Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 7 588
Вчера купих тези готови кори за лазаня и днес я направих по рецептата написана на опаковката. Получи се невероятно вкусна thumbsup
Ето и рецептата, тъй като предполагам, че ще се получи добре и с други марки кори за лазаня:

Лазаня със сос Болонез

Плънка: Една глава лук, 1 морков и 3-4 скилидки чесън се задушават в 4 с.лъжици зехтин. Добовят се 500 гр кайма и се запържва. Прибавят се 400 гр. белени домати и 100 гр. доматено пюре, разтворено във вода (около 2 чаши). Подправя се с 2 кубчета зеленчуков бульон, риган и други подправки, според вкуса ви. Ако е необходимо се долива топла водичка. Оставя се на слаб котлон да поври около 30 минути.
Сос Бешамел: Разтопяват се 60 гр. масло. Към него се прибавят 60 гр (3 с.л.) брашно. Бавно се сипва и 1 л. мляко като се внимава да не се образуват бучки. Посолява се на вкус, добавя се щипка индийско орехче и се оставя да ври докато се сгъсти като се разбърква непрекъснато.
Приготовление: Тавичката се намазва с масло и на дъното се сипва по малко от плънката и от соса Бешамел. Покрива се с листове лазаня върху които се сипва от месната плънка, соса Бешамел и се поръсва с пармезан (става и с кашкавал). Продължава се редуването по същия начин като се правят максимум 5 реда. Най-отгоре се залива с плънката с месо и обилно се покрива със соса Бешамел. Покрива се с настърган кашкавал. Пече се в предварително загрята фурна на 250 градуса 20 минути. След като се извади от фурната се оставя да престои десетина минути преди сервиране.

Да ви е вкусно!
Цитирай


Мнения: 3 479
У нас много се тачи тази рецепта. Супер е
Цитирай

Варна

Мнения: 1 287
Имам един въпрос - корите предарително варят ли се или се слагат направо така от кутията?
Понеже преди време като правих лазаня (не помня с какви кори) пишеше да се попарят предварително.

Благодаря.
Цитирай
Лазанята е два вида - готова и такава която подлежи на допълнителна обработка. В Пикадили преди време продаваха от тази която трябва да се вари, беше с около два лева по ефтина и взимах от нея. Тя е българска и е в прозрачни пакети. В момента в същия магазин има няколко вида готова лазаня на добра цена, мисля че е италианска или гръцка, в картонени кутии - зелени и червени. Вземи си от нея, определено е по-добра, а и избягваш цапането и губенето на време покрай варенето.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 287
Цитат на: Maria
Лазанята е два вида - готова и такава която подлежи на допълнителна обработка. В Пикадили преди време продаваха от тази която трябва да се вари, беше с около два лева по ефтина и взимах от нея. Тя е българска и е в прозрачни пакети. В момента в същия магазин има няколко вида готова лазаня на добра цена, мисля че е италианска или гръцка, в картонени кутии - зелени и червени. Вземи си от нея, определено е по-добра, а и избягваш цапането и губенето на време покрай варенето.


Много ти благодаря Мария Smile
Сега се сещам, че точно с такива български правих и аз преди.
Надявам се - ще пише че не се вари Wink
Значи ще стане наистина по-бързо

Да живее ПИКАДИЛИ Wink
Цитирай


Мнения: 3 479
Гвендолин, точно лазанята Барила не се вари. Ние по принцип вече купуваме само Барила, включително спагети, макарони. Много са качествени. Аз имам страх от варенето на лазаня, защото веднъж така се напарих, а и корите се слепнаха. Стана страшна работа Mad
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.