Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна

Мнения: 408
Мами във вторник Звездев показа рецепта за понички с пълнеж, но не мога да отворя сайта му. Ако някоя мама си я е записала би ли и я пратила или ако можете да ми я копирате от сайта / може би проблемът е в моя и-нет доставчик/. Искам да я пробвам, не че ме бива в месене и точене ама ме е хванал мерака и лакомията. Ако някой може да ми помогне предварително благодаря Hug
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 864
Kои понички търсиш? Аз влизам в сайта, ама нямам код, за да видя рецептата от вторник. Намирам някакви с шипков пълнеж и още едни - бананови. Но са от по-стари предавания.
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
soleil, намерих само тези, но са без пълнеж:http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=meal&id=1035
Лалка, други освен горепосочените не успях да открия. Би ли копнала рецептите за другите понички! Hug
Цитирай
Тези,които търси soleil бяха с пълнеж от крем от кестени.Аз го гледах,но ни спря тока и не можах да си запиша рецептата.Ако някой я има и аз ще съм благодарна!
Цитирай


Мнения: 1 394
Незнам дали е това което търсите, обаче newsm78


Профитероли с крем от кестени

Списък на необходимите продукти:

80 г масло
3 яйца
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. вода
2 щипки сол

за крема:
100 мл сладкарска сметана
90-100 г шоколад
30-35 бр. кестени
1 ч. ч. прясно мляко
1 ч. ч. захар
2 с. л. нишесте
2 с. л. ром
 
Начин на приготвяне:


 1. Водата се кипва, слагат се 2 щипки сол и маслото и се бърка, докато маслото се разтопи. Брашното се пресява и се изсипва в разтопеното масло. Тенджерата се оттегля от котлона и сместа се бърка енергично, за да се получи тестена топка. Прехвърля се в купа.
 
 
 2. В тестото едно по едно се добавят яйцата, като се разбива с миксер. Трябва да стане лъскаво тесто, което трудно да пада от лъжицата.
 
 
 3. В намазнена и набрашнена тава с помощта на пош от тестото се шприцоват розички. Пекат се около 10 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.
 
 
 4. Кестените се сваряват и се обелват. Млякото се кипва със захарта. Слагат се сварените и обелени кестени и се вари, докато захарта се разтвори и кестените омекнат.
 
 
 5. След това кестените и половината мляко се прехвърлят в блендер и се смилат. Нишестето се разтваря в студена вода и се налива в останалото мляко.
 
 
 6. Добавят се смлените кестени и парченцата шоколад, налива се ромът. Загрява се, докато кремът се сгъсти, като се бърка непрекъснато. След това се охлажда и се смесва с разбитата сметана.
 
 
 7. Горната част на профитеролите се отрязва и с помощта на шприц се пълнят с охладения крем.
 
 
 8. Напълнените с крем профитероли се затварят с капачетата и се поднасят.
 
 

Цитирай

Сливен

Мнения: 408
Белла, така наречените профитероли са еклери, а не понички, но и тая рецепта си я бива  Mr. Green
Цитирай


Мнения: 1 394
Белла, така наречените профитероли са еклери, а не понички, но и тая рецепта си я бива  Mr. Green
Знам, знам, аз и затова я постнах Laughing
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 864
 Разбира се.


Понички с шипков пълнеж

Обаче банановите са изчезнали някъде. Сутринта ги гледах на същото място, при шипковите. Сега ги няма  newsm78
Цитирай

Плевен

Мнения: 262
Ето рецептата:

Списък на необходимите продукти

300-350 г брашно
50 г маргарин
200 мл прясно мляко
1 яйце
1 пакетче суха мая
3-4 с. л. захар
1 щипка индийско орехче
1 щипка сол

за плънката:
1 шоколад
500 г кестени
200 мл течна сметана (1 пакетче суха сметана)
150-200 мл прясно мляко
3-4 с. л. пудра захар
1/2 ванилова есенция (1 пакетче на прах)
2 капки есенция коняк


1. Прясното мляко се загрява заедно с маргарина. Щом кипне, се оттегля от котлона, сипва се пудрата захар, разбърква се и се оставя да се охлади.

2. Маята се залива с топла вода и се оставя да шупне

3. Брашното се пресява, посолява се и в средата му се оформя кладенче. Слага се яйцето, разбърква се добре, подправя се с индийско орехче и постепенно се налива охладеното прясно мляко.

4. Щом брашното поеме добре, се налива шупналата мая и се бърка, така че да се получи лепкаво тесто. (Ако е необходимо, се добавя още малко брашно.) Тестото втасва 30 минути, покрито.

5. Втасалото тесто се разточва върху обилно набрашнен плот на лист с дебелина 1/2 см. С метална форма се изрязват кръгове, които се нареждат в тава и се оставят да втасат още веднъж за 15 минути.

6. Кестените се разрязват в горния край и се пекат в микровълнова фурна 3-4 минути, като се разбъркват. След това се охлаждат, обелват се, слагат се в тенджерка заедно с прясното мляко и пудрата захар и се варят 15 минути.

7. Сварените кестени и млякото се прехвърлят в блендер, ароматизират се с есенции ванилия и коняк и се пюрират. Когато сместа се охлади, се добавя разбитата на сняг сметана и се разбърква.

8. Поничките се пържат в загрят на 180 градуса фритюрник 1-2 минути, като се обръщат. Готовите понички се изваждат върху салфетка, за да се отстрани излишната мазнина.

9. Поничките се пълнят с крема с помощта на пош, поливат се с разтопения шоколад, по желание се поръсват с пудра захар и се поднасят
Цитирай

 

Пълнени понички с кестени и шоколад

31/10/2006
 
 


Списък на необходимите продукти:

300-350 г брашно
50 г маргарин
200 мл прясно мляко
1 яйце
1 пакетче суха мая
3-4 с. л. захар
1 щипка индийско орехче
1 щипка сол

за плънката:
1 шоколад
500 г кестени
200 мл течна сметана (1 пакетче суха сметана)
150-200 мл прясно мляко
3-4 с. л. пудра захар
1/2 ванилова есенция (1 пакетче на прах)
2 капки есенция коняк


Начин на приготвяне:


 1. Прясното мляко се загрява заедно с маргарина. Щом кипне, се оттегля от котлона, сипва се пудрата захар, разбърква се и се оставя да се охлади.
 
 
 2. Маята се залива с топла вода и се оставя да шупне.
 
 
 3. Брашното се пресява, посолява се и в средата му се оформя кладенче. Слага се яйцето, разбърква се добре, подправя се с индийско орехче и постепенно се налива охладеното прясно мляко.
 
 
 4. Щом брашното поеме добре, се налива шупналата мая и се бърка, така че да се получи лепкаво тесто. (Ако е необходимо, се добавя още малко брашно.) Тестото втасва 30 минути, покрито.
 
 
 5. Втасалото тесто се разточва върху обилно набрашнен плот на лист с дебелина 1/2 см. С метална форма се изрязват кръгове, които се нареждат в тава и се оставят да втасат още веднъж за 15 минути.
 
 
 6. Кестените се разрязват в горния край и се пекат в микровълнова фурна 3-4 минути, като се разбъркват. След това се охлаждат, обелват се, слагат се в тенджерка заедно с прясното мляко и пудрата захар и се варят 15 минути.
 
 
 7. Сварените кестени и млякото се прехвърлят в блендер, ароматизират се с есенции ванилия и коняк и се пюрират. Когато сместа се охлади, се добавя разбитата на сняг сметана и се разбърква.
 
 
 8. Поничките се пържат в загрят на 180 градуса фритюрник 1-2 минути, като се обръщат. Готовите понички се изваждат върху салфетка, за да се отстрани излишната мазнина.
 
 
 9. Поничките се пълнят с крема с помощта на пош, поливат се с разтопения шоколад, по желание се поръсват с пудра захар и се поднасят.
 
 
 
Цитирай
не ти отваря тази рецепта , защото трябва да имаш код за достъп , който се взима от списанието "Бон Апети"
  chef
Цитирай

Варна

Мнения: 408
Благодаря за рецептата!Супер сте Hug

Какъв е тоя код?
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 104

.. код за достъп , който се взима от списанието "Бон Апети"
  и още
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.