Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

при палмите и алигаторите,FL

Мнения: 901
Как правите баницата с тиква, запържвате ли предварително тиквата или не, а орехи слагате ли?Моля помагайте със съвети, защото тиквето е настъргано и чака..
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Аз я слагам сурова, орехи може да сложих ако обичаш. Също и канела.

Две кори (от готовите) намазвам с разтопено масло, ръся тиква, орехи, захар, канела. Отгоре пак две кори и същото.Става бързо, лесно и вкусно.
Цитирай

С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!

Мнения: 6 015
Аз я слагам сурова, орехи може да сложих ако обичаш. Също и канела.

Две кори (от готовите) намазвам с разтопено масло, ръся тиква, орехи, захар, канела. Отгоре пак две кори и същото.Става бързо, лесно и вкусно.

Изпревариха ме!

Може първо да задушиш тиквата, после объркваш с орехите, захарта и канелата, разпределяш по корите, печеш, ръсиш с пудра захар и ядеш Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 3 268
Аз първо задушавам тиквата в масло и малко олио да изври водичката.После слагам върху 2 кори и увивам като за вита баница.Така навития тиквеник изпичам.Правя сироп от 1 чаена чаша вода и 1 чаена чаша захар с 1 с.л канела.Като изстине тиквеника,заливам го с топлия сироп.Чакам да попие и след 1час е готов за сервиране.Като задушавам тиквата слагам 1 каф.ч захар и като го пека слагам масълце отгоре.
Цитирай

Левият бряг на Арда

Мнения: 157
Задушавам тиквата с олиото и захарта. Прибавям нарязани орехи. Между 2 кори разпръсквам плънката и така докато свършат. и кори и плънка. Нарязвам тиквеника на квадратчета или ромбчета според настроението ми и го заливам с едно кисело мляко, разбъркано с 2 яйца, 2-3 лъжици захар и 1 ванилия. Пече се до зачервяване. Laughing Лошото напоследък е,  че една тава взе да не ни стига.   Embarassed
Цитирай

при палмите и алигаторите,FL

Мнения: 901
  bouquet справих се сега чакам похвали от домочадието
Цитирай

Русе

Мнения: 952
става вкусно и ако тиквата се замени с ябълки, всичко останало е същото Peace
Цитирай

София

Мнения: 1 946
От баба ми знам,че  тиквата задължително се запържва ,задушава се ,омеква и след това се завива в корите.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Аз я слагам сурова, орехи може да сложих ако обичаш. Също и канела.

Две кори (от готовите) намазвам с разтопено масло, ръся тиква, орехи, захар, канела. Отгоре пак две кори и същото.Става бързо, лесно и вкусно.
Да, сурова, само дето аз не го редя тиквеника, а го правя вит - върху две кори редя плънката и завивам на руло! Ммммм, вкусно!   chef
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 865
Не е задължително да се запържва тиквата, но и ние така го харесваме повече.
Освен всичко изброено - тиква, захар и орехи аз в плънката слагам и смлени обикновени бисквити (при липса на такива - галета).
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.