Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кърмене и захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора


Мнения: 3 231
Това каза нашето педи като видя резултата от кръвното изследване! Ето стойностите:
Хемоглобин - 111
МСV - 67 / 82-103/
MCH - 23.8 / 26.5-31.5/
Каза започвайте жълтък и след седмица пак изследване! А аз мислех да задържа още малкос тоя жълтък!
Кво да правя сега и какво значи тоя " пълнеж"? До сега сме само на кърма и зеленчнуци, чат-пат каша!
Цитирай

София

Мнения: 613
И резултатите на бебка са аналогични.
Нама проблем, че резултатите са малко по ниски. Стойностите са норма за възрастни.
Не мисля, че една седмица жълтък ще окаже положителен ефект върху резултатите. Аз бих продължила бавното и постепенно въвеждане на твърдите храни Peace (явно засега голяма част от педиатрите не са наясно с кърмените бебета и деца. Надявам се все някога да се променят нещата).
Цитирай


Мнения: 3 231
Аз бях решила да започвам с месото - пиле, пуйка и заек за този месец, както е по таблицата и сега съм в  newsm78
Цитирай


Мнения: 988
Вени, сега като чета и в тази тема, чудна ми се вижда тази работа с жълтъка за една седмица, да не кажа по-силна дума... Колко жълтъци ще изяде за една седмица?! Виж за повтарянето на изследването, може би е имал предвид да няма грешка от лабораторията нещо  Thinking Според мен довери се на интуицията си и не се шашкай излишно.

Впрочем МСV е среден обем на еритроцита, а MCH среден хемоглобин в еритроцита. Повече подробности не мога да кажа за съжаление, нашите бяха ОК и не задълбавах много.
Цитирай


Мнения: 3 231
А къде чете - ако се сетиш, де?
« Последна редакция: чт, 02 ное 2006, 16:36 от Вени* »
Цитирай

Русе

Мнения: 2 910
Вени, при нас хемогл беше 110 /120-180/, а
MCV-73 /80-97/
MCH-24,6 /24-36/
Педито каза, че са абсолютно нормални стойностите и ,че тези два показателя са свързани с хемоглобина. При положение, че той е по-нисък от референтните ст-сти, нормално е и те да са ниски. Но референтните ст-сти са за възрастни, така че ...споко!
Заложи на месото, според мен!
Цитирай


Мнения: 3 231
Да и аз намерих това :
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/472/53/ и по точно :
Важно значение за потвърждаването на желязодефицитния характер на анемията има определянето на такива параметри като средния обем на еритроцитите (MCV) и средното съдържание на хемоглобин в един еритроцит (MCH). MCV се изчислява чрез хематокрита и броя еритроцити, а МСН – на базата на хемоглобина и съответното количество еритроцити. Нормалните стойности за деца 6-24 месеца на MCV и MCH се колебаят съответно от 72-100 фл и 25-35 пг, а при ЖДА са понижени.
Ще го давам с месото, а жълтъка - другия месец!
Цитирай

Süd

Мнения: 3 521
Наблегни повече на мръвката(особенно телешкото)...жълтъка може да почака.
Цитирай


Мнения: 178
Стефани е на 1год.и 4мес. и е с алергия към яйца.Ядем всеки ден месо,яйца в близките години няма и да опита и хемоглобина и другите показатели са добри.Така,че както писаха и мамите преди мен-наблегни на месото.
Цитирай

София

Мнения: 3 722
Наблегни повече на мръвката(особенно телешкото)...жълтъка може да почака.
Ааааааа не! Телешко до годинка - ц!  Naughty
Иначе съм съгласна - наблегни на мръвката - пуешко, пилешко, заешко.
Жълтъкът е добре да го отложиш за след годинката тоже.
Цитирай


Мнения: 3 231
слушам и изпълнявам! newsm51
Цитирай

София

Мнения: 957
Бих добавила само да наблегнеш и на елдата... Ама домашна каша, а не купена!
Успех Smile
Цитирай


Мнения: 5 391
Вени, виж това:
http://www.medicalbg.com/zdrave/blank_php.php?id_oblast=12&i … _tem=0&id=450
Цитирай

Вече в Ал Айн

Мнения: 535
И ние имахме същия проблем, когато малкият беше на 6 месеца. НО хемоглобинът му беше 92 Confused Та... наблегнах на елдата, започнах месце и въведох домашното хубаво изкиснато във вода цвекло. Помогна според мен. На годинка хемоглобинът му беше 108. Не съм давала жълтък, няма и да дам скоро. Успех   bouquet
Цитирай

Пловдив

Мнения: 2 467
Моя пък съвет е, да идете при Хематолог. Носете си тия изследвания.

MCV под 70  съмнения за Таласемия (вид наследствена анемия), според нашия Хематолог.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора