Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 1 455
От една година имам ето тази фурна  http://i.dir.bg/shop_storage/add/2006/04/07/te_25775.jpg   и нещо не мога да го издокарам крем карамела.То от толкова функции и аз се обърках.Значи аз го правя на горен и долен реутан - 180 градуса обаче нещо ми става на парцали и излиза от купичките.На вкус си е страхотен ,но на вид... Sad
Цитирай

Балчик-Сливен

Мнения: 1 040
Прецеди сместа преди да я разсипеш в купите.Сложи студена вода в тавичка и в нея подреди купичките,кото тази вода по време на печенето не трябва да завира -фурна на 180 градуса е силна за карамел ,според мен 100 градуса,за да стане гладък Peace
Цитирай

София

Мнения: 19 741
От една година имам ето тази фурна  http://i.dir.bg/shop_storage/add/2006/04/07/te_25775.jpg   и нещо не мога да го издокарам крем карамела.То от толкова функции и аз се обърках.Значи аз го правя на горен и долен реутан - 180 градуса обаче нещо ми става на парцали и излиза от купичките.На вкус си е страхотен ,но на вид... Sad
Сваряваш ли млякото преди това  newsm78
Пече се на водна баня и на по-ниска температура - около 150 / го пека аз./
 
Купичките се пълнят на 1/2 - 2/3, не повече.
Цитирай

София

Мнения: 1 455
Много ви благодаря.  bouquet  Ще пробвам на по ниска температура.Там е работата ,че до сега винаги съм си го правила така и ставаше страхотно.Със старата фурна съм го правила на голен реутан 3, долен 4.
Цитирай

София

Мнения: 1 946
опитай на водна баня и ниска температура на фурната.Вкъщи го правим така и няма грешка.Много е вкусен.В никакъв случай не трябва да кипва водата в  долната тавичка.
Цитирай

София

Мнения: 395
И аз знам, че най-важното е водната баня да не завира, просто следиш температурата и не допускаш завиране. Така карамелът става гладък.
Цитирай

Plovdiv-Sofia

Мнения: 131
И.Звездев каза,че трябва да се пече на 150
Цитирай

София

Мнения: 1 455
Благодаря на всички.  bouquet         Явно пак аз нещо не съм в час!
Цитирай

София

Мнения: 1 946
И аз знам, че най-важното е водната баня да не завира, просто следиш температурата и не допускаш завиране. Така карамелът става гладък.
Именно ,без шупли е крема.ПрИяде ми се !Да ви е сладко!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.