Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Тиквеник

  • 2 ноем. 2006, 12:55 ч.
  • Преглеждания  5 635  Мнения  9  Онлайн  1
Отговори
  • при палмите и алигаторите,FL
  • Мнения: 904
Как правите баницата с тиква, запържвате ли предварително тиквата или не, а орехи слагате ли?Моля помагайте със съвети, защото тиквето е настъргано и чака..

Реклама
# 1
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
Аз я слагам сурова, орехи може да сложих ако обичаш. Също и канела.

Две кори (от готовите) намазвам с разтопено масло, ръся тиква, орехи, захар, канела. Отгоре пак две кори и същото.Става бързо, лесно и вкусно.

# 2
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
  • Мнения: 6 019
Аз я слагам сурова, орехи може да сложих ако обичаш. Също и канела.

Две кори (от готовите) намазвам с разтопено масло, ръся тиква, орехи, захар, канела. Отгоре пак две кори и същото.Става бързо, лесно и вкусно.

Изпревариха ме!

Може първо да задушиш тиквата, после объркваш с орехите, захарта и канелата, разпределяш по корите, печеш, ръсиш с пудра захар и ядеш Grinning

# 3
  • София
  • Мнения: 3 268
Аз първо задушавам тиквата в масло и малко олио да изври водичката.После слагам върху 2 кори и увивам като за вита баница.Така навития тиквеник изпичам.Правя сироп от 1 чаена чаша вода и 1 чаена чаша захар с 1 с.л канела.Като изстине тиквеника,заливам го с топлия сироп.Чакам да попие и след 1час е готов за сервиране.Като задушавам тиквата слагам 1 каф.ч захар и като го пека слагам масълце отгоре.

# 4
  • Левият бряг на Арда
  • Мнения: 157
Задушавам тиквата с олиото и захарта. Прибавям нарязани орехи. Между 2 кори разпръсквам плънката и така докато свършат. и кори и плънка. Нарязвам тиквеника на квадратчета или ромбчета според настроението ми и го заливам с едно кисело мляко, разбъркано с 2 яйца, 2-3 лъжици захар и 1 ванилия. Пече се до зачервяване. Laughing Лошото напоследък е,  че една тава взе да не ни стига.   Embarassed

# 5
  • при палмите и алигаторите,FL
  • Мнения: 904
  bouquet справих се сега чакам похвали от домочадието

# 6
  • Русе
  • Мнения: 952
става вкусно и ако тиквата се замени с ябълки, всичко останало е същото Peace

# 7
  • София
  • Мнения: 1 947
От баба ми знам,че  тиквата задължително се запържва ,задушава се ,омеква и след това се завива в корите.

# 8
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 256
Аз я слагам сурова, орехи може да сложих ако обичаш. Също и канела.

Две кори (от готовите) намазвам с разтопено масло, ръся тиква, орехи, захар, канела. Отгоре пак две кори и същото.Става бързо, лесно и вкусно.
Да, сурова, само дето аз не го редя тиквеника, а го правя вит - върху две кори редя плънката и завивам на руло! Ммммм, вкусно!   chef

# 9
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 889
Не е задължително да се запържва тиквата, но и ние така го харесваме повече.
Освен всичко изброено - тиква, захар и орехи аз в плънката слагам и смлени обикновени бисквити (при липса на такива - галета).

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт