Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Plovdiv-Sofia

Мнения: 131
Може и да е крем супа
Цитирай

Бургас

Мнения: 125
Пилешка супа с царевица

Списък на необходимите продукти:

костите и крилцата от 1 пиле
3 кочана царевица
1 червена чушка
1 глава кромид лук
1/3 глава целина
2-3 скилидки чесън
1/4 връзка магданоз
10 зърна черен пипер
листа магданоз и целина за поръсване
сол на вкус 

 
Начин на приготвяне:


 1. Пилето се обезкостява с остър нож. Всички кости заедно с фенера и крилцата се накисват в студена вода за 10 минути.
 
 
 2. Чушката се реже на едри парчета, целината - на кубчета, царевичните зърна се отделят от кочана, а лукът и чесънът се режат наситно. На дъното на тенджерата се поставят царевичните кочани и върху тях се изсипват останалите продукти.
 
 
 3. Изцедените кости и крилцата от пиле се поставят в тензух, добавят се магданозът и зърната черен пипер и тензухът се завързва, така че да се получи торбичка. Поставя се в тенджера, залива се с 2,5 л студена вода и ври 30-40 минути. (Aко се използва тенджера под налягане, количеството вода трябва да е според указаното в инструкциите на тенджерата, а варенето продължава около 15 минути след кипването.)
 
 
 4. Царевичните кочани се изваждат и от сварените кости и крилца се отделя месото. То се връща в супата и отново се кипва. Посолява се и се поръсва с накълцаните листа целина и магданоз. По желание супата може да се застрои с 1-2 с. л. сметана или 1 ч. ч. прясно мляко.
 
 
Цитирай

Варна

Мнения: 488
Ей така я правя и аз, ама с ронена царевица и без кочаните. Сигурно тея кочани придават по-як вкус, на лято ще пробвам, че сега царевицата е от бурканчетата на свеки и като свършат те - от консервите от магазина.
А, добавям и морковчета. 
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.