, мисля да я пробвам таз калинка в най скоро време, че повод ще имаме!
Таз чудна книжка от де е ?
Цитирай

София

Мнения: 1 320
Аз нещо не схванах ... печеш блат имаш крем , ама как стана като 1/2 топка ?
Цитирай


Мнения: 3 452
Благодарности, Вери, но с толкова английски, толкова и съм си превела термина self-raising Embarassed Embarassed.....



Мими, мога да ти я дам книжката за временно ползване, нямаш проблеми Smile. Подари ми я сестричето ми, което вече близо две години живее в Англия. Хем се радвам за нея, защото там е добре, хем я използвам за доставки на неща, ненавлезли още на нашия пазар.....

vpam,
за печене използвах купа йенаглас във формата на сфера, т.е. полукълбо - така и съм писала в рецептата за калинка. Нямам снимки step by step, сори. Тестото се изсипва в купата, пече се, и като се обърне, се получава що-годе сферичната форма. Наложи се малко да изрежа от дъното на калинката, защото при печенето блата леко се наду. Отгоре с масления крем доизгладих и дооформих полукълбото. Това е. Даже е лесно.... Smile
Цитирай


Мнения: 5 632
Taneto, щом имаш човек в Англия, препоръчвам ти една страхотна книга за торти, кексове кремове и разни десертчета. Казва се " What's cooking chocolate"- Jacqueline Bellefontaine. Струваше 5 паунда, бая дебеличка е- 250стр.
Цитирай

Варна, морето и сините вълни!

Мнения: 2 604
Украсата ми е от готов оцветен icing, аз само разточих и положих върху тортата, защото нямах достатъчно количество материал за 3D-калинка  Wink

Кажи как трябва да изглежда 3D калинка?
Мисля да правя скоро репетиция. Направо ме сърбят ръчичките за таз калинка Mr. Green Mr. Green
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 79 отговора