Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
   Как се прави? Каква е рецептата за тестото, колко тънко се разточва, колко твърдо и пр.?
Помагайте ,че като съм се навила да правя за рожденния ден на малката и друга няма Very Happy
Цитирай

Варна

Мнения: 732
Ето тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=68944.0 най вероятно има рецепта  Very Happy
Цитирай

Варна

Мнения: 488
Аз я правя с рецептата на Natalina, разточвам не съвсем тънко, че първия път се разкъса. Най-трудно поне за мен е пренасянето от плота върху тортата.
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 060
Пренасянето става много лесно- първо се навива върху точилката, пренася се и се развива върху тортата. Peace
Цитирай
здравейте момичета .Прави се парено тесто -слага се да заври 200ml. вода заедно с 100gr. масло и щипка сол .Като заври се изсипва на веднъж 100gr. брашно и се бърка докато не се отлепи тестото от стените на съда .Получава се тесто което се оставя да изстине и след това се омесва с пудра захар /по вкус докато не стане сладко тестото но не прекалявайте защото ще стане лепкаво тестото/ прибавяте някаква сладкарска боя и става като пластелин.Оставете го 10-15 мин. в хладилник да се постегне и след това разточете върху нишесте или върху брашно.Като разточите тестото гледайте да е по голямо  за да може като го слагате върху тортата да може да я обхване и да не се получат гънки.От това тесто се правят и различни фигурки /цветя и животинки и др./. Дано съм била достатъчно ясна и полезна
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.